super cadeautjes

Joepie!

Mijn #kerstruil pakje is aangekomen!! Ik schrijf hier pakje, maar eigenlijk was het een zot-groot cadeau. En ook de doos zelf was super!

Ik overloop het eens allemaal voor u. Probeer niet jaloers te worden, maar het zal moeilijk zijn, ik waarschuw u nu al.

de doos - nog verpakt

1. De doos. Beplakt met een super mooi stofje. Langs buiten en langs binnen. Heel mooi afgewerkt, dus daar zal wel wat tijd ingekropen zijn. En dat komt hier als geroepen. Zondag sta ik op K-Boom, een kerstmarkt in Kortrijk. Daar wil ik mijn mooie dingen verkopen. En ik zocht eigenlijk nog een mooi ‘verhoogje’ om de juweeltjes op te presenteren. Check!

 

de eierdopjes

2. De eierdopjes. Goh, heel dat servies maakt mij zo content hé. Het staat op mijn Pinterest wishlist. En nu heb ik daar dus de eierdopjes van! Het begin van een volledig servies, zeg ik u.

 

de zelfmaakcadeautjes

3. Twee appelzakjes. Zelfgemaakt, I’m sure. Voor de dochters. Direct geregeld. De oudste koos het rode zakje. De jongste het groene. Zonder ruzie. Zonder traantjes. *blij*

4. Het zakje + alfabetische onderverdeling voor klantenkaarten. Denk ik. Daar zal ik nog een nieuwe bestemming moeten voor vinden, want klantenkaarten, dat doe ik hier al enkele jaren zo. Kan niet beter!

5. De pennenzak met washi-potloden. Vanaf januari ben ik dus de leerkracht met de hippe pennenzak. En de flashy potloden. Ik heb er wel twee moeten afgeven thuis, maar daar kan ik mee leven.

6. Het slaapmaskertje. Dit probeerde ik vorige zomer zelf te maken. Want we gingen op reis met het hele gezin naar de broer in Canada. En dat is lang vliegen. Met twee kleine kindjes. En die gaan willen slapen op het vliegtuig.
In’t kort: de maskertjes waren er. Ze waren niet zo mooi als het masker dat ik nu kreeg, maar de dochters vonden dat niet erg. Die kinders hebben niet geslapen op het vliegtuig. Tuurlijk niet, ze hadden hun eigen privé tv. Die Mila keek in de heenvlucht twee keer naar Mary Poppins. En in de terugvlucht ook nog eens twee keer. En die Aiko keek naar alles wat ze kon bekijken. In het Engels. Allebei. En dat lukte. Ferme dochters heb ik zeg!

7. De ronde ‘kadertjes’ voor aan de muur. Daar mogen de dochters straks eentje uit kiezen. Hopelijk ook nu zonder traantjes. En hetgeen overblijft, gaat mee in mijn mooi ding doos. En mag mee naar de marktjes!

 

de versierde boekjes

8. De drie versierde notitieboekjes. Ik hou van schrijven. Met een balpen. Raar hé, zo in de 21e eeuw? En toch. Mijn weekmenu hou ik al enkele jaren bij, op papier. Ik probeerde het één keer op de pc. Vond ik niet leuk. Mijn shopping lijstjes? Ook op papier. Ik probeerde ooit om het lijstje op te maken bij de collect&go en telkens gewoon digitaal aan te vullen. Vond ik niet leuk.
Pas op, voor veel andere dingen gebruik ik wel de pc hoor! Puntenlijsten voor school bijvoorbeeld, volledig digitaal hé (leve Smartschool). Mijn agenda (leve Google). Mijn to-do-lijstjes (leve Trello). Maar soms is papier gewoon veel leuker.
Die boekjes komen hier zo goed van pas! Je zal het misschien niet geloven, maar ik was deze week begonnen aan het laatste blaadje uit mijn weekmenu-boek. Ik was al een beetje aan het flippen (ik moet nog een nieuw boek, welk soort boek ga ik kiezen, waar ga ik dat kopen) en hop, er worden er hier gewoon drie geleverd aan mijn voordeur! Als dat geen goed #kerstruilvriendje is!

 

20141217_162459

9. De washi-tape. Ik weet niet of het jullie al is opgevallen, maar ik ben een grote washi fan! Ik gebruik het om allerlei gebruiksvoorwerpen op te fleuren, om cadeautjes leuk te verpakken en ook in ons interieur vind je het hier en daar terug. Een streepje kleur, en als je het beu bent, komt het zo weer los. I heart washi! Pinterest, I still heart you too hé!

10. De snoepjes en kerstdiadeems. Instant hit bij de kinders! Mila deed er vrijdag zelfs eentje aan naar school. En de lolly’s hangen in de kerstboom. Te wachten op kerstavond. Dan krijgen ze er elk eentje.

 

de sjaal en portemonnee

11. De portemonnee en de sjaal. Ik had het er hier al over. Binnenkort dus een foto van hoe cool dat er uitziet!

Jealous much? Als ik van u was, ik zou toch wel zot-jaloers zijn, zulle! Misschien doet ze hier volgend jaar weer een #kerstruil en dan kan je ook eens meedoen…

Maar dan nu: het slechte nieuws. In tweevoud zelfs. Ga er maar eventjes voor zitten.

1. Ik was deze week ziek. Waardoor mijn cadeaus niet op tijd zijn vertrokken. Dus mijn super-de-luxe #kerstruilvriendje zit daar nu nog steeds te wachten. Cadeauloos en al. Zo triest word ik daarvan…

2. Mijn cadeaus zijn echt niet zo ferm als die van haar! Er was geen budget opgegeven, het ging hem om de ‘geste’. Ik heb dus gekeken op de Pinterest van mijn #kerstruilvriendje. Ik had meteen inspiratie. Ik maakte poezenoorringen, oorringen met naaimachientjes, twee paar oorringen met washi-tape en een ketting met een poes in (een tekeningske, geen echte natuurlijk). Ik stak er ook nog een meisje-met-bril hanger bij voor de ketting. Want ik ben een meisje-met-bril, en dat is mijn #kerstruilvriendje ook. En meisjes-met-bril zijn trots op hun bril!
Ik kocht ook nog washi-tape en hele mooie stickers met een vintage-look. Dit ging allemaal samen in één cadeautje.
En om alles wat spannender te maken, kocht ik ook nog twee boeken, die ik rechtstreeks bij haar thuis liet leveren. Zo krijgt ze verschillende cadeaus, hopelijk op verschillende dagen. Het ene boek was er eentje van haar Pinterest, en dit is het andere boek. Het is een boek vol opdrachten, ik hoop dus op regelmatige updates.

Ik hoop dat ze niet al te ontgoocheld is in mijn kadoos… Ik heb mijn best gedaan, maar voel me toch een beetje tekort schieten… Maar, ik heb nu haar adres hé! En er zijn nog feestdagen in het verschiet, dus wie weet verras ik haar nog eens in de toekomst…

Written by mooiding