http://instagram.com/p/kkXWE3xucd/?modal=true

Ik heb het er hier al over gehad. Dit jaar doe ik een secret santa. Of twee. Of eigenlijk drie.

De bedoeling van Secret Santa is in het kort: een groepje mensen komt samen om Kerstmis te vieren. En vieren doen we nog allemaal het liefst met kadoos. Maar om voor iedereen afzonderlijk een cadeautje te kopen, dat is er een beetje over. Dus: iedereen koopt één ding, je verpakt het mooi, je gooit het in de groep, en dan mag iedereen – zonder kijken, voor de die-hards – een pakje kiezen uit de berg. Fun! Feest! Zonder dat je er een maandloon moest doorjagen. Zonder dat je 20 uren versleet aan de kassa’s van al die winkels.
En dit jaar ben ik dus 3 keer Secret Santa. En allemaal in andere vorm. Kijk maar ne keer hier:

De eerste was deze. Daar heet het kerstruil, maar het komt op hetzelfde neer. Ik kreeg onlangs de naam van mijn ‘slachtoffer’ in mijn inbox. Ondertussen ben ik hem/haar al virtueel aan het stalken. De Pinterest pagina ken ik bijna van buiten. Ik heb al een goed idee wat ik zal opsturen. Maar ik moet nog wachten. De ‘verstuurdatum’ is 15 december. Dus nog efkes op de tanden bijten!

De tweede was deze. Bij deze Secret Santa hoef je zelfs geen cadeautjes te kopen! Tess heeft het zelf over een stress-free editie, want geef toe, cadeautjes shoppen op het einde van het jaar, dat kan nogal stresserend zijn. Het is een echte actie onder bloggers. Elke deelnemer krijgt drie bloggers die hij/zij iets moet toewensen. Op papier. Zelfgemaakt. En liefst nog origineel. En uiteraard aangepast aan de blogger in kwestie. De bedoeling is ook dat je er enkele keren over blogt. Stress-free… Hhmmm, het zal wel weer aan mij liggen, maar mijn to do lijst is net een stuk langer geworden!

En de laatste, werd onlangs uitgevonden door een vriendin. Binnenkort gaan we samen uit eten om mijn verjaardag te vieren (nog maar eens, want 35 is niet zomaar een getal). En dus nemen we alle vier een klein cadeautje mee. En kiezen er dan Secret Santa gewijs eentje uit. Juij!

http://instagram.com/p/vuMbjRxuTP/?modal=true

Doen jullie ook van Secret Santa?

Written by mooiding