Mijn voornemens voor 2018

 

2 januari al. Same old, same old. Deze uitdrukking past zo goed bij mijn 1 januari 2018.

Waarom is dat toch dat we denken dat alles anders zal zijn op 1 januari? Alsof mensen plots het licht zullen zien op 1 januari. Alsof er dan ergens op magische wijze een of ander inzicht komt?

Ik bleef het in elk geval geloven. Vol vertrouwen een moeilijke confrontatie aangaan. Want het is 1 januari, en iedereen wil toch met een schone lei beginnen? Iedereen wil het nieuwe jaar toch op een positieve manier beginnen?

Laat het ons erop houden dat het helemaal anders liep, gisteren. Dat er weinig vertrouwen over blijft. Dat er een slapeloze nacht volgde.

Maar ook een inzicht. Ik heb geen invloed op wat anderen doen. Op hoe anderen 2018 ingaan. Ik kan alleen voor mezelf spreken. En ik ga het effectief anders doen. 2018 wordt een jaar van self-care. Een jaar waarin ik mijn eigen (emotionele) grenzen stel en die ook respecteer.

Voor het eerst heb ik eens op papier gezet (in mijn BuJo, of course) waar ik in 2018 meer tijd wil insteken. En ook waar ik heel wat minder tijd wil insteken.

Self-care, dus. Zorg voor jezelf. Niet ten koste van een ander, natuurlijk. Maar wel jezelf blijven afvragen of je ergens goed aan doet. Ook voor jezelf. Doe je mee dit jaar?

 

self-care in doodles

meer en minder

Written by mooiding

2 Comments

Francky

Zorg voor jezelf is een prioriteit.
Als je niet voor jezelf zorgt gaat dit ten koste van anderen.
succes hiermee in 2018.

Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *