I love shakshuka!

Shakshuka, baby!

Sinds ik het een tijdje geleden voor het eerst maakte, staat het hier regelmatig op tafel.
Snel klaar en super lekker.

We eten er ook vaak aubergine met zure room bij.

Even vlug het receptje voor de Shakshuka:

  • 1 ui en 1 teen look opwarmen in een pan met olijfolie.
  • Komijn, peper en zout toevoegen.
  • Tomaten en paprika in blokjes snijden en toevoegen.
  • Water toevoegen en laten pruttelen.
  • Feta bovenop verkruimelen.
  • Eitje bovenop en even laten stollen onder een deksel.
  • En nu nog wat verse koriander op. Of platte peterselie voor de korianderhaters (ik weet jullie wonen).

En het receptje voor de aubergine:

  • De aubergine in 2 snijden en ruitjes snijden in het vruchtvlees. 
  • Insmeren met olijfolie en look. Peper en zout. 
  • Een half uur in de oven op 180 graden. 
  • Zure room loskloppen met citroensap, peper, zout en komijn. Ik doe er ook altijd nog wat geroosterde komijnzaadjes bij.
  • Aubergine opdienen met zure room en koriander (of platte peterselie) en pitjes van een granaatappel. Maar hey, vandaag had ik geen zin in dat gepruts…

In de shakshuka en in de zure room bij de aubergine zit komijn.
Eén van mijn favoriete smaakmakers!

Wat is jouw favoriete specerij/kruid?

Written by mooiding

4 Comments

Lore

mmmm… al ben ik geen korianderliefhebber 🙂
( ook geen hater, voor mij smaakt dat echt naar zeep)

Reply

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *