Pecan Pie. Of vloeibare heroïne. Zo verwijst mijn vent naar deze taart. Want je kan er niet afblijven. Je wil nog een hapje. En dan nog eentje. En dan nog een kleintje. Tot de taart helemaal op is.

Omdat die zo lekker en zo simpel te maken is, deel ik graag het receptje met jullie. Let op, het is een caloriebom! Suiker, boter, eieren en wat noten. Veel meer zit er niet in. Vandaar de verslavende smaak!

Ik haalde het receptje hier, maar paste het een klein beetje aan.

Ik gebruik kruimeldeeg uit de supermarkt om deze Pecan Pie te maken. Dat doe ik in mijn taartvorm, met een bakpapiertje bovenop om blind te bakken. Ik heb daar zo geen speciale bakbonen voor. Wel van die harde kikkererwten die over tijd waren. Je kan die dus niet meer opeten, maar wel gebruiken als bakbonen. Zo kan je het deeg wat voorbakken, zonder dat het zich helemaal opvult met lucht.
Dus: kruimeldeeg in de bakvorm, extra bakpapiertje bovenop en daar de ‘bakbonen’ op. Daarna 15 minuutjes in een oven van 200 graden.

En dan maak je de super easy vulling. Gewoon starten bovenaan in het lijstje en telkens het volgend ingrediënt toevoegen en eens goed doorroeren.

  • 3 grote eieren loskloppen
  • 120 ml ahornsiroop of agavesiroop
  • 100 gr van die donkerbruine suiker
  • 100 gr kristalsuiker
  • 60 gr gesmolten boter
  • vanille-extract volgens smaak
  • 200 gr pecannoten

Ondertussen is de bodem klaar. Als je het bovenste bakpapier voorzichtig afneemt, kan je zo de ‘bakbonen’ makkelijk in een potje gieten en de volgende keer opnieuw gebruiken. Ik gebruikte mijn afgekeurde kikkererwten zeker al 5X als bakbonen. Benieuwd hoe lang die nog dienst zullen doen…

Daarna giet je gewoon de vulling op je gebakken bodem. De oven mag ondertussen naar 180°. Na 30 tot 40 minuten haal je de perfecte pecan pie uit de oven.

Smakelijk!

Written by mooiding

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *