Dag Kerstmis

Hupla, het is al voorbij! Het kerstmaal. De kerstcadeautjes.

Elk jaar heb ik een enorm overschot van het kerstmenu. Waarschijnlijk verwacht ik toch ergens dat er een eenzame mee aan tafel komt? Of twee? Of tien?
Dit jaar heb ik mijn werk gemaakt van de restjes! In plaats van drie dagen na elkaar hetzelfde te eten, heb ik restjes verwerkt in ‘nieuwe’ gerechten. Eventjes oplijsten:

– De pastinaakpuree is pastinaaksoep geworden. Gewoon in de pot, wat groentenbouillon bij, nog eens laten koken en dan de mixer erdoor.

РDe kalkoen werd vol-au-vent. Samen met het restje champignons-met-look-in-roomsaus. Vol-au-vent volgens een receptje van Jeroen Meus, maar dan met kalkoen in plaats van kip. (En met kippenbouillon van een blokske, maar aan niemand zeggen, h̩!)
Mijn eerste home-made vol-au-vent. Echt lekker *trots*. Saus mag de volgende keer ietsje dikker, maar ik was content. En mijn vent en kinders ook! Zelfs de oudste dochter, die niet graag vol-au-vent eet!
Er was dus een portie voor vandaag en eentje voor morgen, met nog een beetje pastinaakpuree. En dan ook nog een portie voor de diepvries. Hoera!
(Ik probeerde daar een foto van te nemen, maar dat zag er helemaal niet appetijtelijk uit, zulle…)

– De zoete aardappelpuree ging gewoon de diepvries in. Geen idee hoe dat zal ontdooien, maar dat zien we dan wel weer.

– De appelmoes werd appelflap. 8 appelflappen om precies te zijn. Ik heb er bovenop kaneelsuiker gestrooid. Ik ben echt zot van kaneel, vandaar!

20141226_130438

 

Het was een uitgebreid kerstmenu… En we kunnen er nog eventjes langer van genieten. Op naar de eindejaarsfeesten!!

En wat zie ik nu? Ik ben gewoon very hip! Ik botste deze week op deze FB pagina. Snap! Kliekjes, die verwerken wij dus gewoon. Of die zijn voor de kippen. En, if all else fails, gaan de restjes op de compost (ocharm, die wormen, die moeten ook eten krijgen).

Written by mooiding