Belofte maakt schuld. Ik vertelde hier dat ik vanaf nu beter wil bijhouden waar ik blij van word. Want dat schijnt goed te zijn voor een mens, zo focussen op het goede. Let’s go!

Nu, niet te enthousiast worden. Ik heb hier en daar al een paar steken (lees: dagen) laten vallen. Want ja, life en al…

donderdag 11 juli

 • Glazuren van de potjes die ik een tijdje geleden draaide bij Sabines klei-atelier. Dit keer dus wel met een draaischijf (hello, Patrick Swayze). Daarna werden de potjes afgebakken en mocht ik ze komen glazuren. En met ik bedoel ik eigenlijk mezelf en de 2 dochters. Ze mochten zelf kiezen welke potjes ze wilden schilderen en in welke kleuren. Ik heb mijn controledrang wat losgelaten (die kleuren passen toch niet echt samen, dat gaat niet recht zijn) en heb ze gewoon laten doen. Hele fijne voormiddag gehad samen! Nu moet dit nog eens afgebakken worden, dus nog even afwachten wat het resultaat zal zijn…
 • Bar Botaniek met de dochters. Daar kunnen ze dus gewoon ravotten in een min of meer afgesloten tuin. Er zitten konijntjes. Er hangen schommels. Er zijn makkelijke stoelen en er is drank en zelfs eten. Win-win. De kinders maakten meteen vriendjes en waren vertrokken, ik kon op mijn gemak mijn boekske verder lezen.
 • Reis-voorbereiding. In augustus gaan we interrailen door een stukje Europa. Afspraak is wel dat iedereen voor zijn eigen gerief zorgt. We kiezen voor zo’n trekvaliezen, maar we hadden ook nog goede rugzakken nodig. Dus we kochten er vandaag 4 in Decathlon, om daarna nog bij Brantano echte ‘stapschoenen’ te kopen voor de dochters. Ze hebben al zoveel zin in onze avontuurlijke vakantie!
Bar Botaniek. Drop uw kinders op de schommels en lees een boekske op’t gemak.

Vrijdag 12 juli

 • De dochters die samen knutselden. Mila maakt een ‘monsters van nachtwacht’ boek waarin ze zelf monsters uitvindt, tekent en de eigenschappen ervan noteert. Aiko is bezig met ‘draaidingen‘. Eentje voor spelletjes, en eentje voor de taakjes in huis. I kid you not. De dochters samen creatief bezig zien, I love it. #therapy
 • Date met Sin en Julie. Het stond al lang op de planning, vandaag is het eindelijk gelukt om samen naar Brugge te gaan. Eten, koffie en kletsen. Life as it should be. #therapy
 • Date met mijn vent. Hij kwam mij ophalen in Brugge. We reden door naar de zee. Beetje wandelen, samen iets drinken in een strandbar, iets eten. En dit alles ongestoord, met volwassen gesprekken. Voor wie zich zou afvragen of wij onze kinders dan alleen thuis laten… Nee, zulle! Ze zijn een nachtje op logement bij oma en opa. #therapy
Duidelijke instructietaal…

Maandag 15/07

 • Samen met de dochters vriendinnetje Eleanor ophalen om naar het sportkampje te gaan op Schiervelde. Vollen bak ambiance in den otto!
  Ja, ik ben 2 maanden thuis met mijn kinderen.
  Ja, die doen in die 2 maanden toch nog vakantiekampjes overdag.
  Nee, ik voel mij daar niet schuldig over, want daar doen ze andere dingen dan thuis (vooral sportiever) en zitten ze ook vaker samen met andere kinderen. En ondertussen heb ik enkele dagen rust. Iedereen content.
 • Mijn lekker lunchke ’s middags. Ik was eigenlijk heel moe vandaag en had ook (alweer) een migrainedag. Maar ik besloot om met restjes uit de frigo Shakshuka te maken en er ook nog een aubergine bij te doen. Yummie! Ook zin in gekregen? Lees hier het receptje na.
 • Samen met het hele gezin naar Auchan. Ik loop daar graag rond, maar ik vond vandaag vooral de autorit leuk. Spotify lijstje aangezet in de auto en mijn dochters deden waar ze goed in zijn: bij bekende (Engelstalige) nummers sommige woorden vervangen door Vlaamse woorden. Vroeger ging het ‘per ongeluk’. Ze zongen gewoon na wat ze hoorden, maar dan vervlaamst. Nu doen ze het met opzet. Zalig gewoon.
  Ter illustratie: in dit nummer zingen wij het refrein uit volle borst mee als ‘rommelmarkt.be’ Wedden dat jij dat vanaf nu ook doet?
  Of anders deze klassieker? Vanaf nu wordt ‘and now you do what they told ya‘ omgezet naar ‘wat ga je doen met je tootje (gezicht)’?
Shakshuka en aubergine. Yum.

Dinsdag 16/07

 • I got my first piercing! Ik heb wel gaatjes voor oorringen (3 bruikbare plus 2 die dichtgroeiden), maar een ‘echte’ piercing moest wachten tot vandaag. Het werd een #daithpiercing, omdat die zouden kunnen helpen bij migraine. Na mijn piercing had ik eerst nog een gigantische migraine-aanval, maar dat is blijkbaar iets dat wel vaker gebeurt. Fingers crossed dat ik vanaf nu minder migraine heb.
 • Het werd niet gewoon een piercing, maar een dagje Gent met een korte stop in Kortrijk. Eline wou ook een piercing, dus gingen we samen naar Gent. En haar Bert kwam ook mee. Af en toe voelde ik mij alsof ik op stap mocht met mama en papa 😉
  Maar dus: leuke dag, lekkere lunch, morele steun bij het zetten van de piercing (bloed gasten, niet normaal), lekkere koffie, heerlijke mocktail en goede gesprekken. Gespreksonderwerp nummer 1 is vaak nog de #burnout, maar ook #influencers, reizen, kinders, moaten, familie… Today was a good day. Thx Bert en Eline!
 • Buiten gegeten ’s avonds. Niets zegt meer ‘vakantie’ dan buiten kunnen zitten voor het avondeten. Liefst dan nog met kinders in het zwemgerief of hun pyjama. En ook heel graag met veel lekker en gezond eten op tafel. En twee bloedjes van kindjes die flink alles opeten (check) en nooit ruzie maken (geen check).
Vóór het bloedbad, toen ik nog grapjes kon maken…

Woensdag 17/07

 • Huisarts vandaag. Ik ben al thuis sinds eind april en ga elke 2 weken naar de huisarts en elke 2 weken naar de psycholoog. Dat is zwaar. Ik kom daar meestal uitgeput buiten, want je bent dan verplicht om een aantal dingen onder ogen te zien, over na te denken of aan te pakken. En dat was vandaag ook het geval. Alleen, vandaag was de eerste keer in 4 maanden dat ik niet ben beginnen bleiten. En daar ben ik zo blij om! Ik zou wel kunnen janken! 😉
 • De dochters gaan al de hele week overdag op sportkamp. We nemen ook elke dag een vriendinnetje mee die er ook op kamp zit. Het vriendinnetje is nog een kleuter, mijn dochters zijn 9 en 11. Ik geniet er zo van om hen te zien omgaan met die kleine dame, ze zijn zo zorgzaam, lief, behulpzaam… Ik kijk ernaar en ik word warm van binnen.
 • Good people. We mochten vandaag gaan lunchen bij goede vrienden. Een spontane uitnodiging voor een lekkere homemade pasta. En in de namiddag kregen we ook nog bezoek van mijn nicht. Friends and family. Wat wil een mens nog meer? Ik denk eraan en ik word warm van binnen.
Drie op een rij.

Written by mooiding

3 Comments

Anneke

Ik vind dat een ferme lijst, al die dingen waar ge blij van wordt 😉 Goed zo! :*
(En nee, gij moet u zeker niet schuldig voelen omdat uw koters op kamp gaan, de mijnen doet ook een (dag-)kampje. En allemaal voor dezelfde redenen als gij opgeeft. Dat het hen deugd doet, zeg ik ;))

Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *