great things in life

Regelmaat bij het bloggen. Daar ben ik naar op zoek. De laatste tijd lukt het mij amper om elke twee weken iets neer te schrijven. Hoe dat dan komt? Too much going on…

  • De job. Druk. Les geven en alles wat erbij komt kijken. En ook de vergaderingen, activiteiten over de middag met de leerlingen, … Voor die mensen die weten waar ik het over heb, het is druk. Voor diegenen die enkel aan mijn congé denken, ik ga u hier toch niet overtuigen.
    Ah ja, en ik werk ook nog mee aan een nieuwe methode voor PAV, bij Averbode. Heel fijn en uitdagend, maar veel werk. Maar vooral #preuslikfjirtig!
  • Het gezin. Twee dochters opvoeden, het is niet simpel. Ook al zijn ze aan een leeftijd waarin ze zichzelf wassen, zelf hun kleren uitkiezen, zelf hun kleren aandoen, zelf hun boterhammen smeren… Toch komt er nog veel bij kijken. Samen spelen, uitstapkes doen, gaan winkelen, huiswerk maken, knutselen, helpen koken. Mijn dagen zijn goed gevuld!-
    Mijn vent, daar heb ik al jaren geen werk meer aan. We brengen zo veel mogelijk tijd door samen, alhoewel hij sommige weken wel wat te klagen heeft… Ik ben regelmatig weg ’s avonds, maar dat halen we dan op andere momenten in.
  • Femma RSL. We komen maandelijks samen om te vergaderen, en hebben ook elke maand één of meerdere activiteiten. Denk niet aan bloemschikken, maar workshops BBQ, nailart, salsa dansen, opsteekkapsels enzovoort. Plezante activiteiten. En zeker ook plezante vergaderingen!
  • De leesclub. Om de zes weken ongeveer komen we samen om een boek te bespreken. Eén avond in de zes weken is niet zo frequent, maar die boeken moeten natuurlijk wel gelezen worden hé. Deze maand is dat ‘Woesten’ van Kris Van Steenberghe. Ik heb genoten van het boek. En ik kijk echt uit naar de leesclub en wat iedereen ervan vond…
  • Het buikdansen. Elke donderdag ga ik met twee vriendinnen naar Harelbeke voor twee buikdanslessen na elkaar. Zo leuk! De pret begint al in de auto, want uiteraard rijden we samen. Tijdens de les wordt er ook heel wat afgelachen. En gezweet. Binnenkort staat er een grote show op het programma, dus misschien moet ik tussendoor ook wel eens oefenen…
  • Het lopen. Ik ben er ondertussen bijna een jaar echt mee bezig, met dat lopen. Na vele ‘start to run’ pogingen, heb ik er eindelijk plezier in gevonden! Dankzij Instagram vond ik hier een RSL mijn eigen coach en lukt het mij redelijk vlot om 5 km te lopen. Ideaal gezien zou ik elke week 3 keer willen lopen, maar in de realiteit ben ik al blij als het één keer lukt en heel blij als het twee keer lukt. En doodcontent als ik aan drie kom!
  • Het sociale leven. Afspreken met vrienden, uit eten, feestjes geven… Ik doe het allemaal heel graag. Deze maand staat er weer heel wat op het programma en daar maken we met veel plezier tijd voor.
  • De sociale media. Ok. Ik geef het toe, een groot stuk van mijn tijd gaat hier wel naartoe. Ik ben al een tijdje Instagram-verslaafd en nu is daar ook Snapchat bijgekomen. Ik ben wel meer van de foto’s, en minder van de filmkes, maar ik blijf het iets leuks vinden. Zoals Instagram, maar dan minder streng. De foto moet niet ‘perfect’ zijn, je mag er zoveel opzetten per dag als je wil…
    En: primeur! Stad Roeselare begint ook met Snapchat en laat zijn inwoners af en toe een weekje de Snapchat overnemen. Drie keer raden welke RSL-fan de allereerste officiële Snapper wordt! It’s me! Ik voorspel veel foto’s van chai vanaf 1 mei!
    Ook voor binnenkort: een nieuwe Instameet! De datum is al geprikt: zaterdag 11 juni. Het staat ook al vast dat we weer samenkomen in Roeselare, maar nog geen idee waar precies. Ik heb nog tijd hé…
  • De Bijspelerij. Het verslag van de paasvakantie kan je hier nog eens nalezen, maar ondertussen is het bijna zomervakantie. Volgende week vergaderen we al een tweede keer voor de zomervakantie. Er kruipt heel wat tijd en organisatie in dat bijspelen, maar het is zo leuk. Ik kijk al uit naar de zomer!
  • Netflix. Het ondenkbare is gebeurd. De echtgenoot heeft een Netflix-account aangemaakt. En dan nog op eigen initiatief, ik vroeg er al niet meer om. Niet dat ik moet toestemming vragen voor iets hier, maar wij bespreken de dingen graag. Zelfs details als Netflix.
    Wij kijken eigenlijk niet zoveel tv, tenzij we een goeie serie tegenkomen, en dan kennen we geen maat. En dat was een beetje zijn vrees met Netflix. Maar het valt nog mee, eigenlijk. We zagen al ’the returned’ helemaal, en dat vond ik wel ferm. Maandag keken we ook naar de eerste Daredevil, wat ook heel goed meeviel. En ik ben begonnen aan ‘Better call Saul’. Wie nog tips heeft, shoot!

Het valt dus niet te verwonderen dat het bloggen er al eens bij inschiet. Maar ik werk eraan. Aan een plan om er wat regelmaat in te krijgen. Ge zult wel zien!

Wie mij wil volgen op Snapchat, mijn gebruikersnaam is er renilde.rommens (how original). En voor mijn RSL-avontuur voeg je gewoon stadroeselare toe (originaliteit wordt soms overschat).

Written by mooiding

10 Comments

Misssexandthecity

Er stond onlangs nog een artikel in de Marie Claire, ik weet het topboekje :-). Maar het artikel vatte de essentie wel samen, we willen en doen zoveel en dat maakt dat we chronisch moe zijn,……waar is de tijd dat we niet moesten gaan werken 😉 😉

Reply
fieke

Klinkt allemaal wel leuk!
Aan snapchat waag ik me ook nog niet, maar gelukkig is er wel nog altijd Instagram, één van de leukste ontdekkingen van de laatste maanden hier 🙂

Reply
Wannderful

Ik kan het me helemaal voorstellen! Zelfde hier ! Maar fijn natuurlijk, om zoveel verschillende dingen te kunnen doen! Veel plezier!

Reply
Resaarcle

Dat is inderdaad lekker druk! Ik maak me er als leerkracht altijd druk in dat ik mij moet verantwoorden tegenover onwetende vrienden. En zoooo grappig ‘daar heb ik al jaren geen werk meer aan’ hahahaha!

Reply
A_nnick.

Whaaaa, ook zo’n bezig bijtje, jij! Ik nam me begin dit jaar ook voor om consequenter te bloggen, met name op maandag, woensdag, vrijdag en zondag, maar dat ik me niet gelukt. Daarna kwam het plan om op dinsdag, donderdag en zondag te bloggen, maar ook dat plan liet ik varen. Momenteel blog ik als ik er tijd/zin in heb, maar ik heb wel al van verschillende lezers gehoord dat ze vaste dagen meer appreciëren. Werk aan de winkel dus. 🙂
Werk voor mij ook, op jouw blog zo te zien. Ik zie je vaak op insta passeren, maar ben nog niet vaak op je blog langsgeweest. Schaam op mij. 🙂 Maar ik maak het goed, pinky promise.

Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *