Zoek de kikker...

Zoek de kikker… En graag ook uw aandacht voor Mila’s vakantieboek!

Er was eens een plan. Laat ons een weekje met vrienden op vakantie gaan in Frankrijk. Wij twee (luide) kinderen, zij drie kinderen. We zien wel wat het geeft.
En daarna gaan we nog een weekje met ons viertjes naar een andere gîte. Twee weken zon, zwembad en stokbrood.
Hier komt het verslag in cijfers…

16 keer slapen in Frankrijk. Eerst een nachtje in Versailles. Zeker aan te raden om eens een bezoekje te brengen aan de tuinen. Wij deden enkel de tuinen wegens gratis en (vooral) geen wachtrij. Het kasteel zelf, daar moet je toch minimum een uurtje voor in de rij staan.
Daarna deden we een weekje in Lorigné en dan nog een weekje in Tranzault.

15 keer deed ik de was in die twee weken. Heerlijk, een vakantiehuisje met wasmachine! Zo heb je minder kleren nodig (in theorie) en heb je minder werk eens je terug thuis bent (in theorie). Om een of andere reden droogt die was ook anders in Frankrijk. Daar heb ik dus niks moeten strijken. Hier thuis is dat een ander verhaal…

20 stokbroden werden helemaal opgepeuzeld. Wegens veel te lekker. Vooral met echte boter, mét zoutkristallen. De afspraak hier bij de Demetskes is dat we gezouten boter enkel kopen op reis. Enkel tijdens de vakantie mag er een dikke laag boter op het stokbrood. Het is een mirakel dat ik na 2 weken Frankrijk nog steeds in al mijn kleren pas!

25 keren maakten die kinderen ruzie. Het hoort er natuurlijk bij. 3 meisjes van ongeveer dezelfde leeftijd, 1 jongen en dan nog een peutertje. Wat een geluid dat die bende geproduceerd heeft samen in die eerste week… Ik denk dat heel het dorpje wist waar die toeristen verbleven.

124 keren speelden de kinderen flink samen. Wat hebben ze genoten van elkaars gezelschap. In het zwembad. In de speelkamer. Bij de schommels. Binnen, bij de gezelschapsspelletjes, de puzzels, de maaltijden aan tafel, …

1 dag regende het verschrikkelijk. Echt niet plezant. Uiteraard was dit tijdens de eerste week, dus zaten we met 5 kinderen opgesloten in het huis. Maar hey, dat betekent wel dat het op de andere dagen niet (de volledige dag) regende. En dat is ook al heel wat!

2 keer riep Mila uit dat dit de ‘beste vakantie ooit’ was! De eerste keer was ’s avonds in het zwembad, toen de 4 grote kinderen nog eens mochten gaan zwemmen net voor ze de pyjama aanmoesten. De tweede keer was in het tweede huisje, alweer in het zwembad. Toen ze de kikker ontdekten en konden pakken. En die kikker elke dag met hen speelde in het zwembad.

1 tintje bruiner ben ik geworden. Serieus, ik heb uren aan het zwembad gelegen met mijn e-reader, gespeeld in het zwembad, gezwommen, gewandeld… Allemaal met maximale blootstelling aan de zon (lees: shortjes, topjes, bikini bij het zwembad). En wat is het verschil: 1 tintje bruiner. Echt jong, het leven is niet eerlijk!

 

Nee, ik heb niet écht alles geteld.
Ja, af en toe heb ik een beetje overdreven. Maar niet van dat ene tintje bruiner. Echt niet!

Written by mooiding