twee meisjes op het strand

Of ik ook eens wilde opschrijven wat ik aan het doen ben. Dat vroeg Kelly hier. En niet alleen aan mij. Ook aan jou. Maar kom, ik zal wel beginnen. Is’t goed?

– eten: veggie! Ik doe mee aan Dagen zonder vlees. Mijn eerste editie. In my defence: wij eten hier het jaar door heel vaak vegetarisch. Maar het is mijn eerste ‘officiële’ editie. Ik heb wel al enkele keren gezondigd. Ik nam me voor om thuis consequent veggie te koken, maar geen ambras te maken op verplaatsing. Dus at ik al eens tomatensoep met ballekes. En een kipbrochette. Maar over het algemeen heb ik het al goed gedaan, vind ik zelf. Zonder veel afzien, eigenlijk. Misschien dat ik na de 40 dagen overstap naar een veggieweek met één dag vlees of zo. Ik ben er nog niet uit.

– lezen: ik ben bezig in Bossypants van Tina Fey. Dat is al mijn vijftiende boek van 2015 volgens Goodreads. Alright! Binnenkort weer afspraak bij de leesclub, dus tegen dan moet ik ook ‘De grote wereld’ van Arthur Japin gelezen hebben. Het staat al op mijn e-reader, dus dat komt zeker goed.

– sporten: niks jong. Onlangs nieuwe sportschoenen met bijpassende outfit (tot de sokken toe) gaan kopen en sindsdien al 1 keer gaan lopen. 1 keer… Er ligt hier ook ergens een springtouw te verkommeren. En de mini stepper staat hier nog steeds achter de zetel. De plannen zijn er dus al, de wil om door te zetten net iets minder. En komt daar dan vandaag ook nog eens serieuze rugpijn bij, dus echt geen idee wanneer ik weer aan het sporten sla. Het zal niet voor deze week zijn, denk ik dan.

– kijken: we gaan verder met afleveringen van ‘Modern family’. Phil Dunphy is zo funny! En ook een beetje vies, om een of andere reden. Maar dat is persoonlijke smaak, zeker?
Voor de rest is daar ook nog de DVD-reeks van ’30 Rock’ die we huren in de Bib. Heel plezant!
En op mijn eentje kijk ik ook graag naar Grey’s Anatomy, want er zijn weer nieuwe afleveringen.

– druk druk druk: school. Veel te druk momenteel. Leesdossiers verbeteren, examens opstellen, examens verbeteren, taken verbeteren, klassenraden, extra vergaderingen… Ik hoor u al denken: en dan twee weken vakantie. Ja, dat is waar. Maar ik heb ze verdiend (waarmee ik niet wil zeggen dat jij geen vakantie verdient). Plus, vakantie betekent hier ook: veel werken voor school. Goed voorbereiden in de vakantie zorgt ervoor dat de rest van het schooljaar iets vlotter verloopt. Iets…

– zou ik dringend meer moeten doen: knutselen, prutsen, mooie dingen maken. Maar het is al zo lang geleden ondertussen. Behalve dan de babycadeautjes die ik tussendoor maakte. Maar het maken van juweeltjes, kleren, kleertjes etc. is er een beetje bij ingeschoten. Maar hey, het is bijna vakantie. Dus wie weet, kan ik tussen het lessen voorbereiden en het kinderoppassen door wel eens een beetje knutselen en zo. Of niet.

– into: Bloglovin. Wat is dat, zeg? Zo verslavend! Al die blogs… Ik kan dat gewoon niet meester, zeg! Jullie moeten dringend allemaal een beetje minder beginnen schrijven zodat ik weer mee ben. Of nee, toch niet. Elke morgen mijn Bloglovin’ feed, ik zou het niet meer kunnen missen. Als je nog niet op Bloglovin’ zit, moet je daar dringend iets aan doen. Nu. Direct. Of niet. Dat is ook goed, hoor.

En altijd en overal zijn daar die twee dochters!

Written by mooiding