De nieuwe #BuJo ligt al te wachten!

 

Mijn bullet journal. My precious.

Ik hou ervan met heel mijn hart. Het zorgt voor rust in mijn hoofd. Orde in de chaos. Een plekje om al mijn to-do’s te parkeren en los te laten. Want ik weet, als het in mijn BuJo staat, dan komt het in orde.

Heel soms gaat het toch nog eens mis. En vergeet ik iets. En dan besef ik meestal: natuurlijk, ik had het niet in mijn BuJo geschreven!

 

Hoe ik ertoe kwam om met een BuJo te starten?

Jaren geleden las ik ‘Getting things done‘ van David Allen onder lichte dwang van mijn vent. Hij was er ondersteboven van. Het ging ons leven helemaal veranderen!

Dus we gingen ermee aan de slag, maar het was nogal een uitgebreid systeem, en hier en daar lieten we (ik?) wel wat steken vallen.

Maar het belangrijkste bleef hangen.  Zorg voor eens systeem waar je volledig op kan vertrouwen. En gebruik dan dit systeem om al die to-do’s in op te slaan die anders zoveel van je energie opeisen.

Voor mij is dat niet het uitgebreide systeem van David Allen, maar mijn BuJo. En voor de vent ondertussen ook!

 

Wat ik daar dan inschrijf?

Alles. Maar dus echt alles hé. Weekmenu: check. Leeslijst: check. Overzicht van mijn workshops: check. Receptjes voor lekkere mocktails: check. Ideetjes voor brunchfood: check. Mijn wishlist: dubbel check!

En elke dag een nieuwe to-do lijst. Die maak ik liefst ’s avonds al voor de volgende dag. En in de loop van de dag vul ik aan. Alles wat mij te binnen schiet, of wat binnen komt via sms, mail, etc. komt in mijn BuJo. Tenzij ik het meteen kan doen binnen de 2 minuten (nog zo’n tip van David Allen). En in de loop van de dag werk ik alles zo goed mogelijk af.

’s Avonds nog even alles overlopen. Ideaal heb ik alles afgekruist, maar anders schuif ik het gewoon door. Of beslis ik dat het toch niet hoeft. Zalig als al mijn bollekes een nieuw tekentje gekregen hebben!

 

Maar het is meer dan een to-do-lijst!

Ik besloot ook om van mijn BuJo een leuk herinneringsboek te maken. Foto’s, kaartjes van de cinema, uitnodigingen… kleef ik gewoon op. Anders blijft dat toch maar ergens rondslingeren in een lade. Bij het doorbladeren van mijn BuJo kom ik altijd wel een leuke herinnering tegen.

Sinds vorige week ben ik weer begonnen aan mijn ‘line a day’. Ik heb er natuurlijk geen apart boekje voor, maar doe het gewoon in mijn BuJo. ’s Avonds noteer ik bij elke dag, onder of naast mijn to-do’s, een positieve herinnering aan mijn dag. Instant happiness.

Iemand enig idee hoe vaak ik BuJo heb geschreven hierboven?
Tsjah… Waar het hart van vol is… 😉

En jij? Ben jij ook fan?

 

Ik blogde hier al eens uitgebreider over hoe je precies werkt met een Bullet Journal.

 

Written by mooiding

9 Comments

Bart Vyvey

Staat de workshop “bujo voor beginners” ondertussen al in je jaarplanning 2018? 😉

Reply
Gene

I still don’t get this. Waarschijnlijk ligt het aan mijn achtergrond maar waarom op papier? Je heb toch altijd je smartphone in de buurt waar je dit alles kan doen? Backed up, synced,…

Reply
mooiding

Ik hou nog mijn digitale agenda bij (vooral om onze agenda’s te kunnen delen), maar notities en zo vergeet ik altijd te bekijken op mijn telefoon… Of mailtjes naar mezelf ‘get snowed under’…

Reply
Kelly

Een echte bujo junkie! Ik heb mijn tijd nodig, maar meer en meer merk hoe het systeem mij wel ligt, al ben ik niet altijd even ‘dedicated’. Net dan merk ik ook hoe rustgevend het onderhouden van mijn bujo kan zijn.
Ondertussen heb ik hem altijd bij (cfr. ons gesprek in Vilvoorde enkele maanden geleden!).

Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *