Ik werd onlangs getagd op Facebook. Of ik ook eens 5 liedjes wilde posten ‘van vroeger’. En dus maakte ik even een tripje ‘down memory lane’. Pas op gasten, ik ben van 1979, dus het is al oude muziek!

David Bowie – space oddity
https://www.youtube.com/watch?v=cYMCLz5PQVw
Een cliché, ik weet het. Maar ik kan bijna niet anders dan hiermee beginnen. Dit was het soort muziek waar ik naar luisterde bij het opgroeien. Heb ik geluk dat mijn ouders goeie muzieksmaak hebben! Voor hetzelfde geld moest ik hier starten met Nicole&Hugo, of zo…

Morphine – Buena

Morphine leerde ik kennen via mijn broer. Ik denk dat hij alle cd’s had. Maar mijn absoluut favoriete cd van hen is ‘Cure for pain’. En Buena is het openingsnummer van die cd. Al een geluk dat ik een broer heb met goeie muzieksmaak. Anders stond Take That hier misschien op nummer 2…

Bjork – Big time sensuality

Oh my God, wat was ik een hevige fan van Björk. Wie mij kende in mijn tienertijd, die weet dat Björk niet kon ontbreken in het lijstje! Als ik mij niet vergis, was mijn eerste optreden ooit er ook eentje van Björk.
Kiezen welk nummer ik zou delen was niet zo makkelijk. Ik koos voor eentje uit haar debuut cd, omdat ik die zo ferm vond. Wat een madam! Wat een muziek!
Al een geluk dat David Björk ook zo goed vond, of het was misschien niet blijven duren 😉

Pixies – La la love you

Misschien geen typisch Pixies-liedje, maar toch één van de beste lovesongs ooit. Kort. Simpel. Mooi. Zouden wij ooit trouwen voor de kerk, dit liedje zat er zeker ergens in.

Jamiroquai - supersonic

The Space Cowboy… What more can I say? Ik koos specifiek dit nummer omdat het mij herinnert aan een concert waar ik destijds met David naartoe ging. Veel volk! Veel gedanst. Dikke fun! Die gast weet hoe hij een feestje moet bouwen.

Dat was echt niet makkelijk. Maar 5 nummers kiezen… Probeer het anders zelf ook ne keer!

O, als ik u beledigd heb door mijn grapjes over Nicole&Hugo of Take That, sorry hé… To each his own en zo.

Written by mooiding