Klaar voor de Strapdag!

September… Het is toch altijd weer een drukke maand. Volop terug aanpassen aan het schoolse ritme hier in huis. Opstaan, eten, aankleden, vertrekken… De ochtendspits verloopt hier nog steeds niet helemaal zoals het moet.

’s Avonds tijd maken voor een vieruurtje, het huiswerk, spelen met kinderen in de straat, gezond koken en gezellig samen eten. Dat is het plan, maar in de realiteit draait het toch vaak net iets anders uit.

Tel daarbij ook nog eens dat ik zelf weer aan de slag ga in september, en ook nog moet aanpassen aan het ritme ’s morgens. Ik moet er geen tekeningske bij maken, zeker? Soms is het zelfs zo chaotisch en druk voor ik vertrek, dat ik oprecht blij ben dat ik de voordeur achter mij kan dichtslaan en naar school kan vertrekken terwijl David de dochters op tijd probeert klaar te krijgen. Maar evengoed ben ik blij dat ik de dochters zelf naar school kan brengen op mijn twee vaste dagen in de week.

Maar dus, september.. Ik ben blij dat deze aanpassingsmaand er bijna op zit. In oktober verloopt alles op rolletjes hier. De kindjes staan dan stipt op, zijn niet meer moe ’s morgens. Ze maken dan ook geen ruzie in de badkamer of aan de keukentafel. Vanaf oktober doen ze al hun taakjes in huis spontaan en zonder morren. ’s Avonds komen ze welgezind thuis, in vijf minuutjes is het huiswerk gemaakt en staan de boekentassen al klaar voor morgen. En terwijl ik supergezond en lekker aan het koken ben, spelen ze flink samen buiten in het zonnetje en ruimt de echtgenoot het huis op. Tussendoor heb ik ook nog even tijd om alle taken en toetsen te verbeteren en mijn lessen voor te bereiden. En de weekends, die zijn helemaal voor het gezin om leuke dingen te doen.

Aaaah, oktober… Ik kijk er zo naar uit!

Written by mooiding