Ik kan er met mijn verstand niet bij. Het schooljaar is om. Mijn oudste dochter is de lagere school ontgroeid. Mijn jongste dochter zwaait diezelfde lagere school ook uit en maakt ergens anders haar derde graad af. En ik, ik draai nu al 9 maanden mee in het ACV. Een zwangerschap lang. Ook al haalde ik bij beide dochters nooit de volle 9 maanden. Ondertussen heb ik ook een jaartje verlenging van mijn loopbaanonderbreking aangevraagd, dus dat zegt al in weke headspace ik zit hé.

Na een hele tijd minder goesting om te lezen, begint dat stilaan ook weer op te pikken. Ik las zelfs een aantal boeken waar ik echt van onder de indruk ben.

Mitch Albom voor een traantje

Ik ontdekte de afgelopen maanden Mitch Albom. Ik begon met ‘The five people you meet in heaven’. Het verhaal is eenvoudig, iedereen die sterft ontmoet in de hemel 5 mensen die heel belangrijk waren in zijn of haar leven. En dat zijn niet noodzakelijk de mensen die je verwacht.
Daarna las ik ‘Tuesdays with Morrie’ over Mitch die elke dinsdag op bezoek gaat bij zijn stervende professor en het daar heeft over de belangrijke dingen in het leven.
Ik ben er maanden geleden aan begonnen. En lees ondertussen ook andere boeken. Heel regelmatig haal ik Morrie uit en lees ik over één van die Tuesdays. Maar niet te veel ineens. Ik wil doseren. Het boek voelt een beetje als een warm dekentje en ik ben nog niet klaar voor het onafwendbare afscheid.

Dave Eggers for president

En dan was er nog ‘De kapitein en de Glory’ van Dave Eggers. Enkele jaren geleden las ik al ‘The Circle‘, waardoor ik helemaal in de ban was van Dave Eggers. Daarna stond ‘What is the what’ op de leeslijst van de boekenclub, maar ik ben er toen nooit toe gekomen.
Vorige week kreeg ik plots ‘De kapitein en de Glory’ in mijn handen geduwd. Het verhaal gaat over een goede kapitein die afzwaait en vervangen wordt door de slechtst denkbare kandidaat. Die uiteraard heel het schip om zeep helpt. De gelijkenissen met Trump zijn niet toevallig, het zit er zo haarscherp op. Een must-read voor iedereen, durf ik wel stellen. En ja, Dave Eggers for president, dat ook .

Maar het is vakantie…

Als je nu denkt dat dit allemaal geen vakantielectuur is, dan heb je misschien wel een punt, nu ik het hier zelf zo lees.
Maar, niet getreurd, ik las ook een aantal boeken die wel gerust mee kunnen in de valies richting strand / zwembad / tuin…

Ik denk bijvoorbeeld aan ‘Justine’ van Anne-Laure van Neer. Over een gepensioneerde dame die een moord komt opbiechten bij de politie, want ze wil liever in de gevangenis dan in een rusthuis. Ik vond het leuk weglezen, maar vond een aantal wendingen best wel voorspelbaar.

Kan ook mee op reis: alles van Cecilia Ahern. Ik las ‘The year I met you’ en ‘de PS I love you club’. Inderdaad, dat is het vervolg op het boek dat verfilmd werd. Allebei zo wat chicklit, vol romantiek, met een streepje drama. Ideaal om te lezen naast het zwembad.

Als ik kan, dan lees ik Engelstalige boeken ook liefst in het Engels. Een vertaling kan de sfeer van het boek helemaal veranderen, vind ik. Dus als het even kan, dan graag het origineel. Maar you do you hé.

Nog zin in boekentips? Rechtsboven de pagina zit een zoekbalk. Als je daar boeken of leesclub intypt, kom je al heel wat tips tegen. Go wild!

Written by mooiding

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *