oreo taart

De taart van de leesclub

 

Online challenges. Ik vind dat leuk. Vooral die met fotootjes op Instagram. Maar er is ook deze boekenchallenge. Ik las erover in januari, maar werd toen een beetje afgeschrikt door de lange lijst en door sommige criteria. Deze week zag ik de update van Kelly verschijnen, en besloot ik toch eens uit te zoeken hoe ver ik al zat. Kijken jullie even mee?

 1. Een boek van 500 pagina’s of meer
  Nope. Mijn langste boek van dit jaar (De engelenmaker) telt maar 446 pagina’s. Toeme toch.
 2. Een boek gepubliceerd in je geboortejaar
  1979. Nope. Iemand tips?
 3. Een non-fictie boek
  Ik ben bezig met heel wat non-fictie, maar dat gaat meestal heel traag bij mij…
  Wat ik wel al uit heb, is ‘If I have to tell you one more time…: the revolutionary program that gets your kids to listen without nagging, reminding or yelling‘. Klinkt goed hé!? Leren kennen via mijn man. Want we moesten hier de laatste tijd nogal veel zagen op die kinderen, en we begonnen ook al eens te roepen. Wat ik nooit had gedacht van mezelf. Maar allez, Amy McCready geeft heel wat tips om je kinderen zelfstandig te maken en hen met kalme stem op te voeden. Ik kan het hier allemaal niet zo schoon uitleggen, maar het is echt, echt, echt een aanrader! Echt waar!
 4. Een fantasy boek –> nope
 5. Een sci-fi boek –> nope
 6. Een graphic novel –> nope
 7. Een mystery of thriller boek
  De kooi‘. Wat was dat, zeg!? Zo een geschift boek. Ik was daar helemaal niet goed van. En toen las mijn vent het ook. En hij was er ook niet goed van. Sindsdien soms een beetje bang als ik ’s nachts moet plassen, maar je moet er iets voor over hebben hé! Als je er nog wat meer wil over weten, klik dan hier ne keer.
 8. Een romance of chicklit
  Haha, een overdosis, zo blijkt! De hele crossfire reeks (meh, genre 50 shades, maar dan beter geschreven en iets meer ‘vanille seks’), eentje van Sophie Kinsella (ca va nog) en dan ‘De eerste dag‘ van David Nicholls. Zalig! Ik zag ook de film (meh), maar het boek was wel dus wel de moeite! Ik had het er hier ook al eens over.
 9. Een boek dat gericht is op kinderen onder de 12
  Alle boekjes van ‘Lezen met Hup‘. Samen met Aiko. Niet echt inhoudelijke een aanrader, maar toch zo plezant om uw eigen kind te zien lezen. Op een paar maanden tijd!
 10. Een boek gebaseerd op waargebeurde feiten
  Zou ik hier ‘Bossypants‘ van Tina Fey durven zetten? Jeweetwel, Tina Fey als Liz Lemon van 30 Rock! Tina Fey als Sarah Palin in Saturday Night Live. Het is haar ‘biografie’, maar er zit natuurlijk heel wat humor in. Dus waargebeurde feiten, tjsah, er zullen er wel enkele in zitten, zeker? Maar los daarvan: heel leuk lezen!
 11. Een historische roman –> nope
 12. Een boek met prentjes
  Elke avond een boekje met Mila. De boeken van Mo Willems over de duif zijn hier een echte hit! ‘Stuur die duif op tijd naar bed‘ is zo leuk! Ik ben dan de duif die niet naar bed wil, en Mila moet dan streng zijn en de duif naar bed sturen. Heerlijk!
 13. Een boek dat een prijs heeft gewoon (Pulitzer, Man Booker, Nobel, Gouden Uil)
  Ik zit sinds dit jaar bij een echte leesclub! Ons eerste boek was ‘Vele hemels boven de zevende‘. Dit boek won in oktober 2013 de Bronzen Uil Publieksprijs 2013. Ik heb heel hard genoten van dat boek. Zeker lezen. En ook haar tweede boek, ‘Kom hier dat ik u kus‘. Oh, en bij een leesclub gaan, dat kan ik ook alleen maar aanraden. Zeker zo eentje als de onze, waar er altijd lekkers is. Zoals bijvoorbeeld die veel te lekkere Oreo-taart van de eerste keer. Heaven!!
 14. Een boek dat iemand je heeft aangeraden
  Kom hier dat ik u kus‘. In de leesclub, vaneigenst. En geen moment spijt van gehad.
 15. Een boek dat voor 1900 werd gepubliceerd –> nope
 16. Een reeks (mag een reeks zijn die je al begonnen bent)
  De Crossfire reeks. Meh. Maar dat had ik al gezegd, zeker? Leest wel heel vlug. En wie weet verfilmen ze dat ook ooit…
 17. Een boek waar je gek van was als kind
  Ik gebruikte onlangs het assepoester verhaal van Roald Dahl voor een examen Engels. En kwam zo dus nog iets tegen uit ‘Gruwelijke rijmen‘. I heart Roald Dahl. Forever!
 18. Een boek dat je ooit begonnen bent maar nooit hebt uitgelezen
  Ik ben begonnen aan ‘De 100-jarige man die uit het raam klom en verdween‘. Ik begon vol goeie moed. Maar ik heb het ondertussen aan de kant gelegd. En ben er niet meer op terug gekomen… Maar wie weet…
 19. Een boek met een 65+ hoofdpersonage
  Ah, die 100-jarige man… Ik zal het dus moeten uitlezen, wil ik nummer 19 hier kunnen afvinken…
 20. Een boek dat je kan uitlezen op een dag
  De grote wereld‘ van Arthur Japin is een klein boekje (pun intended) en zou je dus kunnen uitlezen in één dag. Als je geen kinders hebt. Was er ook eentje voor de leesclub, die van deze maand. Was ik niet zo wild van, maar ja, het kan niet altijd feest zijn hé!
 21. Een boek dat verfilmd werd
  Paper towns‘ van John Green zijn ze blijkbaar aan het verfilmen. Ik weet niet hoe dat komt, maar ik blijf toch houden van jeugdboekenschrijvers. Zou het aan mijn job liggen misschien? Ik vind iedereen die jonge mensen kan doen houden van lezen geweldig. Ik wou dat ik het zelf kon… Maar die John Green dus, zeker eens proberen!
 22. Een boek waar een televisie reeks werd op gebaseerd
  Nope. Maar door problemen met mijn Digicorder en dus massa’s verdwenen Game of Thrones afleveringen, ben ik gestopt met kijken. Dus misschien kan ik eens de boeken proberen? Al denk ik wel dat ik een lijstje zal moeten bijhouden met alle namen en stambomen en zo…
 23. Een boek dat al zeer zeer zeer lang op je te lezen lijst staat –> nope
 24. Een boek dat zich afspeelt in Azië –> nope
 25. Een boek dat zich afspeelt in Afrika
  Ik ben momenteel bezig in ‘Alfred & Emily‘ van Doris Lessing. Het eerste deel is fictief, ze vertelt hoe het leven van haar ouders kon gegaan zijn, als er geen WOI was geweest. In deel twee beschrijft ze dan een deel van hun werkelijke leven. Waarvan een groot stuk zich afspeelt in Afrika. Nog niet helemaal uitgelezen, maar geef mij nog tot het einde van de week, ok?
 26. Een boek dat zich afspeelt in Latijns-Amerika –> nope
 27. Een boek dat zich afspeelt in Oceanië« –> nope
 28. Een boek in een andere taal dan dat je anders leest
  Vroeger las ik heel vaak in het Engels, maar in onze bib vond ik niet zo veel van de boeken op mijn to-read-lijstje in het Engels. De vertalingen wel, dus las ik in het Nederlands. Best wel jammer, want met het vertalen gaat er toch altijd wel iets verloren, vind ik. Maar nu heb ik dus een e-reader en vind ik volop materiaal in het Engels! Ik las dus al heel wat in het Engels, ik denk dat ik begon met ‘Paper towns’…
 29. Een bundel kortverhalen –> nope
 30. Een poëzie bundel
  Nope. Tenzij ‘Gruwelijke rijmen’ van Roald Dahl hier ook mag?

Alhoewel ik best wel trots ben op mijn lijstje (komaan zeg, we zijn nog maar april), heb ik nog wat werk te verzetten. Maar, ik zie het zitten. En jullie?

Written by mooiding

4 Comments

gerhilde maakt

Goed bezig! Ik kon er nog maar vijf schrappen. Ik ga mij eens in mijn zetel nestelen om puntje 13 binnenkort te kunnen schrappen, denk ik. Ben bezig in Tirza van Grunberg.

Reply
Sandra

‘Vele hemels boven de zevende’ las ik in de kerstvakantie. Mooi… niet zomaar een boek dat je even aan de kant kan leggen.

Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *