De zotste dochters van de hele wereld

De zotste dochters van de hele wereld

Aaaaah, verlengd weekend. Dagenlang lachen, zingen, dansen. Of nee, dat was ‘The sound of music’.

Hoe het er hier dan aan toeging in het verlengde weekend? Met ups en downs, natuurlijk.
*spoiler alert* Heb je één of nog geen kinderen? Misschien best deze post even skippen. 😉

De downs:

– Veel meer tv dan anders leidt tot geruzie. Tijdens de week kijken onze dochters normaal geen tv. Alleen 10 minuutjes Karrewiet voor de oudste dochter. Ah ja, je moet toch weten waarover gepraat op de speelplaats?

– De meisjes kunnen over alles ruzie maken. En die ruzies zie je niet altijd aankomen. Een voorbeeldje? De jongste dochter zit cornflakes te eten met haar handen. Ze heeft geen zin om haar lepel te gebruiken. De oudste dochter vindt dit niet kunnen. En kan het niet laten passeren. Ruzie! Roepen! Lawaai! Om dan een minuut later samen te zitten knuffelen.

– Als de meisjes moe zijn, valt er niks mee aan te vangen. Niks. Noppes. En ook niet als ze honger hebben. Een normaal gesprek lukt niet. Er zullen tranen zijn. Geroep. Dramatiek! En geknuffel om het goed te maken.

– Uitslapen? Never gonna happen.

De ups:

– De meisjes kunnen zo goed samen spelen. Vooral buiten spelen is leuk. De zon schijnt en ze zijn weg! Wat een geluk dat we op het einde van een doodlopende straat wonen. Daar kunnen ze fietsen en steppen zonder zorgen. En op het pleintje voor de deur kunnen ze in bomen klimmen. Stoere dochters!

– Twee optredens in De Spil! Van de dochters! I kid you not! Ze zitten allebei in de dansles en mochten zaterdag en zondag optreden. In de Spil, had ik dat al gezegd? Het was een prachtig optreden. Ik heb genoten van elke minuut. En ook hier een daar een traantje weggepinkt. Wanneer zijn die dochters zo groot geworden? Serieus zeg!

– De knuffels, de zoenen, de lieve woordjes. Ik ben de liefste mama van de hele wereld, naar ’t schijnt. Als ik niet de stomste mama ben, tenminste.

– De jongste dochter die haar liefje op bezoek krijgt. Nog geen 5 en al een liefje! Maar het is een goed liefje, dus hij mag hier komen. En waarom ze hem zo lief vindt? Omdat hij niet slaat. Best wel een goede reden, vind ik dan.

– De oudste dochter die naar een verjaardagsfeestje mag van een vriendinnetje. Doet toch deugd als uw kind voor zoiets uitgenodigd wordt. En als ze eigenlijk niet mee wil naar huis, ’s avonds, omdat het zo leuk is met de vriendinnekes.

Written by mooiding