De oudste dochter helpt graag in de keuken. Als het maar geen scampi's zijn!

De oudste dochter helpt graag in de keuken. Als het maar geen scampi’s zijn!

Het is zover. Ik doe mee. En jij? Het is nog niet te laat om in te schrijven. En je krijgt er een gratis maaltijd in een Greenway restaurant bij!

Eigenlijk eten we hier heel regelmatig vegetarisch. De gewone spaghetti is vegetarisch. De lasagne is vegetarisch. Vlees is hier echt geen must.

Maar dagen zonder vlees vond ik toch steeds moeilijk. Om zo echt vooraf plechtig te beloven dat je 40 dagen lang niks van vlees zal eten? Dat vond ik toch een beetje moeilijk. Tot ik eens echt ging gaan lezen, en je dus ook gewoon minder vlees mag eten. Moet lukken hé. Let op: ik doe mijn uiterste best om 40 dagen geen vlees te eten. Maar ik heb al geleerd dat ik van strikte beloftes alleen maar ambetant word. En dan mislukt het op dag twee en doe ik niet meer mee.

Maar kom, ik lijst ne keer een aantal lekkere veggie receptjes op. Misschien kan jij hieronder linken naar jouw veggie receptjes? Of ze onderaan gewoon uitschrijven of ernaar linken? Dan komen we er wel!

– We beginnen met een receptje dat niet zou misstaan in een of ander hip veggie restaurant. Hoofdingrediënten zijn bloemkool en paddenstoelen. Maar lees zeker eens het volledige recept, want het is heerlijk. En ik hou niet eens van paddenstoelen. Nèh!

De veggie balletjes in tomatensaus. Yummie! Hoofdingrediënten: kikkererwten. Maar het zijn vooral de kruiden die het zo lekker maken. Komijn, koriander en kaneel. Bestaat er iets met kaneel in dat niet lekker is? Of met komijn? Of met koriander?
Hier bij de Demetskes eten we dat altijd met pastinaakpuree. Ge moet die combo zeker eens proberen. Snij een stukje van een balletje, doe er wat saus op en wat pastinaakpuree. En dit ene hapje binnenspelen. Heaven!

Gevulde paprika. Maar niet met gehakt. En ook niet met fake gehakt. Maar wel met quinoa, groentjes en kaas. Lekker, lekker. Maar je moet mij niet zomaar geloven, hoor. Probeer het gewoon eens zelf. Je zal wel zien!

– Mag er ook iets bij met scampi’s? Het is wel niet echt veggie, maar wel zonder vlees. Ik maakte dit onlangs klaar en we vonden het hier allemaal heel lekker. Behalve de oudste dochter, want die denkt dat ze niet graag scampi’s eet. Yeah right, mijn dochter, die niet graag scampi’s eet? Dat kan dus niet, hé. Het is een gedacht. Omdat die beesten er zo raar uitzien. Denk ik. Maar ze proeft elke keer dapper, dus wie weet komt de liefde voor de scampi nog!

De spicy daal. Ik maak dat hier vaak in de crock-pot, dan moet ik er niet meer naar kijken. In een gewone pot kan even goed. Alleen niet te veel roeren, of er blijft enkel een dikke soep over. Ook lekker, maar het ziet er misschien iets minder appetijtelijk uit… Serveren met rijst. Maar enkel rijst die niet uit zakskes komt hé.

РNog eentje voor de slowcooker: veggie lasagne. Als ik veel tijd heb, maak ik die op de ouderwetse manier. Maar als het vlug moet gaan, is dit een echte life saver. Je gooit alles erin volgens het receptje, deksel erop, slowcooker aan en enkele uren later is de lasagne klaar. En lekker h̩! In Canada en de VS heeft bijna iedereen dat ding, en hier raakt dat gewoon niet verkocht! Terwijl het zo ontzettend handig is! Iedereen aan de crock-pot!!

Halloumi. Daar heb je zelfs geen recept voor nodig! Je snijdt die kaas in stukjes en bakt die in de pan. Serveren met rijst of couscous of pasta en groentjes. Smaakt lekker zout en heeft veel meer bite dan je van kaas zou verwachten. Ondertussen kan je dat al krijgen in de Colruyt en Delhaize, je hoeft er zelfs al niet meer voor naar de bio winkel. Inslaan, die handel!

Goh, zonder veel moeite te doen heb ik hier al 7 receptjes opgelijst! Stel je voor als ik eens echt mijn best zou doen!

Maar enfin, nu is’t aan jou hé!

 

Written by mooiding