job

Deze week Vorige week ging het over werk, op #boostyourpositivity. De balans werk-gezin en zo. En daar heb ik momenteel dus echt niks zinnigs over te zeggen. Want sinds september draait dat hier helemaal vierkant.
Even de achtergrond meegeven:

 • Ik geef les. In het middelbaar. Voornamelijk in de derde graad. Dus dat komt neer op 20 lesuren per week. Ja, dat is inderdaad een fulltime. +1000 uren voorbereiden en verbeteren thuis. En al die vergaderingen…
 • Om de 14 dagen komt onze poetsvrouw poetsen.
 • Mijn kinderen van 5 en 7 gaan allebei naar school.
 • Ik heb een fantastisch lesrooster dit schooljaar.
 • En ik heb veel vakantie!

En toch, zijn er de problemen:

 • De wasmand puilt uit met dingen die dringend moeten gestreken worden.
 • We eten meer take-away dan ik strikt genomen zou willen.
 • Ons huis lijkt soms meer op een stort dan op een huis… What is going on?

En nu even relativeren:

 • Na twee maanden vakantie is het niet raar dat we hier wat tijd nodig hebben om te wennen aan dat nieuwe ritme.
 • Werken en gezin zijn heel fijn. Maar er zijn ook nog hobby’s. Vriendinnen. Sport. Uitstapjes. Bloggen. En daar kruipt ook tijd in.
 • September is gewoon druk. Altijd. En hier is het elk jaar september maal drie. Ok, het is ondertussen al oktober, maar volgens mij betert het binnenkort. En als het beter gaat, dan kom ik hier nog eens op terug. Als ik tijd heb.

Maar het ging over het werk. Tips en zo. Daar kan ik eigenlijk heel kort over zijn. Want ik heb maar één tip. Love your job. En als dat niet zo is, doe daar dan iets aan. That’s it. #ilovemyjob.
Pas op: er zijn ook aspecten aan mijn job die ik echt niet tof vind, maar hey, dat is bij elke job wel zo, denk ik dan. Maar echt hé, #ilovemyjob!

Written by mooiding

7 Comments

Delphine

Zo herkenbaar 🙂
De was met te strijken is hier ook aan het uitpuilen, en die met ‘nog te wassen’ is al even erg. En ik heb nochtans in augustus een XL-versie gekocht!
Ook hier grijp ik al sinds september naar easy take away. Ik dacht onderweg daarnet; zou ik deze avond voor wat natuuryoghurt met fruit gaan, maar nee, het werd pizza. Mijn spijt komt later wel, morgenochtend de weegschaal best vermijden. Maar vanaf woensdag doe ik mijn best hoor. De vraag is alleen welke woensdag 😉

Reply
liese

ik herinner me nog dat het bij mij thuis als kind ook soms wel eens vierkantig draaide hoor, we zijn er allemaal goed uitgekomen 😀

Reply
Sarah

Ik ben bezig met mijn droomjob na te jagen, want #idontlovemyjob. Moeilijk hoor! Werken, studerne, huishouden en twee kindjes, maar die #loveyourjob moet ik halen!

Reply
Inge

Ik was mijn liefde voor de job een beetje kwijt maar nu ik weg ben bij mijn oude school en stilletjes aan weer wat interims kan doen besef ik terug dat ik het heel graag doe! De weken dat ik geen werk heb ligt mijn huis ongeveer inorde… Maar vanaf het moment dat ze bellen om een vervanging te gaan doen ben ik snel terug bij af 🙂

Reply
stine

Ik maak elk weekend een weekmenu. Strijk doet mijn mama terwijl ze donderdag op mijn kids past na school (zijn 8 en 11)omdat ik dat zelf haat/niet kan. Ik laat al eens een HelloFresh box komen of een groentenlevering aan huis door de boer !

Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *