Dagen Zonder Vlees

dagenzondervlees

Yeeha! Het is weer zover. Dagen Zonder Vlees start binnenkort. is gestart!

Even duiden: 40 dagen lang probeer ik wat minder vlees hier op tafel te zetten. Eerlijk? Wij eten heel regelmatig veggie. Heel regelmatig. Dus daar zal de inspanning nog wel meevallen.

Het probleem zit hem eerder in broodbeleg en snackmomentjes. Hier ligt vaak een vleesje tussen de stuutjes… Of staat er bij het vieruurtje vaak een worstje op tafel. Dus dat wordt hier de grootste uitdaging.

Ondertussen ben ik ook volop aan het experimenteren met vegan gebak. Wel eerder uit noodzaak. Doornroosje en TInkerbell (de kippen) zijn op eierstaking. En eitjes kopen, ik ben dat niet gewend. Ik kan niet goed inschatten hoeveel ik er nodig heb. Zodus, zaten we onlangs al twee keer zonder eieren terwijl ik moest (wou) bakken.

Het werden dus vegan pancakes. Ik foefelde wel wat met het receptje. Deed er nog een restje kokos-amandelmelk bij. En vanille. De vegan pancakes waren de-lish!
En enkele dagen later maakte ik vegan chocoladecake. Lekker.  Ik ga niet vegan gaan, maar ik vind het wel handig om receptjes in huis te hebben voor als de eitjes weer eens op zijn.

En ter info: al de hele dag geen vlees gegeten!

12 gedachten over “Dagen Zonder Vlees

 1. Hanne

  Veel succes met de 40 dagen! Ik wil zelf graag al een heel aantal jaren vegetariër worden. Mijn familie is er echter niet akkoord mee… Mijn ouders vinden het wel oké als ik af en toe eens geen vlees eet, maar zeker niet altijd. En mijn broer, ja, die is gewoon helemaal tegen vegetarisch e.d. en zit altijd mijn argumenten af te breken… Nouja; binnen een paar jaar ben ik het huis uit en word ik lekker toch vegetariër hihi x

 2. fieke

  Leuk dat je meedoet!
  Vegan gebak vind ik persoonlijk veel gemakkelijker dan ‘klassiek’ gebak, en het hoeft niet minder smaakvol of decadent te zijn. Veel plezier met verder experimenteren!

 3. Josie

  veel succes! ik dacht eigenlijk dat jij “fulltime” veggie was.
  lijkt me wel lekker, gebak zonder eitjes. ga ik ook eens proberen als ’t past!
  by the way superleuke namen van je kiekens 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *