Ja-ha!
Yes, we did it!
Mijn weekje Pinterest-dingen-uitvoeren-in-plaats-van-enkel-en-alleen-te-pinnen is gelukt! Ziehier het resultaat, met een woordeken uitleg…

Dag 1 – maandag

Geboortecadeautje

Met een ‘printable’ kan je toch zo veel doen hé! Hier heb ik dus deze pin gebruikt. Dan de afbeelding uitgeknipt en geschilderd met textielverf.
Klinkt simpel genoeg, alleen waren er een paar dingen die beter konden…
1. In de VS hebben ze blijkbaar in alle winkels ‘freezer paper‘. Daarop kan je printen enz, maar het handige is, dat daar een speciaal laagje aan hangt, zodat je het patroontje tijdelijk kan opstrijken. Wat ervoor zorgt dat de verf niet uitloopt, zoals ik voorhad. Freezer paper, ik ben het hier nog niet tegengekomen. Tips zijn dus welgekomen!
O ja, en dat probleemke met die uitgelopen verf heb ik min of meer kunnen oplossen. Met vochtige doekjes, oftewel pamperdoekjes. Niet te doen wat ge daar allemaal mee kunt doen, jong! Nu de pampers hier voorgoed het huis uit zijn, blijven wij dat toch kopen. Voor de vieze snoeten en handen, om gemors op de kleren af te kuisen, en nu dus ook om uitgelopen textielverf weg te krijgen (wel doen vóór je strijkt hé).

Dag 2 – dinsdag

20140826_175132

Ik weet niet hoe dat gaat bij jullie, maar soms duurt een dag hier gewoon te kort. Te weinig tijd om alles gedaan te krijgen. En dan moet een mens al ne keer vlug-vlug iets maken om te eten. Zoals die dinsdag… Gebaseerd op deze pin, iets wat ik had gevonden bij Mme Zsazsa. Die dinsdag was dat hier een zottekot, al weet ik niet meer goed waarom. De twee dochters waren op kamp, D was gaan werken en ik was al beginnen voorbereiden voor school, maar toch. Tijd dus voor een one-pot-wonder, oftewel pasta-uit-één-pot. Gewoon de pasta eigenlijk laten meekoken in je tomatensaus, daar komt het min of meer op neer. Meestal doe ik wel wat meer moeite om er nog wat verse groentjes bij te kappen, zoals kerstomaatjes, ajuin, worteltjes… Maar die dinsdag was zelfs daar geen tijd voor. Of goesting, dat kan natuurlijk ook hé!

Dag 3 – woensdag

20140827_191417

Ge zult het misschien niet geloven, maar die laatste week voor de vakantie is superdruk voor mensen zoals ik. Mensen die “in het onderwijs staan”. Pff, zo’n ambetante manier om dat te zeggen, jong. Precies of we staan daar heelder dagen niks te doen. Allez!
Maar kom, den aanloop naar de start is dus druk. Maar we hebben dan natuurlijk wel eerst 8 weken (!) mogen uitrusten, dus mij hoor je in elk geval niet klagen.
Maar dus: tijd voor de eerste vakvergadering PAV! Olé! En dat doen we niet met een droog stuutje! En in deze pin vond ik mijn inspiratie.
Waren het vlugst weg: die met aardbeien en balsamico. Ah ja, want dat zure en dat zoete tesamen, wie is daar nu niet zot van?

Dag 4 – donderdag

20140828_143040

Chai Latte… Hmmmmm….
Ter info: ik drink geen kaffie. Nooit gedaan. Vind ik echt vies. Kan ik alleen verdragen in tiramisu, en dan nog mogen ze niet overdrijven.
Dus ik drink thee en vaak ook warme chocomelk. Maar serieus, ge moet ne keer op restaurant gaan met uw vriendinnen. En dan vragen die ‘een kaffietje’ na het eten, en dan vraag jij ‘nen warme choco’. Probeer da maar ne keer… Ze zullen nogal lachen.
Enfin, ik drink dus ook heel graag Chai Latte. Maar dat vind je niet zo veel hier in restaurants en tearooms in België… Hier in Roeselare ken ik al twee plekjes. Hier hebben ze de zoetste (de lekkerste, dus) en hier is ie ook niet mis. Niet straf genoeg naar mijn gedacht, maar dat kan ook aan mij liggen hé.
Om maar te zeggen, ik had dat al dikwijls geproefd. En ook al helemaal zelf gemaakt ‘from scratch’. Maar nu had ik dus een pin gevonden waar ze er vanille aan hadden toegevoegd. Had ik zelf nog niet aan gedacht. Stom van mij, want het was vree lekker!

Dag 5 – vrijdag

20140830_005538

Een chocoladetaart! Ik weet het, er is nog wat werk aan mijn foto’s… En ook aan de presentatie van de taart. Maar het was al laat en ik wilde rap-rap nog ne foto, dus was dit het resultaat: een mottige foto van een superlekkere taart! Volgens dit receptje. Ok, ok die van Pinterest ziet er lekkerder uit, maar ik heb alleen de mijne geproefd en ik ben redelijk zeker dat die van Pinterest minder lekker was. 😉
Ah, en ik heb zelfs nog één pin extra gemaakt om de week af te sluiten! Hier zie. Ah ja, want ik moest dat beebiekadootje van in’t begin van de week ook nog verpakken hé. Die van mij zijn wel met washi tape, want ik had de vrijdag avond laat écht geen goesting om nog mijn naaimachien uit te halen, hoor!
20140829_224749

En nu?
Een beetje afkicken van Pinterest, want ’t was der echt over deze week, amai nog nie!

Written by mooiding