Grote vakantie, dat is vanalles en nog wat verzinnen om de meiden te entertainen. Ook Roeselare schilderen...

Grote vakantie, dat is vanalles en nog wat verzinnen om de meiden te entertainen. Ook Roeselare schilderen…

Vakantie! Eindelijk! En hopelijk voor u van hetzelfde.
Hier is vakantie eigenlijk vooral twee maanden kinderopvang. Ik weet het, voor mensen met minder vakantie is het een serieus gepuzzel. Maar hier is het soms ook een beetje lastig, zo twee maanden lang een kleuter en eerste-leerjaarer in huis.
Ssssstttt… naar het schijnt mag ik dat niet zeggen…  Maar ik doe het lekker toch! Ik zie ze doodgraag, die dochters. En ben ook heel blij als ze soms eens elders zijn. Leve speelpleinwerking, knutseldagen van ’t Stad, kampjes (zonder overnachten, hoor) en vriendjes.

Om maar te zeggen: een lekker-lui-vakantie wordt dat hier niet. Hoe het dan komt dat ik in een hogere leesversnelling zit? Twee redenen eigenlijk:
Nummer 1: ik kijk bijna geen tv meer. Behalve mijn oude liefde voor Eastenders die ik weer heb opgevist… (Schaam op mij, ik weet het)
Reden 2: de laatste tijd kies ik blijkbaar enkel goede boeken uit. Boeken die lezen als een trein. Boeken die ik niet aan de kant kan leggen. Boeken die me verrassen. Of net niet, maar dat mag ook.

Heel wat bloggers deden het mij al voor en gaven een boekenlijstje mee voor op vakantie. Ik ga dat hier dus ook doen, in plaats van mijn ‘boek-van-de-maand’-stukje. Want ik kan niet meer kiezen. Echt niet. Hier, hier en hier kan je al aanraders bekijken, die ga ik dus niet herhalen (Ik ga ervan uit dat jullie die ondertussen al in huis haalden). Vandaag enkele nieuwe titels:

  1. The perks of being a wallflower. Pas uit van gisteren eergisteren, maar het zit nog serieus in mijn vel. Goed boek, echt zeg! Over een tienerjongen die probeert ‘normaal’ te zijn. Maar het duidelijk niet is…
    Mijn vent zegt vaak dat ik scripts voor films of series moet schrijven, omdat ik plotwendingen en zo al van ver zie aankomen. Ook bij boeken weet ik meestal vrij vlug wie het gedaan heeft / hoe het zit / wat er gebeurde enzovoort. Hier dus niet. Ik zei zelfs luidop ‘whaaaaat?’ toen ik besefte hoe het precies zat.
    Werd al verfilmd, maar ik ben bang om te kijken. Als het boek zo goed is, dan kan de film enkel tegenvallen, denk ik dan…
  2. The Rosie Project. In tegenstelling tot het boek hierboven heel voorspelbaar en niet geloofwaardig. Maar een echt leuk feel-good-zomerverhaal. Het gaat over sociaal-onaangepaste Don Tillman. Gotta love him. Ook al doet hij alles fout in sociale situaties.
    Het boek is zo goed meegevallen dat ik binnenkort start gestart ben met de opvolger, The Rosie Effect. Ik ben er een beetje bang voor (sequels, weetjewel), maar ik kan er niet aan weerstaan. (update: so far so good)
  3. Mijn zus woont op de schoorsteenmantel. Mooi verhaal. Over een ‘dysfunctioneel gezin’. De zus komt op een tragische manier om het leven en dat heeft uiteraard verregaande gevolgen voor de rest van het gezin. Dit alles wordt verteld vanuit het standpunt van de tienjarige broer. Mooi.
  4. Me before you. Wat een liefdesverhaal. Over hoe verder te leven na een dramatisch ongeval. Verfilmd zou dit een echte Vijf-TV weekendfilm zijn (zoals de filmversie van One Day), vermoed ik. Maar het boek is meeslepend. Chick-lit? Ja. Goeie chick-lit? Zeker ja!
    Er is ondertussen een vervolg in de maak. En ook een film, jaja. Dus, haast je en lees het boek, want het boek is altijd beter. Altijd.
  5. The snow child. Over een kinderloos echtpaar dat probeert in de wildernis van Alaska een nieuw leven op te bouwen. Maar bovenal blijven ze verlangen naar een kind. En dat krijgen ze ook, min of meer. Ik heb het heel graag gelezen, maar was wat ontgoocheld in het einde. Maar laat dat jou niet tegenhouden hé.

Wat een lijst van 5 boeken om mee te nemen op vakantie. Maar neem er zeker nog wat mee, want die lezen zo vlot, voor je het weet ben je erdoor.
Sinds kort doe ik niet meer aan ‘boeken sleuren’. Ik ga nergens meer zonder mijn e-reader. Alleen jammer dat dat ding soms een platte batterij heeft…

Leuke uitstap gepland, Tolino volgezet, en bij aankomst platte batterij… Bummer

Voor wie de vertalingen zoekt:

  1. De belevenissen van een muurbloem
  2. Het Rosie project
  3. Mijn zus woont op de schoorsteenmantel (ah ja, want die las ik gewoon in het Nederlands)
  4. Voor jou
  5. Kind van sneeuw

Written by mooiding

3 Comments

Hanne

Van perks of being a wallflower heb ik enkel nog maar de film gezien; en hij is ook echt geweldig hoor! 😉
Voor jou staat ook nog op mijn lijstje, maar die is steeds uitgeleend in de bib (omdat ie zo populair is waarschijnlijk) dus dat wordt nog even wachten…
Leuke blog heb je trouwens! Je hebt er een volger bij hihi 😉

Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *