up close and personal

up close and personal

Deze week had ik dit gesprek:
hij: Schrijf eens een keertje iets persoonlijks op je blog.
ik: Ik schrijf toch over persoonlijke dingen. Mijn kinderen en zo.
hij: Ja, maar jij bent meer dan alleen je kinderen.

Natuurlijk! Was ik dat een beetje vergeten tijdens mijn twee maanden vakantie? Was ik vooral bezig met de kinderen? Mezelf een beetje uit het oog verloren?
Misschien wel, ja.

Tijd om daar iets aan te doen! Zodus, ik serveer: 10 dingen die je nog niet wist over mij.
(voor mijn maten die meelezen: jullie weten het meeste wel al, hoor)

1. Toen in 15 was, begon ik een relatie met ‘de snelsten gast van school‘. Een vriend van mijn broer. Handig, zo’n oudere broer met knappe vrienden.
20 jaar verder en we zijn ondertussen getrouwd en hebben twee super dochters!

2. Ik drink geen alcohol. Al laaang niet meer. En nee, ik zit niet bij de AA. Het is ook niet uit geloofsovertuigingen. En ik ben niet zwanger. Ik lust het meeste gewoon niet, en ik ben ook nogal een controlefreak. En dat controle houden lukt niet zo goed als je zat bent.
(Nee, ook op Nieuwjaar drink ik geen glas champagne. Echt niet. Als je mij niet gelooft, moet je hier maar eens komen nieuwjaren.)

3. My favourite drink is Cola zero. Liefst uit zo’n klein glazen flesje. Ik zou er 20 kunnen drinken op een dag. Zwaar verslaafd, dus. Maar hey, beter verslaafd aan cola zero dan aan iets anders, denk ik dan.

4. Toen ik jong was, twijfelde ik tussen twee beroepen. Leerkracht of politieagent. Het is het eerste geworden. Maar eigenlijk komt het misschien een beetje op hetzelfde neer, soms?

5. Ik kan geen dag overleven zonder suiker. Een koekje, een chocolaatje, een snoepje, een stukje taart. Maakt mij eigenlijk niet veel uit, als er maar suiker in zit. Ik ben ondertussen al 35, dus een missverkiezing zal ik toch nooit meer winnen…
Je hoeft het niet te zetten in de commentaren, ik weet het al lang. Suiker is des duivels. Slecht voor alles! En toch, ik kan het niet laten. Als ik dan lees over mensen die een echte suiker detox doen, ben ik wel een beetje onder de indruk. Ik zou het echt niet kunnen!

6. Ik start binnenkort weer met buikdansles! Ik deed het jaren terug, voor er ook maar sprake was van kinderen. Deed het ook heel graag. Maar toen werd ik zwanger en stopte ik ermee. Ik probeerde het een tijdje terug opnieuw hier in Roeselare. Maar toen werd ik zwanger en stopte ik ermee. En nu begin ik er nog eens aan. En ik ben niet van plan weer zwanger te worden!

7. On that note: zwanger zijn was de hel voor mij! Van beide dochters. Naar het ziekenhuis met weeën aan zes maanden. Twee maanden plat liggen. Constant in en uit het ziekenhuis. Weeënremmers. En ondertussen misselijk van dag 1 tot de allerlaatste dag. I kid you not! Maar uiteindelijk kwam alles goed. Beiden wat te vroeg geboren, maar allebei na 10 dagen mee naar huis!

8. Ik drink geen koffie. Zo vies! Waarom drinken jullie dat toch allemaal? OK, vers gezette koffie ruikt lekker, maar daar houdt het dus gewoon op. Om de zoveel jaar probeer ik het nog eens. Dan denk ik dat mijn smaakpapillen misschien veranderd zijn en ik koffie toch lekker zal vinden. Niet dus.

9. Eén van mijn hobby’s: ’s avonds in de zetel hangen en naar flutseries kijken. Vroeger was dat ‘Eastenders’. Ik ben ervan afgekickt. En enkele maanden geleden opnieuw begonnen. Ik heb dat dus jaren niet gezien, maar ondertussen ben ik weer helemaal mee. Af en toe ga ik nog eens googelen, maar de meeste verhaallijnen kan ik weer volgen. Hartjes voor Eastenders. All the way! En stiekem, heel stiekem, droom ik ervan om scenario’s te schrijven voor zulke series. Dat lijkt mij, eerlijk waar, een droomjob. Al die dingen bedenken die zo over-the-top zijn! En al die mensen die daarin meegaan. Heerlijk gewoon!

10. Ooit ging ik op doktersbezoek omdat ik al enkele weken zo veel hoofdpijn had dat ik er zwarte vlekken van zag. Bleek dat mijn bloeddruk aan 24/14 stond. Ik begreep wel dat dit hoog was, maar vond het ietwat overdreven dat ik van de dokter meteen naar de spoeddienst moest. Ik mocht niet eens naar huis om mijn kleren en zo te halen! Ik ben toen met de fiets naar het ziekenhuis gereden (amper een km verder), maar heb zo een licht vermoeden dat de dokter dit eigenlijk ook niet OK zou gevonden hebben. Enfin, na enkele dagen op intensief kregen ze de bloeddruk onder controle met medicatie. Maar die zwarte vlekken zijn er nog steeds. Haarvaatjes in de ogen die gewoon kapot geknald zijn door de hoge bloeddruk…

Voilà , dat waren er tien! En bijna niks gezegd over de dochters!

 

Written by mooiding

16 Comments

gerhilde maakt

Ik drink ook geen koffie. Vorige week probeerde ik eens een latte (want stiekem droom ik ervan een koffiebaretje open te doen, ooit, en dan moet je dat zelf toch lusten), maar nee, nog steeds geen fan. Wel van mokkaijs. Ja, ik ben vreemd.
EastEnders keek ik in het middelbaar, omdat mijn zus eraan verslaafd was (of toch zo ongeveer). Ik heb er veel Engels door geleerd. 🙂
Puntje tien is wel heftig. Heb je sindsdien geleerd dat je misschien beter wat vroeger naar de dokter kan gaan? 😉

Reply
Sylvie

leuk! De cola zero verslaving ken ik, maar ik heb er ook ene aan koffie. En een glazeke (of 2) af en toe ga ik ook niet afslaan 😉

Reply
Marliese

Ik ben ook een controlefreak. Ik drink wel alcohol (maar op Kriek na geen bier, want dat vind ik niet lekker), maar stop altijd voor ik maar zat kan worden. Nog nooit een kater gehad dus.

Koffie moest ik ook niet hebben, maar tegenwoordig kan ik wel lattes met veel suiker of wienercafés smaken. Alleen houdt mijn maag daar zo niet van (maagzuur, van alcohol trouwens ook soms). Dus drink ik het zeker niet ’s ochtends en zeer uitzonderlijk. En trouwens versgezette koffie ruikt heerlijk, maar daarna stinkt het verschrikkelijk als je het aan mij vraagt. Als ik op een van m’n vorige jobs keukendienst had en het koffietoestel moest uitkuisen dan was ik altijd aan het walgen!

Reply
fieke

Hier nog eentje die geen koffie en alcohol drinkt! Maar in tiramisu, of mokkagebak, dan weer wel…
Rare kronkels 🙂

Reply
Hanne

Ik moet ook echt geen koffie of alcoholische dranken hebben! Mensen zeggen me soms dat je dat moet ‘leren’ drinken, maar ik snap niet goed waarom. Niet dat het gezond is ofzo he, en nuchter kan ik me ook prima amuseren op feestjes! 😉

Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *