romantiek

Romantiek is…

De laatste #boostyourpositivity week is ingegaan. Deze week werd ons gevraagd tips te geven om te ontspannen. Awel, jullie hebben sjans, want ik kan dat goed, ontspannen. Maar ik doe het niet vaak genoeg, zoals de meesten onder ons, zeker?

Maar kom, niet gezeverd, ik gooi hier gewoon mijn lijstje online. In willekeurige volgorde.

– Lezen. Zo eens ontsnappen in een goed boek, vooral als het een zware dag was. Ik lees uiteenlopende dingen (link naar Goodreads, want daar ben ik zoooooo enthousiast over), als het mij maar vastheeft van in het begin. Dit jaar heb ik namelijk besloten dat er te veel boeken zijn die ik wil lezen. Dus als een boek mij na een goeie 50 pagina’s nog steeds niet ligt, dan stop ik er gewoon mee. Een boek ‘moeten gelezen hebben’, dat doe ik niet meer. Geen stress hé. We zijn bezig over destressen.

– TV kijken. En dan bedoel ik vooral de betere tv-series. Ik heb daar al heel veel tijd aan besteed, en dat is echt iets waar ik compleet van ontspan. In een ideale wereld krijg ik elke week één namiddag de tijd om eens lui voor de tv te hangen en in ware marathon-stijl enkele afleveringen van een serie na elkaar te bekijken. Zonder gestoord te worden.
In de realiteit kijk ik vaak halve afleveringen, ’s avonds, terwijl ik soms zit te denken dat ik eigenlijk nog zou moeten strijken, wassen, verbeteren etc. Maar als het echt een goeie serie is, dan vergeet ik mijn schuldgevoel en kijk ik gewoon.
Enkele tips om het ook eens te proberen? Arrested development (lachen), 30 rock (lachen), Breaking Bad (niet om te lachen), Mildred Pierce (drama), Grey’s Anatomy (de betere wijventv) Battlestar Galactica (sci-fi, maar dan écht goed) en natuurlijk Twin Peaks (geen woorden voor)!!! En al de rest waar ik nu niet direct opkom.

– Badje! Serieus, een veel te warm bad met een lekker geurtje, wat kan daar tegenop? Zo je dag beginnen, ideaal. Zo je dag afsluiten, ideaal.

– Uitgaan. Met mijn vent. Iets gaan eten. Of iets gaan drinken. Lunchen samen of ’s avonds iets lekkers gaan eten. En eens goed babbelen. Zonder dat er iemand om de vijf minuten je aandacht opeist. Nice! *cue romantic music*

– Uitgaan. Met mijn vriendinnen. Eens gaan shoppen. Uit eten. ‘Komen eten’ spelen bij elkaar. Verjaardagen vieren. Samen met de kinderen naar Bellewaerde gaan. Dat is toch echt wel ontspannend. Al een geluk dat ik hier thuis een goeie vent heb die regelmatig eens wil babysitten terwijl ik de bloemetjes buitenzet!

– Koken, bakken en alles wat ermee te maken heeft. Dus onvermijdelijk ook Pinteresten (ik lanceer hier een nieuw werkwoord, doen jullie mee?), kookboeken uitpluizen, kookwinkels bezoeken of online bekijken… Ik vind dat echt fijn. Zeker als ik het ‘zomaar’ eens kan doen. Bijvoorbeeld bagels maken, gewoon omdat dat lekker is. Niet omdat er een feestje is of zo, maar omdat ik er op dat moment zin in heb.

– Creatief bezig zijn. Het klinkt zo geitewollensokken, ik weet het. En toch hé. In mijn geval is dat vaak iets uit het volgende lijstje: juwelen maken, cadeautjes maken, washi tape toestanden, kleren ineen prutsen met mijn naaimachien, haken, breien, een experimentje nadoen dat ik vond op Pinterest, bloggen … Ik vind dat echt plezant en ontspan daarvan. Als kind ging ik al naar het Jeugdatelier, het zal misschien daaraan liggen…

– Dansen! Zo alleen thuis zijn, Spotify vollen bak op een goed/fout nummer (naar keuze) en gewoon dansen! Misschien dat ik soms zelfs de gordijnen een beetje naar beneden doe, zodat de buren het niet zien. Maar geef maar toe, jij doet dat ook! Zo plezant.

Goh, nu ik dat hier zo allemaal opschrijf, merk ik toch dat ik het dit jaar wel erg druk heb. En misschien niet genoeg tijd neem om te ontspannen. Ik zal eraan werken, I promise. En jij?

Written by mooiding

4 Comments

tiny

Inderdaad, een beetje gelijkaardig als dat van mij, maar een paar dingen zijn voor mij eerder stresserend:
ik hou écht niet van shoppen, met de kinderen naar een attractiepark is ook stress, en als ik creatief moet bezig zijn dan duurt dat vijf minuten en het vliegt daar. Ach, ik kan dat gewoon niet… 🙁

Reply
mooiding

Zo grappig! Want ik moet bij jouw blog altijd denken aan Tiny’s hobbywinkel in Kortrijk. Dus in mijn hoofd ban jij mega creatief! 😉

Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *