dekooi

Soms leest een boek zo vlug, dat het al uit is lang voor de maand om is. De kooi is zo’n boek. Maart is zo’n maand.

Wat heb ik genoten van dat boek! Eerst misschien eens even meegeven dat ik vroeger heel veel Stephen King heb gelezen. Ik las zo goed als alles wat ik te pakken kon krijgen. Behalve reeksen, want dat vond ik ambetant. En toen was het plots over. Toen las ik opeens veel minder. En dus ook veel minder Stephen King. Ondertussen ben ik uit mijn jarenlange leesdipje aan het klauteren. En ontdekte ik opnieuw Stephen King. En ook Josh Malerman.

Het boek ligt dus een beetje in de lijn van Stephen King. Hij zou het zelf kunnen geschreven hebben. Alleen zou hij het wat gruwelijker gemaakt hebben, denk ik. En moet De kooi het vooral hebben van de dreiging. Er zitten hier en daar ‘erge’ stukken in, maar het is toch vooral het beklemmende gevoel dat bijblijft. ik kon het boek heel moeilijk wegleggen. Ik wilde weten hoe het verderging. Ik zat er vaak aan te denken.
En nu nog. Het boek is uitgelezen sinds gisteren. Maar ik heb erover gedroomd. En ik betrap mezelf erop dat ik er vandaag al heel vaak aan terugdacht. Dus: 5 sterren op Goodreads, want ‘it was amazing’. En nu gij!

Ondertussen ligt ‘de 100-jarige man die uit het raam klom en verdween’ nog steeds open op pagina 40. Vreemd, maar ik heb precies geen zin om verder te lezen. Maar hey, wat niet is, kan nog komen.
Ik ben wel begonnen aan Bossypants van Tina Fey. Ik vond haar schitterend in 30 Rock. En dus wilde ik ‘haar boek’ eens lezen. So far, so good. Ik heb al veel zitten gniffelen. Misschien wordt dit mijn boek van de maand april?

Written by mooiding

5 Comments

Kathleen

Ik denk dat dit makkelijk een van mijn favoriete boeken van vorig jaar was. Dat ik er een klein trauma aan heb overgehouden (iets met mijn eigen spiegelbeeld zien in een reflecterend raam en zo), dat probeer ik nog steeds te vergeten. 😛

Reply
mooiding

Zo spannend! Als je nog zulke goeie, spannende boeken kent, laat maar weten!

Reply
liese

De 100-jarige man vond ik heel leuk in het begin maar ik heb het halverwege ook opgegeven, het was nochtans overal lovend onthaald….

Reply
Boekenlijstje | mooi ding

[…] in plaats van mijn ‘boek-van-de-maand’-stukje. Want ik kan niet meer kiezen. Echt niet. Hier, hier en hier kan je al aanraders bekijken, die ga ik dus niet herhalen (Ik ga ervan uit dat jullie […]

Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *