Ik begon het nieuwe jaar met het voornemen op Goodreads om 20 boeken te lezen.
Ondertussen heb ik er al 4 uit. Ik denk dus wel dat 20 zal lukken… En dan reken ik de kinderboeken die ik voorlees nog niet mee!

Ik ben nu ook officieel lid van een leesclub. Fijn zeg! Je leest een boek dat je anders misschien nooit zelf zou kiezen, leert nieuwe mensen kennen, mag een avond gaan babbelen over dat boek (en over andere dingen, ja, dat mag ook) en je krijgt nog lekkers ook! Dat ik zo lang gewacht heb om bij een leesclub te gaan, niet te geloven, jong!

Ik probeer hier even een nieuwe rubriek te lanceren: boek van de maand.
Let’s go: januari 2015!

januari boek

Wat een boek! Beetje een banale kaft, I know. Ziet er een beetje uit als de eerste de beste tienerroman. En toch hé. Heeft uw moeder u niet geleerd ‘not to jugde a book by its cover’? Awel dan!

Het is natuurlijk wel een liefdesverhaal. Met humor in. En het leest als een trein. Serieus zeg, op enkele dagen was dat boek uit. Ik wilde het niet aan de kant leggen. Zo mooi. Ik wil hier niet te veel verklappen, maar het gaat over twee vrienden en wij mogen 20 jaar van hun leven meevolgen. Let op: ik zeg vrienden hé. En ik doe dat met een reden.
Het begint bij de eerste keer dat ze echt kennismaken met elkaar en het eindigt jaren en jaren later. En van elk jaar mag je steeds dezelfde dag lezen. 15 juni? Zoiets? Ja, ik ben de details al wat vergeten en het boek is ondertussen terug naar de bib. Vandaar. Maar schoon. Zo schoon.
Zoals altijd in dat soort verhalen is de vrouw de verstandigste. En die vent. Man, man. Die doet soms dingen waarvan je tijdens het lezen wil roepen: ‘Gast! Wat doe je nu? Ge zijt t’oud aan uw ‘oofd!
Maar ik heb het al gezegd: schoon. Met zelfs een echt-waar kippenvel moment. Niet gelogen, mijn haar op mijn armen kwam helemaal recht staan.

Dit alles om maar te zeggen: zet dit boek op uw to-read-list op Goodreads. Zoek het in de bib. Koop het in de boekenwinkel. Bestel het voor op uw e-reader. Whatever. Maar zeker lezen!

Written by mooiding

4 Comments

mooiding

Maar kijk zeg! Blijkt dat dit boek al lang verfilmd werd. En dat ze het volgende week zaterdag (07/02) spelen op Eén! Waar slapeloze nachten al niet goed voor zijn, jong.
Maar als ik mag een tip geven: lees eerst het boek. Want het boek is altijd beter. Altijd.

Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *