Kijk, ik ben een konijn!

Kijk, ik ben een konijn!

Ik weet niet hoe dat bij jullie was, maar ik heb eigenlijk geen herinneringen aan bezoekjes aan de kinderboerderij toen ik zelf nog kind was. Bestond dat toen nog niet?

Nu zijn die er dus in overvloed! Heel leuk om te doen in de vakantie met de kindjes (zonder mag ook, maar meestal komen daar vooral mensen met kindjes. Just sayin’)
Wij wonen in Roeselare. Hier in de streek zijn er een aantal kinderboerderijen, ik zet ze eens op een rijtje voor jullie. Kies maar uit!

  1. Hoeve Ter Kerst in Gits. Dat is bijna Roeselare. Dus lekker dichtbij. Er is een speelplein, een cafetaria, beestjes (uiteraard). Je kan er boerengolf spelen, leuke wandelingen maken, …  En je kan er je kind op boerderijkamp sturen. Dat deed mijn oudste dochter tijdens de paasvakantie, en ze wil zo graag nog eens terug op boerderijkamp. Ze mogen er de beesten verzorgen, maar ook knutselen en zelfs koken.
    Een beetje anders dan de andere kinderboerderijen, deze. Het is eigenlijk een sociaal tewerkstellingsproject. Dat betekent dat er ook mensen werken met beperkingen. Wat waardevol is voor die mensen, maar ook voor mijn kinderen. En voor die van u ook, denk ik dan.
  2. d’Oude smelterij in Torhout. Ook hier een leuk speelplein, dieren en een kleine cafetaria. Er staan hier zelfs trekkershutten! Ze bieden hier ook boerderijkampen aan, maar elke dag twee keer naar Torhout rijden, dat is net iets te ver voor ons.
    Het speelpleintje staat volledig in het zand. Voor ons is dat geen probleem, maar ik hoor regelmatig dat er mama’s (en papa’s) zijn die daar geen fan van zijn.
  3. ’t Herreke in Heestert. Een stukje verder, maar wij hebben nog roots in de streek van Zwevegem, dus passeren we daar af en toe eens. Eten, drinken, beesten, wat wil een mens nog meer. En een speelplein, uiteraard!
  4. De 7 torentjes in Brugge. Met een groot speelplein. En een grote cafetaria. En alle andere dingen die je verwacht van een kinderboerderij. Yep, dieren. Je mag er zelfs tussen de geiten lopen. Maar ik waarschuw u, die beesten kunnen serieus stinken!
    Nog iets om rekening mee te houden: er komt daar veel volk. Heel veel volk. Op mooie dagen zit de cafetaria afgeladen vol. En moet je een beetje geduld hebben als je iets wil eten of drinken. Of zelf uw gerief meebrengen, dat kan ook.
  5. ’t Kakelend kippenmuseum in Diksmuide. Best wel ver voor ons, maar deze kinderboerderij is zo anders dan alle andere. Ze hebben er om te beginnen gigantisch veel kippen. Ook zo van die koddige die precies wollen botjes aanhebben. Mega schattig. Alle andere boerderijdieren hebben ze er ook. En ook nog een… dromedaris. I kid you not! Een dromedaris op een kinderboerderij!
    Er is ook een speelplein voor de kindjes. Nadeel: wie groter is dan 1,10m betaalt inkom. Maar 4 euro, maar toch hé. De meeste kinderboerderijen zijn gratis…

Ken je nog leuke kinderboerderijen? Laat zeker een link achter!
Eén dezer dagen wil ik het ook nog hebben over leuke plekjes om te gaan eten met kindjes. Stuur gerust een mailtje als je zo’n plekje kent dat ook in de lijst moet!

Written by mooiding

7 Comments

Inge

Ik ben enkel nog maar in Brugge en Torhout geweest. Brugge is inderdaad jammer genoeg altijd druk op mooie dagen. Diksmuide wil ik al heel lang eens doen, lijkt mij wel de moeite!

Reply
liese

ohja, het kakelende kippenmuseum deden wij onlangs op een druilerige dag. De cafetaria is ook enorm kindvriendelijk met allerhande spelletjes, puzzels en vooral de lekkere homemade pannenkoeken! De Kinderbrouwerij in Reningelst is ook heel leuk maar misschien voor iets oudere kinderen. Op de binnenkoer kun je er allerhande volksspelen doen en het is er chill zitten.

Reply
Joke

Voor wie in de omgeving van Brugge of Oostende woont en eens iets anders wil dan ‘De Zeven Torentjes’ en ‘De Lange Schuur’ is ‘Kijkboerderij De Pierlapont’ ook echt een aanrader! Naast een speeltuintje en de boerderijdieren, is er ook een interactief ‘Pierlapad’ met o.a. vraagkasten en voeldozen,maïsdoolhof, je kan spelen in het stro, een (kort) ritje op een paard maken … Check de site!

Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *