Ja, ik weet het, ik ben te laat. Februari is al voorbij.
Maar eigenlijk hé, als februari nu eens een gewone maand was. Met 30 of 31 dagen, net zoals alle andere maanden. Dan was ik nu dus wel op tijd. I blame Februay!

Op mijn Goodreads kan je zien dat mijn vooropgestelde doel van 20 boeken lezen in 2015 al voor de helft behaald is. Momenteel ben ik bezig met een trilogie (net deel 4 gevonden en uitgelezen), de Crossfire reeks. Een beetje 50 shades, met meer seks (geloof me maar), en minder SM toestanden. En ook iets beter geschreven.  Leest vlot en zo, een beetje pulp.

Kom hier dat ik u kus

En dan nu: het echte werk!
Ik wil het eigenlijk over een ander boek hebben. Eentje van Griet Op de Beeck. Ik las in januari voor de leesclub ‘Vele hemels boven de zevende‘ en was daar wel ondersteboven van. In februari was het tijd voor haar tweede roman, ‘Kom hier dat ik u kus’. Ik schreef er een korte review van op Goodreads, maar ik vind dat zo moeilijk. Voor je het weet, heb je te veel gezegd.
Je mag ook sterren toekennen op Goodreads, en daar heb ik ook last mee. Ik gaf beide boeken van Griet Op de Beeck al 5 sterren, dan 4 sterren en nu staat het weer op 5. 4 betekent daar: I really liked it. En 5 betekent: it was amazing. En dat waren ze voor mij echt wel. Allebei.

Zoals ik al zei, ben ik bang om iets te verklappen. Laat ik het er gewoon op houden dat het een boek is over mensen, emoties, relaties. We mogen mee volgen met het leven van Mona. Eerst als kind, later als volwassene. De dingen die gebeuren in haar familie, de drama’s die ze meemaakt, hoe ermee wordt omgegaan. En de (foute) beslissingen die ze later neemt. Heel meeslepend, allemaal. Alweer zo’n boek dat je niet vlug genoeg kan lezen, maar dan op het einde wil dat het wat langer blijft duren.

Staan voor maart op het programma: ‘De honderdjarige man die uit het raam klom en verdween‘. D. las het een tijd geleden en was eerst wild enthousiast. Maar gaandeweg verloor hij interesse en las het zelfs niet uit. Ik begon er vandaag aan. De eerste 40 pagina’s vallen goed mee, dus ik zie het zitten.
Ook wil ik nog ‘Paper towns‘ lezen van John Green. Ik lees zijn boeken zo graag. Iedereen kent wel zijn bestseller ‘ The fault in our stars‘, die ook verfilmd werd. Zijn andere boeken zijn zeker ook de moeite waard! Maar daarover later misschien nog meer. En als je niet kan wachten, kijkt gerust ne keer op Goodreads hé! Ik ben daar bijna elke dag. 😉
Er staat ook nog een ‘verplicht’ boek op het programma, eentje voor de leesclub. Nog geen idee waarvoor er gekozen wordt… Spannend!

Leestips? Laat maar horen! Hier, of op Goodreads!

Written by mooiding

5 Comments

gerhilde maakt

Goed bezig! Ik las De 100-jarige man … ook, soms is die een beetje langdradig, maar best een leuk boek. Ik wil al heel lang Vele hemels boven de zevende lezen, ik ga er dringend eens werk van maken!

Reply
fieke

Die twee boeken van Griet staan ook hoog op mijn leeslijst. Maar ze zijn altijd uitgeleend in de bib, terecht waarschijnlijk. Of ik moet nog heel lang geduld hebben, of ik moet ze toch eens gaan reserveren!

Reply
mooiding

Ik heb ze ook allebei moeten reserveren. Maar echt de moeite waard!
Ik kijk al uit naar een derde boek…

Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *