Gelukkig nieuwjaar!

Gelukkig nieuwjaar!

De week is nog niet voorbij, I know. Maar niemand die zegt dat ik van maandag tot zondag moet werken hé. Een week is zeven dagen. Punt.

6
Zoveel uren les gaf ik al deze week. Drie blokjes van twee. Fijne uurtjes, alle zes. Lucky me. En al na de eerste minuut, voelde het alsof het nooit vakantie was geweest.
Iets met fietsen, iemand? 

2
Sinds gisteren hebben we een nieuwe vaatwas. Nummer twee. Want onze originele vaatwas, die is niet meer. Sinds eind november. Eventjes gehoopt dat de schade nog te herstellen was, maar volgens de man van Smeg de moeite niet meer. 8 jaar gaat dat dus mee, een vaatwas.
Iets met sjoemelsoftware, iemand? 
Enfin, wij hebben dus een maand overleefd zonder vaatwas. Ik was vergeten hoeveel tijd dat vraagt, afwassen met de hand. En hoe vlug de keuken er uitziet als een slagveld, want geen vaatwas om alles in te verstoppen. Hartjes voor mijn nieuwe vaatwas dus!!

10
In Roeselare begint het nieuwe jaar blijkbaar 10 minuten vroeger dan elders in België. Als je moet afgaan op het vuurwerk, in elk geval. En ook nog dit: sinds wanneer wordt er vuurwerk afgestoken op kerstavond?
Iets met geduld en deugd, iemand? 

2
Ik maakte twee lekkere gebakjes de voorbije week. Witte oreo-brownie en een makkelijke cinnamon roll swirl cake. Oreo brownie omdat dat twee heel lekkere dingen combineert. De cinnamon roll swirl cake omdat ik zot ben van kaneel. Op vakantie in Canada leerde ik Cinnabon kennen. OMG. Echt. Geen woorden voor. I could live @cinnabon! Toen is mijn zoektocht naar hét perfecte cinnamon-roll-receptje begonnen. Al veel uitgetest, en goedgekeurd, maar daar is redelijk veel werk aan. En de cinnamon roll swirl cake is veel vlugger klaar. En ook heerlijk.
Iets met cinnabum, iemand? 

5
Ik ga ondertussen nog steeds twee keer per week lopen. I kid you not! Elke keer ongeveer 5 km. Ik gebruik geen tracker, maar ik zal er niet ver naast zitten. Het kan zijn dat ik wat afrond naar boven, maar ik volg daarin gewoon de regels van de wiskunde, hoor. Anyway, still running. Ben er stiekem wel wat trots op. Alhoewel, aan mijn IG-foto’s te zien, is het toch niet zo stiekem.
Iets met selfies en stop ermee, iemand? 

40
Vorig jaar las ik 35 boeken, volgens Goodreads. Ik had mij voorgenomen er 20 te lezen. Dit jaar leg ik de lat iets hoger en gaf ik 40 op als streefdoel. Ik zit nu al een aantal maanden in een leesdipje, dus hopelijk schiet ik zo weer in gang. De Verbeelding book challenge ziet er ook leuk uit dit jaar, dus daar wil ik ook weer aan meedoen en eens over bloggen.
Iets met hooi en een vork, iemand? 

5
Ik drink geen koffie. Wel thee. En Chai. Veel chai. Ondertussen heb ik hier al 5 verschillende soorten chai in huis staan. 3 smaakjes van Chalo, 2 smaakjes van Baru. En die van bij AH is hier ook al gepasseerd. Ik zoek ernaar in elke supermarkt. Ik vraag ernaar in elke koffiezaak. Chai for the win, seriously.
Iets met chai en #gettingfat, iemand? 

3541
Zoveel dingen staan er op mijn to-do-lijst voor dit jaar. Ongeveer. Ik kijk er dus wel hard naar uit, naar dat 2016.  En jullie?

 

De witte oreo brownies. Hungry, anyone?

 

Written by mooiding

20 Comments

gerhilde maakt

Hoera voor de vaatwasmachine! Hier zitten we al een jaar zonder (verbouwingen) en zal er vermoedelijk nog minstens een jaar zijn zonder. Wij gaan stiekem nogal veel uit eten, om niet te moeten afwassen. Oeps! En amai, zo veel gelezen! Chapeau!

Reply
Samaja

OMG, die witte oreo brownies zien er lekker uit! Maar ook wel een beetje een aanslag op de maag ;-). Mijn zus maakt een soort balletjes met oreo koekjes en Philadelphia en het is zo lekker, maar zo ongelofelijk zwaar!

Reply
tiny

Oei, word je vet van Chai? Nee toch? ‘k Ben er nog maar net mee begonnen… ’t Is wel een opwekkend drankje hé. Ik had laatst goesting in eentje om 10u ’s avonds en lag om 1u nog te woelen in mijn bed. Maar lekker!!

Reply
mooiding

Goh ja, in een coffeebar maken ze dat toch meestal met volle melk. Thuis gebruik ik halfvol, maar er zit daar toch wel wat suiker in ook, denk ik…

Reply
Falderie

Ooooh verschrikkelijk, een leven zonder vaatwasmachine. Mijn schoonmoeder weigert dat te kopen en elke keer als we daar zijn is het weer afwassen geblazen! 🙁

Reply
Elke

Een vaatwas !!! De aankoop van het jaar! Zeker weten. Met het heerlijke gezoem op de achtergrond boekjes lezen … dan zijn die 40 exemplaren zo in the pocket 😉

Reply
Le petit requin

Leuk lijstje! Hoera voor de wasmachine en voor 2x per week lopen (daarmee loop je die chai’s er wel af denk ik 😉

Die oreocake ziet er superlekker uit (al moet ik toegeven dat ik nog nooit Oreo’s gegeten heb, dus wie weet lust ik het niet eens). Al heb ik ondertussen – i.p.v. meteen te reageren – vooral een receptje gezocht voor een snelle appel-kaneelcake (want mmmm, kaneel) en duik ik nu de keuken in, merci voor de inspiratie 🙂

Reply
Mamafien

Wow, 40 boeken! Ik mag al blij zijn als ik aan 4 geraak (kookboeken niet meegeteld)… 🙂 En wat is dat toch met die Chai?! Nog altijd niet kunnen proberen, maar duidelijk de moeite waard, precies 😉

Reply

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *