Mijn rugzaktoeristjes. En ook nog de Niagara watervallen daar ergens achteraan…

Deze vakantie gaat het richting Frankrijk. Google Maps zegt dat we een kleine 7 uur nodig hebben om onze bestemming te bereiken. Maar Google Maps rekent niet op files, in tegenstelling tot mezelf. Ik ga ervan uit dat we gemiddeld twee uren file mogen bijtellen. Met een dochter van 5 en een van 7 op de achterbank. Die heel goed samen kunnen spelen. Maar even goed samen kunnen ruzie maken. Hoe wij dat dan overleven? Awel, zo:

  1. Wij splitsen lange autoritten op. En dan bedoel ik niet alleen de rustpauzes, maar we vertrekken echt een dag vroeger. Op dag 1 gaan we gewoon naar Parijs. Versailles om precies te zijn. Via booking.com vonden we een viersterrenhotel waar we tegen een schappelijke prijs een nachtje met z’n viertjes bivakkeren. Zo duurt de vakantie nog een dagje langer en zorgen files rond Parijs niet voor help-we-zullen-veel-te-laat-aankomen-bij-het-huisje-stress.
  2. Rugzakjes! Mijn kinders zijn dat al gewoon. Een daguitstapje, dat betekent: elk zijn eigen rugzak. Met flesje water, koekjes, fruit, zonnecrème, zonnehoedje, zonnebril etc. Ieder zorgt voor zijn eigen gerief. Zo moet ik geen 10 keer op een dag horen ‘mama, ik heb honger.’ Ze halen uit waar ze zin in hebben en eten het op. Klaar. Af en toe herinner ik hen er wel eens aan dat het eten een hele dag moet meegaan…
  3. Rugzakjes met extraatjes! Op lange autoritten zitten er altijd extraatjes in de rugzak. Meestal prulletjes uit de Action of zo. Wat zit er dit jaar zoal in: nieuwe kleurpotloden, een balpen met 6 kleurtjes, vakantieboekjes, een Hula meisje op zonne-energie, stempelstiften, een notitieboekje, een mini My Little Pony… Let op: dit wordt opgesplitst in twee. Ze krijgen een selectie voor de reis naar Parijs, en dan hou ik nog wat dingen achter om ’s avonds in Versailles in hun rugzakje te stoppen voor dag 2. Want dan zitten ze weer een tijdje in de auto.
  4. Een organizer slash tekentafel. Je hangt het aan de rug van de voorste autostoelen, stopt het vol met potloden en boekjes, en de kinderen zijn uren zoet met tekenen, kleuren en schrijven (voor diegenen die al kunnen schrijven). Enkele jaren geleden kocht ik er bij Blokker, maar die waren al vlug kapot. Dit jaar kocht ik ze online bij Hema. Ik ben benieuwd hoe lang deze meegaan…
  5. Een retro Gameboy met koptelefoon! Vorig jaar gingen we met het hele gezin een maand naar Canada. Toen gingen de Gameboys met koptelefoon al mee. Waanzinnig goed idee! Het spelen zelf (Tetris) lukt nog niet altijd even goed, maar ze gebruiken het vooral als een soort walkman. En het kan tegen een stootje.
  6. Goeie muziek. We maken cd’s met al onze favoriete nummers. En we nemen ook cd’s van de kinderen mee, zoal Kapitein Winokio, de Piepkes, Sesamstraat en de dingen van Het Geluidshuis. Plezier verzekerd!
  7. Een DVD-speler. Nee, toch niet. Mijn vent ziet dat niet zitten. Hij voorspelt: gezeur over welke dvd ze willen bekijken, het geluid dat ons (hem) zal irriteren, paniek als er een technisch probleem is en algemene ambetantigheid achteraf. En hij heeft wel gelijk. Ik weet niet wat dat is, maar die dochters zijn vaak heel hyper na het bekijken van een dvd’tje… Dus misschien inderdaad niet het beste plan als ze dan nog uren in de auto moeten zitten.

Voila, zo doen wij het, lange autoreizen met de dochters. Wie heeft er nog tips??

Written by mooiding

3 Comments

Liese

Doordat mijn zoon nog in een autostoel zit is het wreed ambetant als er “dingen gevalt zijn” () dus toen we naar oostenrijk reden vorig jaar stak ik alles vol onder zijn voeten zodat hij zijn affairen zelf kon oprapen ipv mij een kapotte rug te draaien! (Alleen jammer dat ik daar deze zomer niet aan gedacht heb…)

Reply
Een weekje Dierenbos | mooi ding

[…] problemen, zo twee kleine kinders uren naast elkaar op de achterbank van de auto. We hebben er al één en ander op gevonden, maar toch, als we de autotijd kunnen beperken, dan vinden wij dat niet […]

Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *