2
Het aantal nieuwjaarsrecepties op school deze week. Eentje op maandag voor alle collega’s van onze campus. Eentje op vrijdag voor alle collega’s van de hele school. December was een slecht moment om te starten met mijn (ondertussen uitgestelde) dieet. Januari is dat dus ook. Mental note: dieet beginnen in februari? Maar dan is de oudste dochter jarig en komen er twee feestjes. Maart dan maar?

2
Het aantal keren dat ik deze week koppijn had. Terug naar school, het kan stresserend zijn voor de leerkrachten onder ons. Ik zal het zelf eerst zeggen: we hebben veel congé. Ha, nu kunt gij het al niet meer zeggen! Het is een heel schoon beroep. Maar wel ook een bron van stress. Maar dat kan ook gewoon aan mij liggen hé.

 

http://instagram.com/p/xdf6J4Rubg/?modal=true

8
Maandag was hier een feestdag. 8 jaar getrouwd! Feestje! Alhoewel, maandag had ik 7 uur les, dan een vergadering en dan een nieuwjaarsreceptie. Dus zo veel zin om te feesten was er hier niet. Maar, maakt u geen zorgen, we hadden dit al gevierd op zaterdag. Ja, feestjes slaan wij NOOIT over! Voor wie het zich zou afvragen, we zijn ondertussen wel al 20 jaar samen. Jeugdliefde en al…

16
Zo koud was het maandag op school. In sommige klaslokalen. Naar mijn gevoel. Misschien was het wel 18 graden. Of misschien wel 14? In elk geval, een school opwarmen na 2 weken vakantie, dat lukt niet op de eerste dag…

20
Ik wil dit jaar 20 boeken lezen. Dat heb ik zo ingevuld op Goodreads. Jaja, we zien wel hé… Sinds onze nieuwe bib in Roeselare heb ik het lezen een beetje herontdekt. Ik probeer minder tv te kijken en opnieuw meer te lezen. Bevalt me eigenlijk prima zo. Maar er zijn natuurlijk zo veel goeie series op tv die ik ook wil zien, en zo veel hobby’s, en twee schatten van kinderen, en een super vent, en mijn werk, en mijn huishouden… ah, had ik maar wat extra uren in een dag…

1,5
Ik las deze week al mijn eerste boek van 2015 uit. Dit boek. Chicklit noemen ze dat dan. Heel vlug te lezen, echte pulp, maar lekker plezant. Heel ongeloofwaardig allemaal, maar soms moet dat eens kunnen. Geen hoogvlieger, geen aanrader, maar wel ontspannend. Waarschijnlijk een beetje wat Thuis- of Familie-fans voelen als ze naar een nieuwe aflevering kijken? Of heb ik nu iets verkeerd gezegd?
En dan las ik ook nog een half boek. ’t Is te zeggen, ik ben er nog mee bezig. Dit hier. Jaren geleden verslond ik Stephen King aan een sneltempo. Toen interesse wat kwijt geraakt. Nu terug aan het proberen. Best wel leuk, maar zeker niet zijn beste werk. Een beetje vergelijkbaar met een weekendfilm… The shining daarentegen, man man man.
Er staan nog heel wat boeken op mijn ’to-read-shelf’ op Goodreads. Word jij daar ook mijn vriendje? Dan kan je mij wat boeken aanraden.

5
Ik twijfel of ik een Kindle zou kopen. Of een Tolino, van Standaard Boekhandel, aangezien we nog enkele boekenbons hebben liggen. Of nog een ander merk. Enfin, een E-reader dus. D. heeft al zoiets en is daar zot-content van. Altijd boeken bij, nooit meer ezelsoren, nooit meer te laat in de bib, bijna niks extra gewicht in de sjakosj. Maar ik twijfel. Nog steeds. Het ene moment compleet overtuigd. Dan weer niet. Dan weer zeker een Kindle. Dan weer een Tolino. Dan zeker geen Tolino… Ik ben er dus nog niet uit, zoveel is duidelijk.

 

http://instagram.com/p/xos2G1RuSU/?modal=true

3
Vrijdag is bij ons op school taartjesdag. Ofte wie-hapt-die-bakt. De speeltijd in de namiddag is heilig. Leerlingen worden iets vlugger uit de klas geborsteld. We stappen met z’n allen iets vlugger door naar de lerarenkamer. Want daar staat elke week taart! En wie hapt, die bakt ook eens in de loop van het jaar.
Deze week kregen we broodpudding, cake met kersen en chocoladetaart. En aangezien ik écht niet kan kiezen, at ik dus 3 stukken. Zei ik hier ergens iets over een dieet? Nee toch!?

Written by mooiding

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *