The Fall

The Fall

Maar gasten zeg! Ik krijg hier nog een Liebster Award! Spijtig dat daar geen beeldjes van zijn, of ik zou ze kunnen uitzetten bij ons op het toilet…

Deze kreeg ik de award van Liese. Nog maar net bevallen en al Liebster awards aan het uitdelen! En nog leuke vragen verzinnen ook! Wat een ferme madam!

 1. Hoe zou je een nieuw huisdier noemen?
  Dat zou je moeten vragen aan mijn dochters. Als hier nog een huisdier binnenkomt, dat zullen de madams wel beslissen over de naam. Passeerden hier al de revue: Koudje (de goudvis), Doornroosje (de kip), Tinkelbel (de kip, en nee, het is NIET Tinkerbel), zwart-bruintje (het konijn), bruin-zwartje (het konijn). En nog wat andere, maar die ben ik al vergeten ondertussen…
 2. Duurzame kledij die je lang kan dragen of kledij uit ketens die je na een tijdje moet vervangen?
  So not hip, maar geef mij maar kledij die je na een tijdje moet vervangen. Ik wissel graag nog eens. En wat ik vorige zomer heel mooi vond, daarvan vind ik deze zomer dat het mij ab-so-luut niet staat. Tsjah…
 3. Welk geschenk vind je steeds leuk om krijgen?
  Kookboeken! Om het even welke. Word ik altijd content van. Of dingen die verband houden met koken, eten of bakken. En wie mij echt iets cadeau wil doen, die kan altijd eens piepen op mijn Pinterest wishlist.
 4. Wat is voor jou een groot compliment?
  Dat het lekker was. Dat ik ‘de beste mama van het heelal’ ben. Dat ze het verstaan. Dat ik het goed heb uitgelegd. Dat het plezant was.
 5. Een witte kerst of een snikhete zomer?
  Een warme zomer zie ik volledig zitten. Een snikhete zomer echt niet. Ik hou niet zo van de zon. Ik heb de witste benen van al mijn vrienden. En het bleekste gezicht. Ik blijf weg uit felle zon, dus een snikhete zomer is niks voor mij.
  Dan maar de witte kerst! Sneeuw met kerst zie ik zitten. Vooral omdat we dan niet moeten gaan werken. Sneeuwmannen maken met de meisjes, ritjes met de slee… I could live with that. Maar graag eerst een warme zomer. Elke dag gemiddeld 25 graden. Of is dat te veel gevraagd?
 6. Liever een lang verlof of liever verschillende snipperdagen?
  Hihi, ik heb het allebei. Lang verlof in de zomer en tussendoor heel regelmatig snipperdagen. En korte vakanties. Leve het onderwijs!! En als het geen vakantie is, dan werk ik nog maar 20 uur per week, en elk uur duurt dan nog maar 50 minuten! #lesgevenforthewin
 7. Geloof je in ‘het lot’ of ‘meant to be’-toestanden?
  Pffff… Moeilijk… Ik denk dat er veel dingen zijn die we nog niet begrijpen, dus misschien bestaat er wel zoiets als ‘het lot’? Of niet, dat kan ook hé…
 8. Heb je een vast ritueel om de dag te starten?
  Enkele weken geleden begon ik met een citroensapkuur. Ik drink dus een lauw glas water met vers citroensap. Na een maand zou ik er zó veel beter uitzien. En mij stukken beter voelen. Awel, ik heb nog steeds puistjes (komaan, ik ben 35 zeg) en voel me nog steeds min of meer hetzelfde… Maar ik drink in elk geval al één glas water. Result!
 9. Georganiseerde chaos of strikt gestructureerd leven?
  Ik ben best wel georganiseerd, omdat het anders niet lukt. Ik werk met weekmenu’s, ik bereid feestje graag goed voor, ik bereid mijn lessen graag ver vooraf voor…
  Maar op bepaalde gebieden is het echt wel chaos. De wasmanden, de strijk, de voorraadkasten, dat is hier soms echt een boeltje. En mijn verbeterwerk op school, dat zou ik ook liever op één grote hoop gooien (en een lucifer in gooien)…
 10. Welke tv-serie zou je iedereen aanraden?
  Ik geef er drie, dan kan je nog eens kiezen. Arrested Development, 30 Rock en The Fall. En ook Eigen Kweek. Kijken. Tenzij je liever een boek leest of zo…
 11. Een groot feest met al je vrienden of een intiem dinertje in een sterrenrestaurant?
  Feestje! Er kunnen nooit genoeg feestjes zijn!

En nu mag ik zelf 11 vragen bedenken voor deze drie mensen:
Mijn eigen vent van Omnipleasant. Dat is daar wel in het Engels te doen, dus ik weet niet of hij zal meedoen… Spannend zeg!!
Elke van Yellow Me. Ik kreeg al eens een Liebster van haar en kan die nu teruggeven!
Myriam van Bubbliciously Me. Ik leerde haar (en Elke trouwens ook) kennen op de #boostyourpositivity brunch.

Hier zijn de vragen. Het is de derde keer dat ik er 11 mag uitvinden, dus vergeef me als ik niet meer zo origineel uit de hoek kom. Vergeet niet om steeds een woordeken uitleg te geven, hé…

 1. Welk gerecht maak je zelf het liefste klaar?
 2. Hond of kat?
 3. Welke stand-up comedian vind je de beste?
 4. Strandvakantie of citytrip?
 5. Wat was je droomjob als kind?
 6. Hoe oud denk je te worden?
 7. Blauw of rood?
 8. Welke sport wil je nog eens uitproberen?
 9. Voor of tegen de selfiestick? (ferme knipoog naar Elke, die de selfiestick bovenhaalde op de brunch)
 10. Zoo van Antwerpen of Pairi Daiza?
 11. Wat is je favoriete drankje?

Oef, ze zijn eruit. Go, go, go!!

Written by mooiding

7 Comments

Liese

arrested development! Geweldige reeks! Tobias!
En the fall zag ik ook reeds, 30 rock enkele afleveringen. Merci om in te vullen, ik check ook zeker eens de blogs die je tagt! En jammer dat we elkaar niet ontmoet hebben op de blogbrunch! Mss bij een volgende editie!

Reply
Veronique

Haha, leuk dat je zo eerlijk bent over het onderwijs! Je moet geen leerkracht worden voor de vakanties, maar ze zijn toch maar mooi meegenomen, hé! 🙂

Ik vind verbeteren (nu nog) superleuk! Meestal heb ik toetsen en taken nog dezelfde dag al verbeterd. Ik ben gewoon té benieuwd naar hoe de leerlingen het gedaan hebben (én naar wat voor grappige dingen ze nu weer hebben opgeschreven). 🙂

Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *