IMG_20150515_193531

Die oudste dochter van ons, die kreeg donderdag een lentefeest. Thuis. Met 23 volwassenen en 13 kindjes.
Ik weet niet hoe het bij u was, maar hier bij ons was er regen. Vanaf half drie. De enige regendag in een hele week. Goed gemikt…

Maar enfin, er was een tent, er was een springkasteel met dak en er was genoeg eten en drinken. En over dat eten wil ik het vandaag eens hebben. Want er werd gevraagd naar mijn receptjes. En terwijl ik dat vroeger mailde naar wie erom vroeg, zeg ik nu – casual en al – ‘ze komen allemaal op mijn blog’.

We kozen voor een soort buffet vorm, zodat ik zo veel mogelijk vooraf kon maken. Op het laatste moment was er aan het eten zelf weinig werk. En zo heb ik het graag op feestjes!
Even twijfelden we om een rijdende frituur te laten komen, maar kozen dan toch voor een ‘gezond’ feestje. Behalve de chipjes, borrelnootjes, drankjes en dessertjes 😉

Het meeste was veggie, maar voor de die-hard vleeseters had ik ook wat chorizo en Serranoham met rucola en parmezan. Vreemd hoe vlug die bordjes met vlees leeg waren!

Ik link telkens naar het originele recept, hier vind je een heel korte uitleg. Om eerlijk te zijn heb ik me niet zo veel aangetrokken van hoeveelheden en zo. Maar voel je vrij om dat wel te doen. Geen van deze gerechtjes maakte ik die dag voor het eerst, dus dat bespaart ook al wat stress.

Receptjes, vroegen jullie? Hier zijn ze:

  • De quinoasalade met appel en curry is een echte winner. Dat maak ik hier regelmatig. Gewoon 500 gr quinoa (ik blijf hardnekking kie-no-a zeggen, hoor) spoelen en koken in 1 l water. Laten afkoelen en daarna dingen toevoegen. In dit geval: rozijntjes, amandelnootjes en hazelnoten die ik eerst even bakte in de oven, 4 groene appels in kleine stukjes, gesnipperde muntblaadjes en dressing. Die dressing maak je van olijfolie, citroensap, honing, sjalotjes en currypoeder. En peper en zout hé.
    Het sausje deed ik er de dag vooraf al bij, zodat de currysmaak goed kon doordringen.
  • Voor de watermeloensalade gebruikte ik een halve watermeloen, wat feta, een half bakje kerstomaatjes, 1 rode ui in halve maantjes, basilicum, peper en zout. En voor de dressing balsamico-azijn en olijfolie. De dressing best maar toevoegen vlak voor het serveren.
  • De komkommersalade met feta, munt en dille is ook heel fris. Ik gebruikte 6 komkommers, zonder schil en zonder zaadlijsten. In kleine blokjes gesneden. Daarbij 2 pakjes feta, een rode ajuin, wat verse munt en dille. En weer peper en zout. Ook hier op het einde wat dressing van olijfolie en citroensap bijdoen.
  • Ik maakte ook vlug-vlug nog wat pastasalade, met dingen die ik liggen had. Dus: pasta koken en laten afkoelen. Dit gooide ik er nog bij: ovengedroogde kerstomaten, rucola, gebakken pijnboompitten, parmezan, olijven. Geen recept, dus ook geen link.
    De kerstomaatjes halveerde ik gewoon, Ik goot er wat olijfolie over en kruiden. Plus enkele teentjes look (ongepeld, achteraf kan je dat dan uitduwen en mee in de pasta doen). Anderhalf uur in de oven aan 100 graden.
  • En als laatste was er ook nog manchegokaas met mangochutney.  En alhoewel ik dat ook al zelf maakte, heb ik nu gewoon mangochutney uit een potje genomen. Het klinkt misschien als een rare combo, maar probeer het maar eens! Zelf de niet-zo-avontuurlijke-eters waren overtuigd!

Er was natuurlijk ook dessert, maar dat is voor de volgende blogpost. Een kleine teaser misschien: bijna alles was op. Dus: kom volgende week nog maar eens kijken. Dan maken we granola voor bij de fruitsalade, apple crumble, makkelijke brownie en plaatgebak met perziken.

Lentefeest-meisje! #lentefeest #hetisalgedaan #springkasteel

Een foto die is geplaatst door renilde (@renilde_r) op

Written by mooiding

4 Comments

mooiding

Goh, ik vind dat altijd heel leuk, zo’n feestjes.
Maar heb natuurlijk wel de hele woensdag in mijn keuken gezeten. Again, ik vind dat heel leuk! 😉

Reply
Sabrina

Ja chapeau zeg, dat je het ziet zitten om dat allemaal zelf klaar te maken. Lijkt me wel allemaal lekker, ik heb weer wat salade-inspiratie 🙂

Reply

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *