Ik doe mee aan de blogchallenge van deze twee dames, over #ouderzonden.
We starten met een grote: hoogmoed. Oftewel: wat maakt mij een goede ouder?

De bedoeling is blijkbaar dat we met onszelf gaan stoefen. Eens de dingen opnoemen die we goed doen. Maar serieus, dat vind ik echt een moeilijke.

Want bij elk iets dat ik ‘goed’ doe met mijn kinderen, kan ik wel een kanttekening maken. Zou ik het nog iets beter kunnen doen. Als ik het maar minder druk had op het werk. Of beter had kunnen slapen. Of geen migraine had. Of nog iets anders…

Maar kom, ik moest de goeie dingen opnoemen, zeker? Here goes:

  • Ik zeg mijn kinderen heel vaak dat ik ze graag zie. Zoenen en knuffels krijgen ze hier ook in overvloed van ons. Aan lijfelijke affectie geen gebrek.
  • Spelen mag. Vuil maken ook. Ik ga niet beginnen zagen over een broek die vuil is of zo. Ik moet toch weten wat gedaan in het weekend!?
  • Spelen mag. Zonder dat ik voortdurend sta mee te kijken en zeg dat ze moeten opletten. Meestal loopt dat goed af. Maar soms loopt er al eens eentje tegen een paal en ligt die dan een paar dagen in het ziekenhuis met een hersenschudding…
  • Als er iets te doen is op de school van mijn kinderen, maak ik graag tijd vrij in mijn agenda om deel te nemen. Dat gaat van ‘soep op de stoep’ tot koekjes bakken voor een of ander goed doel.
  • Ik heb een goede vader gekozen voor mijn kinderen. Akkoord, destijds stond ik daar echt niet bij stil, maar zo content met mijn vent als vader van die kinders. En zo schoon, hoe die drie elkaar graag zien!
  • We doen veel samen als gezin. Aperitieven op vrijdagavond, een wandeling maken, op stap gaan naar een of ander kinderparadijs, gezelschapsspelletjes spelen etc. Het hoeft niet altijd groots te zijn, maar we genieten er alle vier van.

Even voor alle duidelijkheid, ik vind het ouderschap en stuk moeilijker dan ik gedacht had. De zorgen, het twijfelen aan jezelf, de fouten waarop je jezelf betrapt, de dingen waarvan je dacht dat je het helemaal anders zou doen… Het is en blijft een uitdaging, maar wel eentje waar ik elke dag nog steeds met veel plezier voor kies (ook al ben ik soms blij als ik mag vertrekken naar mijn werk).

Zin om nog andere #ouderzonden te lezen? Je vindt de lijst met deelnemers hier terug.

Written by mooiding