Vorig jaar - zomer in Canada

Vorig jaar – zomer in Canada. Ontzettend veel zin in zomer…

Ik las hier iets over een lijstje maken met dingen die je echt wil doen. Niet moet, maar wil. En dat leek me wel iets. Ik zou ook zo’n lijstje maken.
Ondertussen zijn we bijna twee maanden verder en is mijn lijstje er nog steeds niet! Wat!? Daar gaan we nu, meteen, verandering in brengen! Ik moest de titel wel veranderen naar zin in zomer. Want die lente, die is al bijna voorbij…

1. Minder suikers eten. Ik ga nog niet zo ver als MissPixie, die nu al een tijdje suikervrij door het leven gaat, maar ik wil mijn suikerinname toch wel wat beperken. Omdat ik er gewoon te veel eet. Ik ben al het boek 100% suikervrij gaan halen in de bib. Ik ben benieuwd.

2. Ik wil weer meer variatie in het koken. Ik merk dat ik steeds minder inspiratie heb bij het opstellen van mijn weekmenu. Ik start binnenkort met een nieuwe challenge. Waarbij ik elke week een ander kookboek kies en daar -ten minste- één gerechtje uit kook die week. Dat suikervrij kookboek zal misschien mijn eerste slachtoffer worden.

3. Sporten. Ik heb het al zo vaak gezegd. Haat-liefde. Of zoiets. Onlangs liep ik de 5 km met Kortrijk Loopt voor Think Pink. Geen schitterende tijd neergezet, maar zo trots dat ik het uitgelopen heb! Terwijl ik de week ervoor maar nipt 3 km aankon. Maar nu komt het moeilijkste stuk: blijven lopen. Ik deed al enkele keren start-to-run, haalde de 5 km en vond het dan welletjes. Nu wil ik eens blijven lopen. Dus: duimen voor mooi loopweer!

4. De naaimachine staat al maanden stof te vergaren bij ons thuis. Onlangs kocht ik nog een nieuw magazine met mooie patroontjes voor de meisjes. Ik heb nog meters stof liggen. En nog een cadeaubon voor deze stoffenwinkel, hier in Roeselare. Reden genoeg dus om er weer in te vliegen!

5. Mooi Ding weer opstarten. En dan bedoel ik vooral de juwelenlijn. Want het is een beetje triestig, dit jaar. Sinds ik deze blog begon, gaat veel van mijn vrije tijd naar de blog, waar die vroeger vooral ging naar juwelen maken en zo…

6. Leuke knutseldingen doen met de dochters. Onlangs verklaarde Aiko de woensdagnamiddag officieel tot knutselnamiddag. Ik vond dat een heel leuk idee. En ik heb een Pinterest-bord met kindergeknutsel dat uit zijn voegen barst. Nu dus gewoon elke woensdag een projectje kiezen en erin vliegen!

7. Wat regelmaat vinden in het bloggen. Ik zou er graag een min of meer vast moment voor vinden. En ik ben de enige die daarvoor kan zorgen, denk ik…

8. Leuke dingen doen met man, kinders, vrienden en zo. Momenteel is het zot druk hier. Ik kijk uit naar een rustigere periode. Met minder stress. Zodat ik op mijn gemak gezelschapsspelletjes kan spelen, zonder voortdurend op de klok te kijken. Of samen met de dochters een boekje lezen, because we can.

8 dingen. Zou dat genoeg zijn? Ik denk het wel…
En jullie? Maken jullie ook eens een lijstje?

Written by mooiding

8 Comments

Delphine

Die knutselnamiddag is inderdaad iets leuks! Nu is Mirthe er nog te klein voor, maar ik hou het zeker in gedachten 🙂 En die naaimachine, die heeft hier ook een goeie laag stof (al een geluk maakte mijn mama een hoes om erover te doen hihi)

Reply
miss pixie

Oh, lief dat je me vermeld 🙂
ondertussen gaat het suikervrij leven hier al een weekje wat minder. Stress op het werk en dat resulteert in een hele dag niet eten en dan ’s avonds een hele zak chips naar binnen werken.
Mezelf vandaag een schop onder mijn kont gegeven en vanaf morgen ga ik er weer voor!

Ik wens je een fijne zomer 🙂

Reply
mooiding

Hangt er vanaf waar je naartoe gaat. Wij zaten aan de oostkust, Ontario. Als het langs daar is, kan ik wel wat tips geven, hoor. Stuur gerust een mailtje.
Als het de westkust is, I know nothing…
En vandaag: ZON!!

Reply
Sandra

Er is eigenlijk niet zoiets als mooi loopweer. Want het is altijd loopweer. Ik vind het heerlijk om te lopen in de regen. Ook de koude deert mij niet. Met aangepaste kleding, en achteraf een warme douche.
Er is maar 1 ding dat écht helpt: inplannen. In je agenda zetten dat je gaat lopen, en dat ook effectief doen. In gelijk welk weer. En je zal zien, op een gegeven moment vind je dat lopen zo geweldig, dat je niet meer moet plannen, maar het gewoon doet. Uit goesting.
Ik wens je alvast heel veel loopplezier!

Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *