mila

 

12
Zoveel keer dronk ik chai deze week. Give or take.
Wat is chai, hoor ik u denken. Wel, eigenlijk is het gewoon een heel kruidige thee, met veel melk. Kruidig, als in kaneel, kardemom, kruidnagel, gember, peper. Maar je kan die chai nu meer en meer kopen in poedervorm, die je oplost in wat warm water en warme melk. Lekker. Romig. Zoet. Kruidig.
Overal waar ik kom, test ik de chai uit. En thuis drink ik er ook. Elke dag. Want ik vind koffie vies. Hartjes voor chai!

5
Mijn dochters gingen deze week vijf keer naar de speelpleinwerking. Eén volle dag, toen ik de hele dag moest gaan vergaderen. De rest van de week halve dagen. Zo kon ik ook wat werken voor school, kuisen, strijken  etc.
Maak u geen zorgen, dat lukt in de speelpleinwerking. Nee, ze worden er niet aan hun lot overgelaten. Nee, ze komen niet elke dag thuis met luizen. Nee, ze kunnen er niet weglopen.
Het is inderdaad wat minder streng en minder georganiseerd dan een kampje. Maar volgens mij hebben ze daar af en toe eens deugd van. En ze kunnen er ook buiten ravotten. En daar hebben ze zeker deugd van!

4
4 keer deze vakantie mocht ik blijven liggen tot 7 uur. Echt jong, dat is een onbeschrijfelijke luxe! Tijdens het schooljaar sta ik normaal op om 6 uur. Klaarmaken, eten, kinderen op gang krijgen. En tegen 7.30 in de auto. En nu, nu mag ik gewoon een uur langer blijven liggen. Heaven. En ik word niet gewekt door muziek, maar door twee schattige meisjes die op de deur komen kloppen en dan nog even bij mij in bed springen. Ok, soms eindigt dat in geruzie, maar let’s not go there. Het blijft fijn, zo op’t gemak mogen opstaan.

2
Dagen zonder vlees ging van start. En ondertussen ging ik al twee keer ‘in de fout’. Op donderdagavond werd ik uitgenodigd door oud-leerlingen in een Grieks restaurant. Daar niet echt een veggie optie gevonden, behalve één slaatje, maar daar was het echt te koud voor. Dus dan maar moussaka gegeten. Lekker, maar niet veggie, dus…
En vandaag mochten we gaan eten in Het Notarishuys in Diksmuide. Heel lekkere menu, maar allemaal vis. Dus weer een dag op de dzv kalender die ik niet groen mag inkleuren.
Maar echt waar, ik doe mijn best hoor. In de Quick koos ik voor veggie kaasballetjes. Maar zo vies! Geen idee dat er ook gefrituurd eten bestond dat niet lekker is…
Ondertussen staat er al een pot Chili sin carne te pruttelen op het vuur voor morgen. En straks eet ik nog rijstwafel met kokosolie, avocado, zout en chilivlokken. Heaven. En veggie!

5
Deze nacht 5 keer mogen opstaan voor onze zieke Mila. Buikgriep. Ah ja, want dat doet de ronde nu. Zielig hoopje vijfjarige. Die wel 4 op de 5 keer flink in haar potje gemikt had! En de eerste keer was ze al op weg naar het toilet. Dus, als bij wonder geen enkele keer het bed moeten verversen. Wat een luxe! Ook al ben ik vandaag volledig versleten door die onderbroken nacht. Maar hey, het is vakantie. Of zoiets…

 

Written by mooiding