Morantisch en al

Morantisch en al…

Heel lang geleden dat ik hier nog eens lyrisch werd over Roeselare. Tijd dus voor een nieuwe lofzang. Deze keer over lekker lunchen in deze superstad!

We wonen hier nog maar 7 jaar en in die tijd heb ik vooral mijn kinderen opgevoed. Dus ik ken hier nog niet alle interessante plekjes, maar heb toch al enkele pareltjes ontdekt.

Ik heb het nu eens niet over de kindvriendelijke plekjes (alhoewel sommige uit de lijst echt wel kindvriendelijk zijn, hoor). Het gaat hier vandaag vooral om plekjes waar David en ik eens samen naartoe gaan om eventjes te ontsnappen aan die lieve, schattige, veeleisende, drukke dametjes. Waar we rustig kunnen babbelen met elkaar zonder 37 keer onderbroken te worden. Waar we kunnen op ’t gemak iets drinken, zonder dat we elke twee minuten een glas of flesje net wel of net niet op tijd kunnen redden…

Let op: het gaat hier om lunchadresjes. Dus al die hippe plekjes waar je ’s avonds lekker kan eten zal je hier niet terugvinden. Maar daar zal ik het ook wel nog eens over hebben. Beloofd!

– Het Teaterkafee in de Spil. Je kan er kiezen uit de kaart, maar wij gaan er altijd voor de dagschotel. Altijd. En zelfs als ik bij het horen van de dagschotel denk: hhmmm, dat is toch niet echt 100% mijn smaak, dan nog blijkt dat het wel mijn smaak was. Soep en dagschotel of dagschotel en koffie of thee voor 10,50 euro, daar kun je niet voor sukkelen hé! En wat ik ook zo handig vind, online kan je de dagschotel checken! Enige nadeel is misschien dat het iets buiten wandelafstand ligt van het centrum. Maar heel dicht bij ons huis, dus dat is dan wel weer goed!

– De Mokkabar. Dé place to be voor taartjes, thee, koffie, warme chocomelk, smoothies… Maar dus ook voor een lunchke. Quiche, pasta’s, salades, broodjes, croques, het kan er allemaal. Let op: het is daar altijd heeeeeel druk. Maar mega handig: je kan er gewoon via sms je plekje reserveren.

 Open kitchen. Een hamburgerrestaurant, Burgers, baby! Een mooie, hippe plek. Met mega lekkere burgers. Meer moet dat niet zijn. Ik heb één woord voor jullie: bacon cheeseburger. Ah nee, dat zijn er twee…

Mister Spaghetti is er voor de spaghetti-lovers onder ons. Al zo veel goeds over gehoord, vandaag samen met David verplicht gaan uittesten. Lekker. Veel keuze. David bestelde de veggie ‘green huggers’ en vond het ‘één van de lekkerste spaghetti’s die hij al gegeten had’. Beetje lang wachten, vond ik wel, en wat aan de prijzige kant, maar dus wel heel lekker.

Past’amuse is perfect voor als je niet kan kiezen. Lekkere pasta? Of toch liever een heerlijke burger? Een burger van Paul’s Boutique, hé gasten! Met dat typische PB-sausje. Of handgesneden frietjes. Met dat typische PB-sausje. En de madam van daar, dat is een zotte. Die is elke keer zo content om je te zien! Echt waar, je gaat happy naar huis, zeker weten!
Kleine tip: parkeer de auto onder ARhus, onze fantastische bib. Eerste uurtje gratis en dan parkeren aan een redelijke prijs. Of kom met de trein of zo hé.

Tante Soeske voor de (part-time) vegetariërs onder ons. Lekkere veggie dagschotels, broodjes, maar ook speltpannenkoeken. Eigenlijk zijn we er nog maar één keer gaan eten, maar dat was al heel lekker, dus we gaan ervan uit dat het er altijd lekker is!

Conclusie; alleen maar lekker eten in Roeselare! Wordt vervolgd, zeker weten!

 

Update (augustus 2018):
Nummer 1 en 2 uit het bovenstaande lijstje zijn nog steeds top! Nummer 3 is veranderd van naam naar Flooh’s, maar is enkel lekkerder geworden. Nummer 4 blijft lekker en kan je ondertussen ook in andere steden terugvinden. En de laatste twee uit het lijstje zijn jammer genoeg verdwenen…

Een lijstje met leuke plekjes voor kofffie in Roeselare vind je hier.

Written by mooiding