koken

Zie ne keer hoe content ik ben als ik mag bakken!

Een nieuwe week, een nieuwe uitdaging in het #boostyourpositivity project!
Deze keer gaat het over eten. Ik kook en bak heel graag, dus het is wel een beetje vreemd dat ik deze blogpost heb uitgesteld tot het einde van de week… Maar kom, we beginnen eraan.

Om te beginnen: een kleine tip. Twee zelfs.
Wij werken hier sinds enkele jaren met een weekmenu. Maar binnen onze weekmenu is er altijd ruimte om te schuiven. En ik voorzie ook elke week makkelijke dingen.
Plus: ik heb een crock-pot, aka slowcooker. Super ding, dat! Je gooit daar allerlei ingrediënten in, legt het ding aan en enkele uren later is je eten klaar. Zonder dat je er nog moet naar omkijken.

Maar nu: mijn lijstje!
– De one-pot-pasta kan je zowat op alle easy-cook-blogs terugvinden. En die mocht ook op mijn lijstje niet ontbreken. Gewoon pasta, bouillon, tomatenblokjes, olie, ajuin, basilicum en kruiden samen in één pot. En even later heb je lekkere pasta!
– Er bestaat ook een lasagne variant. Die eten wij hier ook regelmatig. Heel vlug klaar en super lekker! Gewoon je gehakt aanbakken (wie wil kan nu verse groentjes toevoegen, fijngesneden), bouillon en pastasaus (homemade of uit een potje) toevoegen, kruiden, en dan lasagnebladen in kleine stukjes doen en erbij gooien. Eventjes laten koken en dan op een laag vuurtje laten opstaan tot de lasagne zacht is. Opdienen met geraspte kaas. Super lekker!!
– Deze dahl is heel vlug klaar. Linzen, groentebouillon (als je veggie wil), ajuin, kokosmelk, komijn, kurkuma en koriander. Zelfs de dochters vinden het heerlijk. Serveren met rijst, of course! En rijst maak ik hier altijd zo.
– Het is er nu niet de moment voor, maar mossels, dan vind ik dus iets dat echt geschikt is voor de ik-heb-zin-in-iets-lekkers-en-gezonds-maar-het-moet-wel-rap-klaar-zijn. In de pot, mosselgroentjes bij, kruiden en klaar. Als ik echt geen zin heb in koken, eten we dat met brood. Anders kunnen er gebakken patatjes of zelfs frietjes bij hé.

Hey, en er zal daar ook wel een frituur dichtbij zijn zeker? Of een pastabar? Of een pizzeria? Voor als je echt-echt geen goesting hebt in koken? Of kijk anders eens bij Romina, zij heeft daar ook goeie tips voor!

Alle recepten vind je ook terug op mijn Pinterest. Ofwel hier, dat zijn de recepten waarvan ik vind dat ze er lekker uitzien. Ofwel bij de ’tried and tested’, waar ik receptjes zet die ik al uittestte en lekker vond. En wie de crockpot overweegt, moet zeker hier eens kijken.

Written by mooiding

2 Comments

mooiding

Hey! Merci!!
Dit moest eigenlijk de site worden voor mijn juwelen, maar ik ben sinds september ook beginnen bloggen…

Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *