Hhhmmm... Misschien toch eens een selfie-stick overwegen?

Hhhmmm… Misschien toch eens een selfie-stick overwegen?

Waaaat? Is het alweer bijna september? En waar zijn die twee maanden vakantie dan naartoe? Die twee maanden die mij eind juni onoverbrugbaar leken? Die zijn gewoon weg?

Wat ik dan wel gedaan heb deze zomer?

– Lezen. Net even mijn Goodreads nagekeken. De teller staat voor deze vakantie op 9. Bezig aan nummer 10. Niet slecht voor een vakantie met twee dochters thuis!

– Opruimen en herorganiseren.
De keuken. De nieuwe Ikea-kast zorgde voor een ware metamorfose in een hoekje van de keuken. De kookboeken staan er nu eindelijk overzichtelijk en allemaal bij elkaar. En de kast (eigenlijk een eiland) is hoog genoeg om van een ‘standing desk’ te spreken. Zo is mijn rug ook content!
De kinderkamers. Allebei. Het speelgoed uitgemest en de kleerkasten gesorteerd. Nog niet Marie Kondo-style, maar dat komt omdat ik haar boek nog niet heb uitgelezen. Ik word al een beetje moe als ik eraan denk.
Nog op mij to-do-list: het bureautje. Heel de vakantie heb ik het gemeden. Geen idee welke vakken ik vanaf 1 september mag geven op school, dus ik laat het nog even zo. En als ik mijn opdracht weet, dan begin ik eraan. I promise!

РUitstapkes met de dochters in eigen land. We gingen naar de zee (leuk), een kinderboerderij (fijn), Sea Life (m̬h), Pairi Daiza (super), Theater aan Zee (heel plezant). En we gingen vaak op stap in Roeselare! Ook in eigen tuin en huis beleefden we veel plezier. Het opblaaszwembad werd vaak gebruikt. Er werd gepuzzeld, geknutseld en gespeeld.

– Play-dates voor de kinderen. Oftewel: breng uw kinders bij ons en met 3 of 4 komen ze blijkbaar beter overeen dan met 2. Of ook nog: ik breng mijn kinders tot bij u en ik kan een namiddag lang mijn eigen gedachten weer horen.

– Vakantie in Frankrijk! In een gîte. Twee om precies te zijn. Week 1 gingen we samen met vrienden, zelf met 3 kindjes. Week 2 ging ons gezinnetje nog even alleen naar een andere gîte. Toegeven, ik was vooraf toch een beetje bang wat dat zou geven, zo een weekje op stap met een ander gezin. Maar maak u geen zorgen, dat is heel goed meegevallen. Wel wat meer decibels dan verwacht en wat minder zon dan gehoopt, maar het was heel plezant. Het geheim (volgens mij)? Elk gezin had zijn eigen ‘vleugel’ in het huis, met vooral dus een eigen badkamer en een eigen wc.
Week 2 was ook heel leuk. De gîte was natuurlijk stukken kleiner en het was iets minder professioneel aangepakt, maar het was een plezante week. Een vriendelijke madam, kippen, een hondje, een zwembad (met kikkertje in) en veeeeel zon. Maar op het einde ook een beetje heimwee…

Nog even genieten van de laatste dagen, maar ondertussen ook al hard aan het werk voor volgend schooljaar. Op naar de volgende vakantie! 😉

Written by mooiding