Mooiste foto van mij OOIT – foto Luc Depreitere

Ik heb het hier al vaak gehad over de dingen waar ik zot van ben. Mijn gezin, vrienden, werk, eten, Roeselare, mijn BuJo, handletteren, Femma, Instameetjes, …

Ik heb het volgens mij nog niet veel gehad over buikdansen. Nochtans, het is zeker een blogpost waard. Hou u vast, die komt er nu aan!

Eventjes kaderen… Ik begon met buikdansen in een ver verleden. Ik kan niet meer zeggen wanneer precies, ik weet enkel dat ik toen geen kinderen had en dat de lessen van Aïcha nog in het JOC in Kortrijk waren. Het jaar erop verhuisde ze naar Harelbeke, en ik volgde netjes.
Ook al woonden we toen in Sint-Denijs (Zwevegem) en was dat eigenlijk een beetje ver.
Op zaterdag was ik al gauw een uurtje onderweg voor een les van iets meer dan een uur. Maar hey, ik had nog geen kinderen! Ik deed op zaterdagvoormiddag gewoon nog waar ik zelf zin in had!

Enter mijn eerste zwangerschap. Die ervoor zorgde dat ik buikdanseres-af was. Ik was even aan mijn zetel gekluisterd, maar uiteindelijk kwam alles goed.
Daar kwam ook een verhuis naar Roeselare bij kijken (yay) en weer wat buikdanskriebels. Hier in Roeselare volgde ik een jaartje les bij Queenie.
Enter mijn tweede zwangerschap. En ook nu weer twee maanden platte rust, maar met een gezonde baby als resultaat.

Enter Kevin Bacon! Ooit gehoord van ‘six degrees of Kevin Bacon‘? Waarin gesteld wordt dat je alle mensen ter wereld met elkaar kan verbinden via maximaal 6 gemeenschappelijke kennissen? True story!

In Roeselare kwam ik via de LETS terecht bij de leesclub van Femma. En daarna ook in het bestuur van de lokale Femma afdeling. Bij een super fantastische groep vriendinnen. Waarvan er twee ook wekelijks naar de buikdansles gingen. Bij Aïcha (six degrees of Kevin Bacon, komaan zeg!). En of ik geen zin had om zelf ook weer mee te gaan??

En dus gaan wij nu al twee jaar lang met z’n drietjes elke donderdag naar Harelbeke bij Aïcha. We volgen er meteen twee cursussen na elkaar, goed voor zo’n tweeënhalf uur buikdanspret. Samen met een hele diverse groep andere vrouwen. We zijn slank of minder slank, jong of minder jong, lenig of minder lenig, maar dat doet er allemaal niet toe! We amuseren ons. We genieten. We maken vrienden. We troosten elkaar. We lachen. We stralen.  Elke week opnieuw.

En op het einde van elk schooljaar, komt hét topmoment. De buikdansshow. Shimmy & shake. Want dat doen we, de hele avond! We mogen onze choreo komen tonen op het podium en krijgen er nog een mega-show bovenop van Aïcha. Het hoogtepunt van ons buikdansjaar! Graag uw applaus voor Aïcha!

Maar kijk, A picture says more than a thousand words… 

Belly Dance Fun! – foto Luc Depreitere

More Belly Dance fun! – foto Luc Depreitere

Alleen maar hartjes voor Aïcha! – foto Luc Depreitere

 

Written by mooiding

11 Comments

Aïcha

Wat mooi, Renilde. Buikdansen is ook voor mij pure fun en veel meer dan dat, echte voldoening en warme vriendschap!!

Reply
Babske

Wauw reni , zo prachtig geschreven. En zo trots op je. Je bent een vriendin voor het leven

Reply
Bert

Die eerste foto… geweldig! Zalig ook hoe Babs keihard aan het genieten is. You rock, girls!

Reply
Patt

De ene helft van het koppel zit eeuwig stil , de andere helft heeft het meer voor ‘bewegen’.
Een relatie in evenwicht.

Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *