Ik heb al zolang ik het mij kan herinneren hoofdpijn. Ook als kind had ik er regelmatig last van. Maar ik dacht dat dat bij iedereen zo was. Iedereen had toch wekelijks hoofdpijn? Ja, toch?

Bleek uiteindelijk dat dit niet zo is… En dat ik waarschijnlijk migraine had. Maar het is pas toen ik de 35 gepasseerd was, dat ik echt eens de moeite nam om te kijken voor een serieuze diagnose. Zo kwam ik terecht bij de neuroloog. Eerst deed hij enkele testen, dan hield ik ook een soort migrainedagboek bij en daarna werkte ik een hele reeks vragen af. Diagnose, je raadt het nooit (de titel is een beetje een spoiler): migraine.

Ik ben wel ‘gezegend’ met een redelijk goed leefbare variant. Ik heb geen last van misselijkheid bij een aanval, ik zie geen sterretjes of een aura. Ik heb gewoon keiharde koppijn. Rechts boven. Dagenlang. Heel vaak uitgelokt door een geur (bepaalde parfums), of fel licht, of te weinig slaap, of te veel stress, , of hormonen, of whatever.

In zware periodes heb ik wekelijks enkele dagen koppijn, in betere periodes is het om de twee weken of zelfs nog wat verder uiteen. Beste periode uit mijn leven op gebied van migraine: mijn twee zwangerschappen. Was al de rest van die zwangerschappen een ware marteling, ik had in elk geval geen migraine!

Maar dus, de neuroloog besliste dat ik preventieve medicatie moest nemen. Elke dag 1 pilletje, een lichte dosis van een nieuw epilepsiemedicijn. Waar ik dan eerst een mega freaky bijwerking op deed en tijdelijk zo goed als blind werd. Waarna ik dan oogdruppels kreeg tegen de bijwerking en daar allergisch op reageerde. Altijd feest hoor hier, gasten. Altijd feest!
Enfin, daarna overgeschakeld op een ander epilepsiemedicijn et voila. De migraine was voorgoed voorbij.

Just kidding! Maar het ging wel beter. Er was nog steeds migraine, maar minder frequent. En de aanvallen duurden gemiddeld ook minder lang. Dus ik was wel content.

Maar toen begon het weer slechter te gaan. En postte ik iets over mijn migraine op IG. Ik kreeg van een aantal mensen de raad om eens een daith piercing te overwegen.

Zo’n piercing wordt geplaatst op een drukpunt in je oor, waardoor de migraine merkelijk minder zou worden. Ik deed wat research online, contacteerde een aantal mensen en besliste om het uit te testen. Werkt het, hoera! Dan kan ik misschien mijn medicatie afbouwen. Werkt het niet, dan heb ik gewoon een piercing bij.

Ik liet mijn piercing steken in Gent bij Cro, van piercingsbycro. Ze werd mij door zoveel mensen aangeraden. En ze is zelf ook wel bezig met het hele achterliggende migraineverhaal. Ik vond dat wel belangrijk, dat ze wist waarom ik zo nodig die piercing wou. En ik heb zelf ondervonden dat ze de allerbeste nazorg biedt die er is.

Het plaatsen zelf vond ik echt pijnlijk. Dat is piercen door het kraakbeen. Ik heb dat er horen doorgaan. En bij mij is heel de boel dan ook nog eens serieus beginnen bloeden. Het deed best wel veel pijn, redelijk lang ook. Daarna kreeg ik dan ook nog een ordinaire oorontsteking cadeau. Zoals ik al zei, altijd feest hoor hier, gasten. Altijd feest!

Maar kijk. Ondertussen zijn we bijna 2 maanden ver. Het is mooi aan het genezen, ik mocht er zelfs al een ander ringetje laten insteken. Maar het belangrijkste is natuurlijk: de migraine.
De avond van het plaatsen zelf, heb ik een verschrikkelijke aanval gehad. Echt erg. Ik ben heel vroeg in bed gekropen, want ik kon niet meer. En sindsdien ben ik dus al weken migrainevrij. Ik heb af en toe nog eens hoofdpijn, maar het komt niet in de buurt bij wat ik vroeger soms voelde. Het kan wel zijn dat ik nog eens een aanval krijg (hormonen en zo), maar ik ga ervan uit dat het nooit meer zo erg wordt.

Ik ben fan! In die mate zelfs dat ik overweeg om mijn medicatie af te bouwen. In samenspraak met de neuroloog, I know.
Ondertussen zijn er hier en daar al wat onderzoeken naar het verband tussen de daith piercing en migraine. Volgens sommige bronnen doet het niks, andere hechten er wel geloof aan. Wetenschappelijk is er in elk geval (nog) niks bewezen, but I really don’t care. Ik voel mij beter en ik vind het er ook wel bad-ass uitzien. Allez, toch een heel klein beetje.

De denker, oftewel,
zij die haar haar aan de kant doet zodat de dochter een foto kan nemen van de piercing

Heb je ook migraine en overweeg je ook zo’n piercing? Informeer je eerst goed bij wie je die laat steken. Weet dat een piercing die door het kraakbeen gaat, moet gepiercet worden, nooit geschoten, want bij schieten kan het kraakbeen versplinteren. En dat willen we niet, dat ben ik wel zeker.

Mijn migraine zat altijd rechts, bovenaan mijn voorhoofd. Vandaar dat ik mijn rechteroor liet piercen. Zit jouw migraine links, dan laat je links piercen. Heb je het aan beide kanten, dan kan je beide oren laten piercen. Wel niet tegelijkertijd, want je mag er een hele tijd niet op slapen.

En ja, eerlijk is eerlijk. Ge hebt er wel wat werk mee. Elke dag ’s morgens en ’s avonds (laten) ontsmetten en verzorgen. En dit enkele maanden lang. Gemiddeld heeft zo’n kraakbeenpiercing 6 maanden tot 1 jaar de tijd nodig om volledig te genezen. Dus het is niet iets wat je rap-rap doet, je denkt er best eerst serieus over na.

De plaatsing. Toen ik nog kon lachen. En mijn publiek ook.
Foto: Bertnbreakfast

Heb je zelf ervaringen met migraine of piercings of iets anders dat jou helpt? Laat hier iets achter in de comments, we kunnen maar inspiratie opdoen!

Written by mooiding

22 Comments

Charlotte

Ik heb zelf ook al voor zover ik mij herinner ladt van migraine aanvallen. Geen aura of vlekken maar wel met overgeven en zo . Sinds een aantal jaar bezoek ik elke zes weken een chiropractor en sinds een groot jaar ook elke zes weken een accupunctuurman. Die combo lijkt te werken voor mij. Ik ben niet aanvalvrij, maar heb veel minder last. De aanvallen die veroorzaakt werden door stress heb ik zo goed als niet meer (een jaar intensieve psychotherapie zal daar ook wel voor iets tussen zitten). Ik merk, als ik nog een aanval heb dat het vooral door vermoeidheid is. Ik probeer ook zo goed en zo kwaad als het kan op mijn voeding te letten
Ik heb het verhaal van de piercing al een paar keer gehoord en ik geloof er wel in.
Ik ben in elk geval blij dat ik geen preventieve medicatie meer moet nemen. Want uiteindelijk is dat toch ook weer viezigheid voor je lichaam he.

Reply
Lisa

Ik heb er twee, zowel rechts als links en sinds ik er twee heb is het beter. Helaas wel na tweetal maanden terug een (milde) aanval. Als het zo blijft dat ik er sporadisch maar eens last van heb dan kan ik er nog mee leven.. maar hier wel aura’s, misselijkheid, dagen hoofdpijn en overal spierpijn de week erna.. links deed ook beduidend meer zeer dan rechts. Wel heel erg tevreden van Nunzi van Tattoo Slide uit Bredene die ook heel erg bedreven is in het plaatsen van deze (en andere) piercings. Ondanks nog soms last zeker aan te raden voor mensen die ook radeloos zijn.. baat het niet dan schaadt het niet.. ik merk dat stress, vermoeidheid en levensstijl hier zeker ook een rol spelen (koffie, alcohol, chocolade, oude kaas…). Dat en veel kine (dry-needling) maakt in combinatie met de daith piercing ook al een groot verschil.

Reply
Nunziata Lauria

Ik ben zo blij dit te lezen! Vele mensen zijn er volledig van af, bij anderen duurt het wat langer en bij anderen is een sterke verbetering te constateren !!
Als je bij een bekwaam iemand gaat, dan heb je er baat bij, sowieso.
Ga gewoon niet bij een piercer die niets van de onderliggende redenen kent van migraine. Daarom steun ik mijn collega Cro, als enige in de sector.

Reply
Piercings by cro

Ik ben Zoooooo blij voor jou dat je migraine zoveel verminderd is.
Je bent 1 van de Vele Vele mensen waarbij het helpt:
99 % van mijn Daith-klanten hebben er baat
Liefs Cro xxx

Reply
Liz

Ik heb al meer dan 23 jaar migraine. Osteopathie , chiropraxie, dry needling zijn allemaal al de revue gepasserd maar zijn helaas nooit geen echte redding geweest. Ondertussen aan mijn derde soort preventieve medicatie. Ik ben serieus aan het twijfelen voor een death piercing. In de hoop weer een leven te hebben.

Reply
Joke

Zo blij voor je dat de piercing werkt en het er niet alleen cool uitziet! (y) <3 . Tot binnenkort eens? x

Reply
Samaja

Wow, hier had ik nog nooit van gehoord. Het klinkt alleszins veelbelovend, hopelijk blijft het positieve effect duren. Bij mij is het vooral hormonaal en ik ben dus gestopt met de pil. In het begin was het effect spectaculair, ik heb maanden geen migraine meer gehad. Maar het is toch teruggekeerd, geleidelijk aan. En gewone hoofdpijn heb ik ook vaak… Zo’n piercing zou ik trouwens niet durven, het klinkt zo pijnlijk! Ik kreeg het al koud van jouw beschrijving…

Reply
fieke

Sinds enkele maanden heb ik ook af en toe aanvallen, maar gelukkig niet zo frequent. Ik heb medicatie die ik kan nemen bij een aanval; gelukkig geen dagelijkse preventieve medicatie.
Hoe staat je neuroloog tegenover de piercing?
Ik hou het in elk geval in mijn achterhoofd, voor mocht het ooit nodig zijn. Bedankt voor je uitgebreide én eerlijke uitleg!

Reply
Sven

Beste lotgenoten

Zelf zit ik aan preventieve medicatie #9… Nog steeds migraine +-13d/maand. Hier dus ook altijd feest.Het is afwachten of de Aimovig-inspuitingen soelaas bieden. Onlangs hoorde ik van een vriendin over deze piercing. Ik overweeg het uit te testen, hoewel de bedrijfssfeer en -beleid (kader) dit normaliter zal afkeuren. Bedankt voor je post. Het heeft me nieuwe inzichten gegeven.

Reply
Mario

Beste mooiding,

Gisteren heb ik ook een daith laten piercen. Nu afwachten op het (eventuele) resultaat.
Ik vraag mij af of er een verband zou zijn met het verplicht moeten dragen van mondmaskers. Want sinds we die moeten dragen heb ik meer aanvallen dan ervoor of zou dit toeval zijn?

Groeten Mario

Reply
mooiding

Het is iets dat ik al vaker hoorde, meer hoofdpijn door het dragen van een mondmasker…
Hopelijk zijn we er snel vanaf!

Reply
Robin

Best logisch dat het effect kan hebben als je kijkt vanuit de chinese geneeskunde.
Meridianen en energiebanen lopen er genoeg in je oor die veel kunnen beinvloeden. Jammer dat er nooit onderzoek naar is gedaan.

Zelf werk ik met massagetherapie en kijk daarbij naar de oorzaken van de klacht(en) spieren, stress, voeding enz

Tot nu toe alle clienten na de 1e behandeling minder klachten en sommige zelfs klachtvrij. 🙂

Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *