november

De maand begint een beetje donker en depri (Allerheiligen en zo), maar hier weten we altijd dat het enkel maar beter wordt.
Even op een rijtje welke goede dingen november allemaal brengt. De verjaardag van de schoonmoeder/oma van de dochters, met een lekker bijhorend etentje. Mijn verjaardag. De verjaardag van mijn vent. En de verjaardag van onze eerste kus (ondertussen bijna 20 jaar geleden. TWINTIG. No kidding). En dan zijn er ook nog de verjaardagen van enkele vrienden.
Eind november is er ook altijd een feestje op school. Vroeger steeds kaas-en-wijnavond, sinds de verhuis is het pizza-avond. Als dat geen feestmaand is!!

Favoriete bezigheid:  feestjes! Lekker eten, samen zijn met vrienden. Altijd leuk in november. Meestal is een deel van mijn novembermaand gevuld met feestjes organiseren, zoeken wat ik zal koken op die feestjes, winkelen enzovoort. Dit jaar kreeg ik zelf mijn allereerste verrassingsfeestje. Je wordt maar één keer 35! Of nee, volgend jaar word ik nog eens 35. En dan nog eens. Pas daarna wil ik doorgaan naar 36. Willen we dat afspreken?

Favoriete plaats: mijn eigen huis. November is om een of andere reden altijd super druk op school. En er wordt hier thuis veel uitgegaan. Wat super is. Maar dan is thuiskomen, of thuis rondhangen, nog eens zo leuk. Het helpt natuurlijk dat ik in de leukste stad van België woon. Met de beste man. En de leukste kinders.

Favoriete serie: het klinkt verschrikkelijk, maar ik ben onlangs pas beginnen kijken naar ‘Breaking Bad’. Verslavend goed. Ik zit nu nog maar aan serie 2, dus ik kan nog geen eindoordeel geven, maar so far, I like it. En het beste van al: ik haal dat hier gewoon in de bib in Roeselare! Enig nadeel, ik moet alleen kijken want D. ziet dat niet zitten, zoiets. Te veel geweld en zo… Allez, geweld in ‘Breaking Bad’? Nee toch!?

Favoriete tv-programma: euhm… een beetje marginaal misschien, maar ik kijk regelmatig eens naar ‘Komen eten’. I know, I know… Zo grappig! Waar blijven ze die mensen toch vinden? We zijn ondertussen met een groepje vrienden begonnen met onze eigen ‘Komen eten’. Zonder punten, maar gewoon om beurt bij elkaar lekker komen eten. Zeker ook eens proberen!
En ook ‘Zo man zo vrouw’. Jani is the best! Ook hier: lachen! Ik hou van zijn humor. En van zijn stijl. Jani for president!

Favoriete boek: ik heb deze maand ‘Oranje is het nieuwe zwart’ uitgelezen. Nee, niet de serie bekeken. Dat lijkt mij nogal stom, eerst naar de serie kijken en dan het boek lezen. Nee zeg. Het boek is altijd beter! Dan kan ik zelf bedenken hoe die vrouwen er precies uitzien. Hoe die gevangenis er uitziet. Hoe dat eten en die microgolf eruitzien. Maar ik wil zeker ook de serie bekijken. Nog even wachten voor ze die hebben in de bib. Want Netflix, daar zijn we hier nog steeds niet uit.
En ja, voor iemand hier de comment achterlaat dat je boeken best in de originele taal leest, dat vind ik dus ook. Als ik de taal goed spreek, uiteraard. Van Engels is dat gelukkig wel zo. Zou nogal stom zijn als dat niet zo was, als leerkracht Engels. Maar de Engelse versie hadden ze niet in onze bib. Ik geef het toe, met pijn in het hart, onze bib is niet perfect. Maar toch bijna!
Oh, en ik heb ook het blogboek gekregen voor mijn verjaardag! Daar begin ik dus binnenkort aan.

Favoriete gerecht: deze spaghetti met ballen! Heerlijk! Ok, Mme Zsazsa is ondertussen een groentenmadam geworden. En hier thuis eten wij ook vaker wel vegetarisch dan niet. Maar toch, die meatballs… Té lekker. Het ligt eigenlijk gewoon aan de komijn en kaneel die je er moet indoen. En waarschijnlijk ook aan het geraspte rode ajuintje. Om maar te zeggen: dit is het gerecht dat een overtuigde vegetariër zou kunnen doen twijfelen!

Favoriete album: een beetje heel erg oud, maar vooral door het bijhorende jeugdsentiment. Ik heb onlangs de ‘best of’ van Sting / The Police toegevoegd aan mijn Playlist op Spotify. Al die mensen die dachten dat ze hier iets nieuws en hips gingen ontdekken, zijn eraan voor de moeite. Enkele maanden geleden zat ik volop in mijn INXS periode (OMG, Michael Hutchence), maar nu dus efkes iets anders. Ik luister ook naar nieuwe muziek, zeer zekerst, maar zo iets van vroeger blijft toch leuk hé. Heb ik trouwens al gezegd dat ik sinds woensdag 35 ben? Dus vanaf nu mag jeugdsentiment toch wel, vind ik. Ik heb dat verdiend!

Op mijn wishlist: heel veel. Kijk gerust eens hier. Of ga gewoon direct naar Pinterest. Ik moet er straks wel heel dringend dingen afhalen. Gisteren feestje gehad, weetjewel. En heel veel gekregen van op mijn wishlist. Dat komt ervan als je zo’n goeie vent en zulke goeie vrienden hebt! Die maken u dan gewoon content!

En dan nu: op naar de volgende maand. Alweer een feestmaand!!

Written by mooiding