wafel

Deze morgen werd ik nog maar eens wakker om 04u.30. Eerst wat blijven woelen in bed, maar tegen 05u.00 ben ik toch opgestaan. Wakker liggen in bed, ik word daar echt ambetant van. De keuzes zijn dan: tv kijken, strijken, bloggen of bakken. Deze morgen werd het bakken.

Aangezien mijn lijf de laatste tijd niet meer zo goed weg weet met gewoon brood en pasta, ben ik aan het experimenteren met spelt. Dus het werden wafeltjes met speltbloem. Losjes gebaseerd op het ‘minuutwafels’ receptje uit Ons Kookboek. Ik heb de uitgave van het kookboek met de asperges op de kaft. En jij?

Heel kort hoe ik ze maakte…
250 gr speltbloem en een half zakje bakpoeder door elkaar roeren. Daar voegde ik enkele lepels steviapoeder aan toe. Dan nog 250 ml amandel-kokosmelk, 3 eierdooiers, 75 gr vloeibare sojaboter en wat vanille-extract. Goed kloppen!
Ondertussen eierdooiers opkloppen en dit toevoegen aan het mengsel.
En dan: bakken maar!

Ik at mijn wafeltjes met een fruitsalade van gele kiwi, peer en plakjes verse vijg. Mijn kinderen ook, maar die smeerden deze morgen nog een dikke laag choco op de wafel!

Ik heb niet veel speltbloem meer over, dus ik hoop dat ik deze nacht goed slaap!

Written by mooiding

7 Comments

Sabrina

Ik vraag mij eigenlijk al een tijdje af of ik eens geen wafelijzer zou moeten kopen. Mij lijkt dat zo veel werk, wafels bakken, maar als je dat zo ’s morgens vroeg/’s nachts (?!) kan doen valt dat misschien nog mee. Hier ook het Kookboek met de asperges 🙂 En toch maar een goede nachtrust gewenst!

Reply
liese

wafels moet je minder tijd in steken vind ik. Mijn wafelijzer is er echt een handig: lichtje groen = wafel klaar, lichtje niet groen, wachten tot het groen springt. Mijn kleuter kan het 😀
maar hell, om 4u30 zou ik toch liever tv kijken 😀

Reply
Tiny

Ik heb hier nog een restje speltbloem liggen, zou dat ook marcheren met gewone soyamelk? En vanillesuiker ipv extract? Er zijn ook regelmatig ochtenden waarop ik té vroeg wakker ben. En er is niet altijd een bloedmaan om naar toe te kijken… 🙂

Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *