Wij gingen onlangs een weekendje weg naar de verre Kempen.

Wat valt daar toch allemaal te beleven, zeg!

Ons avontuur startte in Hidrodoe in Herentals. In dit recreatieve doe-centrum kan je alles ontdekken over water. En dit alles op een speelse manier.
Er is zelfs een klein stukje buiten waar niemand droog blijft. Ook op een druilerige voormiddag was dat geen probleem voor de dochters. Want nat, dat droogt dan toch gewoon op?
Binnen kunnen er allerlei proefjes uitgevoerd worden. Die met de gigantische zeepbubbel was zonder twijfel het meest populair.
De 3D-film viel ook bijzonder goed in de smaak bij de kinderen. Het educatieve filmpje rond waterzuivering vonden ze net iets minder leuk, maar ze konden het verhaal achteraf toch wel mooi navertellen. En ondertussen konden de kleren wat drogen.

Tijd voor de picknick op de Kabouterberg. Wat een leuke plek! Het bos heeft hier en daar rustplekjes, ideaal voor de lunch, dus. De bomen met luchtwortels bleken ook de ideale achtergrond voor een fotoshoot.
Ik weet niet hoe te zit met uw kinderen, maar die van mij hebben nogal een ‘short attention span’. Het mag dus nogal vooruit gaan. En niet te saai zijn. En er moet veel afwisseling zijn. Dit bos was precies gemaakt voor hen. We konden goed doorstappen, maar na enkele minuten stappen, viel er telkens wel iets te beleven. Een mooi speelplein, bijvoorbeeld. Of een verdronken man die ze mochten beklimmen. Een echt bos op maat van kleine en grotere kinderen.

Daarna checkten we in bij de Lilse Bergen. Ik heb weinig kampeerervaring en was een beetje blown away door de grootte van de camping. 6 sanitaire blokken!?
Anyway, wij verbleven in een trekkershutje. Ideaal voor een kort verblijf. Heel fijn ook om dit (zoals wij) te doen met een aantal vrienden. Daar staan 5 trekkerhutjes op een rij, en als je wil kan je ertegenover ook nog een klein stukje grond huren om bijvoorbeeld een partytentje op te zetten.
Eens de moeders uitgepakt waren, konden we het domein gaan verkennen. Het viel enorm in de smaak bij de dochters. We moesten hen telkens op dezelfde plaatsen gaan uithalen: het speelplein naast het water, het speelplein in het water, de trampoline of de grote vijver. Iets leuks voor iedereen, dus. En water hé. Altijd een hit bij kinderen. Ter plaatse is ook een snackbar, dus moesten we niet ver zoeken wat we de die vrijdagavond gingen doen. Frietjes met frikandellen eten op het strand bij zonsondergang. Bestaat er iets beters?

Op zaterdag gingen we naar De Schorre in Boom. We gingen er op zoek naar trollen en probeerden ook uit te leggen aan de dochters wat Tomorrowland is. En dan was het tijd voor het blotevoetenpad, of barrevoetspad zoals het daar heet. Ondertussen hebben we er al een aantal uitgetest in België, en deze past mooi in het rijtje. Compleet met stinkend modderstukje, waardoor het precies leek alsof de kinderen vergeten waren hun gummilaarzen uit te doen voor het blotevoetenpad.

Op zondag hadden we Highlandgames geboekt op het domein van de Lilse Bergen zelf. Wat een fijn concept! Je krijgt je eigen gids mee en gaat als groep een aantal opdrachten uitvoeren. Om er wat spanning in te steken, verdeel je je groep in twee. Wij deden de mannen tegen de vrouwen, op vraag van de kinderen. Opdrachten die aan bod kwamen waren onder andere banden duwen, banden gooien, zakspringen met 4 in één zak en ook boomstamwerpen. Ik ga in het midden laten wie er nu precies gewonnen heeft, we hebben ons allen enorm geamuseerd.

Het is spijtig dat die Kempen zo ver liggen, anders gingen we er vaker heen, zeker weten!

Written by mooiding

1 Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *