#teachersgonnateach

Een aantal jaar geleden vond ik het eens nodig om dingen over mezelf te delen met jullie. Maar zie, het probleem met bloggen… Die teksten blijven daar staan, terwijl er eigenlijk al veel niet meer van klopt. Hoog tijd dus voor een update!

Wat is er onveranderd gebleven? Het huwelijk, het niet-drinken, de cola-zero-verslaving, de droomjob.

Maar kijk, ik drink ondertussen dus wel koffie hé. Ben ik dan eindelijk volwassen geworden? Dagen zonder koffie, dat bestaat hier gewoon niet meer. Ik koop nu zelfs al van die fancy zakjes koffiebonen die ik dan zelf maal. En waar ik dan koffie mee maak in mijn Aeropress. Bijna een koffiesnob, dus. Ware het niet dat ik er nog steeds niks van ken. En dat ik er in bepaalde kringen voor gekend sta dat ik geen koffie kan zetten zonder alles onder te morsen.  Maar ik kan wel heel wat lekkere koffieplekjes aanbevelen!

De suikerverslaving! Ik ben nu al enkele maanden bezig met een new way of life, namelijk lowcarb. Je kan de hele uitleg erachter hier lezen. Maar feit is dus dat ik niet meer elke dag suiker eet. Integendeel, ik eet bijna niks meer van toegevoegde suikers. Ik eet heel weinig koolhydraten en bijna geen tussendoortjes meer. Mijn zin in zoet is spectaculair afgenomen. It’s a miracle, echt waar. Maar, ik moet er wel aan toevoegen dat er hier wekelijks wel een cheatday of cheatmeals op het programma staan. Dan worden er al eens frietjes afgehaald. Of sushi. Of noodles. Of zo. Maar hey, niks zo saai als altijd consequent zijn, hé!?

Buikdansen… Herbegonnen. Leukste hobby ooit, dat kon je hier al lezen. Ik kan het iedereen aanraden. Feelgood van de eerste minuut tot de laatste! We sluiten elk lesjaar af met een spetterende show. Ik deed ondertussen al drie keer mee. En ik kijk al uit naar de editie van dit schooljaar. Wat natuurlijk ook betekent dat ik een nieuwe outfit ga zoeken! Na donkerblauw, wit en roze is het dit jaar tijd voor… (nog geen idee, dus).

Zetelhangen doe ik nog steeds, maar nu voornamelijk met Netflix. Wat zijn daar toch super dingen te zien! Gaande van humor (Arrested Development en Brooklyn nine-nine) over actie (Breaking Bad en Ozark) naar redelijk bizar (Black Mirror en Maniac)  tot ik-weet-eigenlijk-niet-goed-waarom-ik-hiernaar-kijk-maar-ik-kan-niet-meer-stoppen (The Affair en You, Me, Her).

Nieuwe hobby’s zijn er ook bijgekomen. Hartjes voor handletteren. En mijn Bullet Journal. En koffie. Altijd koffie.

 

 

Written by mooiding

6 Comments

Nina

Hahaha David! Ik lust geen koffie, maar vind de geur wel heerlijk. Gelukkig maar!

Veel bewondering voor jouw suikerafkick Renilde. Ik kan het precies echt niet.

Reply
Kelly

Leuke changes, toch?

Vooral respect i.v.m. het low carb eten! Heb er echt bewondering voor hoe je bijna suikervrij door het leven gaat.

Trouwens: content van de koffiemolen? Misschien moet je eens zo’n cursus volgen? Wij hebben dat eens een 2-3u gevolgd (op een avond dus) in Gent (Labath) en toen hebben we toch het één en ander bijgeleerd.

Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *