kikkerdril

Ik hou van chocolade. En suiker. En frieten. En al die dingen die lekker zijn, maar eigenlijk niet zo gezond.

Ik hou niet zo van lopen, fietsen, fitnessen. En al die dingen die goed zijn voor je lichaam.

Dus ik ben niet zo fit, slank, noch afgetraind. Met de regelmaat van de klok probeer ik daar iets aan te doen. Start to run. Ik kan het u niet zeggen hoe vaak ik daar al mee begon. En meteen ook de 5 km haalde. Om het daarna niet meer te doen. Ook diëten heb ik al zo vaak geprobeerd. Ooit viel ik zelfs 10 kilo af met Weightwatchers! *schouderklopje* Maar elke nieuwe poging draait nu uit op een flop.

Ondertussen heb ik kinderen, en dus nog minder tijd voor sporten en toestanden. En ook, eerlijk is eerlijk, minder zin. De Grote Projecten laat ik achterwege. Ik neem me niet meer voor elke week 4X te gaan lopen, of 3X te gaan zwemmen, of een strikt dieet te volgen. Geen motivatie. Nu probeer ik het eens klein, en wel op deze manier:

– De squat circuit challenge! Ik zag op FB overal de crunch challenge passeren, maar ik heb rugpijn. Dus dan zijn crunches niet zo’n goed idee… Maar die squats, dat lijkt mij wel iets. We zitten op dag twee. So far, so good. Ik hou dat zeker 30 dagen vol (vooral nu ik dat hier heb opgeschreven). En hopelijk blijf ik het dan doen.

– Healthy breakfast. Ik maakte vorige weekend Chia-amandel-vanille pudding met vers fruit. Zag eruit als kikkerdril. De dochters vonden het vies. Ikzelf vond het heerlijk. Dus maakte ik vandaag nog een potje. Eén van de simpelste gerechten uit mijn repertoire, volg even mee: je neemt één kopje Chia-zaadjes en mengt dit met 4 kopjes amandelmelk. Daar voeg je nog wat vanille en Agavesiroop aan toe. Goed roeren en bewaren in de koelkast. Na enkele uren verandert het vloeibare sapje in een soort pudding. Die kan je tot 5 dagen bewaren in de koelkast. Serveren met vers fruit et voilà, een lekker en gezond ontbijt. Wel achteraf goed de tanden checken, want die zaadjes kruipen overal tussen. Jullie zijn gewaarschuwd!

– Healthy snacks. Wat maakten we nog vorig weekend, hoor ik u denken? Bananenbrood met amandelmeel in plaats van bloem. Havermout-bananenkoekjes en quinoa-havermout reep met chocolade. Alles viel hier enorm in de smaak, zelfs de dochters waren fan! Even heel vlug de quinoa-havermout reep uitleggen? Awel, ’t is goed, omdat jullie het zo vriendelijk vragen. Meng door elkaar: 1 kopje quinoa, 1 kopje havermoutvlokken, 1/2 kopje kokosrasp en wat stukjes nootjes. Verwarm ondertussen in een steelpannetje (ja, dat moet een steelpannetje zijn, anders is heel uw recept naar de kl…) 4 eetlepels pindakaas samen met 6 eetlepels agavesiroop, 3 eetlepels rietsuiker en een beetje zout (ter info, die hoeveelheden, dat is zoals je dat zelf graag hebt hé, ik heb het nogal voor zoet). Als het kookt, giet je dat over de droge ingrediënten. Goed roeren en alles in een grote ovenschotel gieten. Goed aandrukken, zodat je een soort koek krijgt, die je straks in stukjes kan snijden. Dan alles 20 minuten in de oven aan 180 graden. Uithalen en 2 u laten afkoelen (yeah, right, dat lukt hier niet hoor, daar 2 u afblijven, zot!). Je kan het perfect zo eten, ik heb nog wat zwarte chocolade gesmolten met een beetje olie en en dat dan over die koekjes gegoten. Weer laten afkoelen en in stukjes snijden. Lekker!!!

En dan krijg ik vaak de vraag: waar vind je die recepten toch allemaal!? Maar mensen, daarvoor is Pinterest toch gemaakt? Dat staat daar zo allemaal op, gratis en voor niks, jong. Kijk eens naar mijn nieuwe bord: healthy foods! Wie daar nog niet op zit, ik leef met u mee. Echt waar… Al die goeie dingen die jij al gemist hebt, toeme toch! Maar hey, it’s never too late! Pinterest for president!!

In alle eerlijkheid, slank, fit en afgetraind zal ik wel niet worden van die paar kleine ingrepen in mijn leven. Ik blijf hier nog cola zero drinken met emmers. En frieten eten. En chocolade, En suiker. Iemand moet het doen, hé!

Written by mooiding