IMG_20161229_145312

Wie mij volgt op Instagram, weet dat ik al een tijdje bezig ben met handletteren. Ik volgde geen cursus, maar ging gewoon aan de slag met een aantal boeken.

Op Bouger Bouger gaf ik een heel korte (gratis) cursus handletteren. Dat viel geweldig mee, dus besliste ik om ook echt cursussen te geven.

In december stond ik de hele maand met mijn juwelen bij Fanny’s Wonderland. Fanny’s is de koffiebar op enkele minuten stappen van mijn school. Een deel van haar pand staat leeg, en daar heeft ze in december een winkeltje ingericht, Fanny’s Wonderland.
We stonden er samen met een groepje van 14. Je kon er terecht voor het ‘andere’ geschenkje voor onder de kerstboom. En onder ons regelden we ook het openhouden van de winkel. Heel plezant!

Tijdens de kerstvakantie gaf ik in Fanny’s dus een echte workshop handletteren. Dit viel heel goed mee. Zo goed zelfs, dat ik van plan ben dit nog enkele keren te organiseren.
In december deed ik het zo: iedereen kreeg een schriftje en stiftjes om te oefenen, en ook een klein schoolbordje met krijt. We begonnen met het inoefenen van een een ‘basic’ alfabet, eerst met de eigen naam.
Na een uurtje namen we even pauze met een Fanny koffie en een stukje taart. Ik maakte brownie, vegan appeltaart en vegan perentaart. Die perentaart viel enorm in de smaak, onderaan geef ik nog eens het receptje mee.
Na de pauze was het tijd voor het ‘echte werk’. Het versieren van het schriftje en het ontwerpen van een eigen kaartje. Ik zorgde voor wat ‘inspirational quotes’ en heel wat knutselmateriaal. Leve de Hema en de Action!!

Ik wil ook nog workshops geven in Roeselare, maar ik ben nog op zoek naar de ideale locatie. Ik heb al een paar ideetjes, maar laat gerust iets van commentaar achter als je zelf nog tips hebt.

En wat denken jullie van het perfecte tijdstip voor zo’n korte cursus? ’s Avonds tijdens weekdagen? Of liever op zaterdag of zondag? En dan graag in de voormiddag of namiddag? Alle feedback welkom!

En dan nu: de perentaart! Gebaseerd op dit recept van Dorien Knockaert, maar dan veganized en makkelijker.
Nodig: 3 grote peren, geschild en gesneden – 45 g boter – wat vanille – 135 g suiker – een rol bladerdeeg
How to: Laat de boter, suiker en vanille goed warm worden in de pan – wacht tot de siroop wat begint te bruinen – vuur af en laat de siroop afkoelen – leg er de peren op – leg daarop het bladerdeeg, met wat gaatjes in geprikt – vouw het bladerdeeg naar binnen langs de randen van de pan – schuif de pan in een voorverwarmde oven van 200° – na een half uurtje is de taart klaar om uit de oven te halen – leg er een bord op en keer alles om (uitdaging: doe dit zonder een druppeltje siroop te morsen) – serveer zo of met een bolletje ijs of wat slagroom.

Ik vind de taart het lekkerst als ze nog warm is. Maar hey, that’s just me.

IMG_20161225_152846

 

 

Written by mooiding