Vandaag op het programma: iets wat ik al vaak hier zag. Daar heet het vijf dingen, vijf beelden. En hier ‘leuke dingen’. Omdat ik vind dat dit wel past bij ‘mooi ding’. Ja toch?

Hier zijn ze dus, mijn leuke dingen. In willekeurige volgorde, want ik kon niet kiezen…

BibDe oudste dochter in de bib van Roeselare.

Op zondagmorgen. Dat zie je aan de chiro-outfit.
Hoe ferm is dat niet dat wij hier een bib hebben die open is op zondag?! En dat ze daar zo’n hippe zetels hebben?! En dat kinderen daar lawaai mogen maken?!

 

boekHet boek dat ik nu aan het lezen ben.

Oranje is het nieuwe zwart. Van de serie, inderdaad. Alleen heb ik de serie nog niet gezien. Maar het boek is ondertussen al serieus geschoven!
Ik wil zooooo graag Netflix, maar iemand hier in huis stelt zijn veto. Omdat we te veel tv zouden kijken, dan. Omdat we ooit Battlestar Galactica kochten en soms wel 4 afleveringen na elkaar keken. En dat er op Netflix zo veel goeie series zijn en we dus wel elke avond 4 afleveringen kunnen bekijken…
Dus nu lees ik het boek. En geef toe, het boek is altijd beter!

 

broelkant2De twee dochters! In een lokaal waar ik heel veel les heb gegeven…

Afgelopen week kon je in Kortrijk naar de Biennale Interieur 2014. Een deel van deze expo was te bezichtigen in ‘mijn’ oude Broelschool, toen heette het nog De Pleinschool Broelkant. Ik heb er lang geleden nog stage gedaan, twee jaar later mocht ik er aan de slag na een fusie. Ik heb er 12 of 13 jaar heel graag gewerkt, en toen kwam er weer een fusie. Nu geef ik aan de overkant van de Leie les, en zullen ze de Broelschool afgooien. Wat zonde is, maar da’s een ander verhaal.
Maar afgelopen week kon iedereen dus nog eens vrij rondlopen in de Broelschool. En ondertussen ook nog genieten van de expo. Je kon er zelfs ook eten, wat we dan ook gedaan hebben met een grote bende (ex)collega’s. Aaah, nostalgie!

 

lopenDe loopoutfit!

Ik weet het, het ziet eruit als een pyjama. Maar het is een loopoutfit, I swear!
Start to run… Ik heb het ondertussen zeker al 3 of 4 keer gedaan. En elke keer: getraind tot ik de 5 km haalde. Daarna nog een paar keer gaan lopen en dan: gestopt. Want: te koud/te veel regen/te warm…
Vorige week was er weer ‘Spijk en Slijk’ bij ons op school, het jaarlijkse loopevenement. Ik deed mee, samen met enkele andere collega’s. Eén km lopen, dat lukte nog net, zelfs na 4 maanden niet meer te ‘runnen’. Ik won zelfs de zilveren medaille bij de vrouwen (want we waren maar met 3 vrouwen). Maar kom, sinds die dag heb ik er weer zin in gekregen. Het plan: nog maar eens de 5 km halen en dan doorzetten! Alhoewel, tegen dan is het weer volop winter en sneeuwt het misschien…

 

wall of fameOnze ‘Wall of fame’!

We hebben hier twee dochters lopen die heel graag tekenen. We probeerden al allerlei systemen uit om die mooie dingen (hihi) te bewaren en ook te tonen. En nu heb ik het gevonden! De muur naast de trap is onze wall of fame geworden. En washi tape is onze beste vriend. De meiden kiezen regelmatig tekeningen waar ze blij mee zijn, ik hang ze op en iedereen is content. En zo verstoppen we ook een beetje dat het hier nog steeds niet geschilderd is…

En jij? Welke mooie dingen heb jij de voorbije week gezien?

Written by mooiding