Collage 2015-05-23 16_35_25

Een tijdje terug ontdekte ik Deauty. Super vind ik dat. Voor een klein bedrag krijg je elke maand een nieuwe Deauty box geleverd aan de voordeur (ik ging schrijven ‘in de brievenbus’, maar hier past hij er net niet in). Allemaal beauty (deauty, snap je’t?) productjes. Je weet vooraf niet wat er allemaal zal inzitten, dus het is hier echt altijd uitkijken naar de nieuwe box. Tot nu toe steeds tevreden geweest, eigenlijk. Behalve met de rode lippenstift. Met rode lippen zie ik er toch steeds uit alsof ik een kind van 5 ben dat eens met de make-up van mama mocht spelen. Dus de rode lippenstift eindigde in de schmink-koffer van de dochters. Zij mogen er nog uitzien als een kind van 5 dat met de make-up van mama mocht spelen. Zij wel. Life ain’t fair!

April was tot nu toe echt mijn top-Deauty-maand. De Glam Elfi box! Mooi versierd en allemaal producten die Elfi gekozen had. Iets van Rituals, maar vooral veel nagel-stuff. Een basiscoat, een witte nagellak en een fluo groene. En decals, getekend door Eva Mouton. Weet je nog, die tatoeages van vroeger die je moest natmaken om op te kleven? Awel, daar lijkt het nog het meest op. Ik ging meteen aan de slag en werd er instant happy van.

En toen kon je de moederdag-decals van Eva Mouton winnen via de FB pagina van Mona’s blog. Eigenlijk een beetje dezelfde als diegene uit de Deauty-box, alleen zaten er nu bij van lieveheersbeestjes en ‘super mama’. Ik deed dus mee, en ik won!! Ik kreeg de decals en ook nog een super kaartje. Blij!

En dan nu: tijd voor een kleine handleiding bij de decals. Het is niet moeilijk, kijk maar, het kan in 4 stappen!

 1. Gebruik een basislaagje. Ik laat deze stap heel vaak over, maar ik ben dan ook een luie nagellakker.
 2. Lak de nagels. De nagel die een stickertje krijgt kan je in een ander kleurtje doen. Wit is altijd een goeie keuze. Iets anders kan natuurlijk ook. Ik ben niet van de nagelpolitie, hé!
 3. Kies het prentje en knip zo klein mogelijk uit. Even in wat water laten weken (ik laat het tussen de schaar zitten, anders mag je gaan vissen). Dan het tekeningetje van het papier schuiven en op de nagel leggen. Aandrukken en even wachten tot het droog is.
 4. Doe een doorzichtig laagje op alle nagels.

 

En nu, nog mijn tips. Als er hier experts zijn die het beter weten, laat maar horen in de comments. Ik doe hier ook maar wat hé.

 • Met een wattenstaafje vaseline rond de nagel doen zorgt ervoor dat je foutjes makkelijk kan wegvegen. Een beetje zoals de zalf bij de kapper vóór het haar kleuren. En als ik dat vergeet, dan ga ik achteraf gewoon in een warm bad liggen weken en veeg ik de restjes nagellak op de huid gewoon af.
 • Laat genoeg tijd tussen alle stappen. Nagellak moet genoeg tijd krijgen om uit te drogen.
 • Nagellak droogt vlugger als je ze laat ‘drogen’ in ijswater, heb ik gelezen. Tsjah… ijsblokjes uit de diepvries halen met natte nagels? Ik vind het maar een rare tip, maar allez. Ik hou ze gewoon even onder de koude kraan. Soms. Als ik niet voor de tv zit om mijn nagels te lakken.
 • Lak de nagels niet helemaal. Say what? Daarmee bedoel ik gewoon dat je niet moet lakken tot aan de nagelriemen. Laat een klein streepje over, dat ziet er zo veel properder uit. Echt waar!
 • Nagels lakken voor echt + wakkere kinderen in huis = recipe for disaster. Je gaat ofwel weg met heel lelijke nagels, of je vertrekt met blote nagels.
 • Ga eerst naar het toilet. Echt hé. Het duurt niet zo lang voor nagels droog aanvoelen, maar het duurt echt wel lang voor ze al genoeg uitgehard zijn. En wie kan nu zijn broek afdoen zonder met de nagels ergens tegen te zitten? Ik heb het al dikwijls geprobeerd, het is mij nog nooit gelukt. Nog nooit. Dus de volgende keer dat er een klein deukje in mijn nagellak zit, jullie weten hoe dat komt. Maar niet verder vertellen…
 • Vaseline vingers en het touchscreen van een smartphone. Bad combo. Zeker als er zo geen screen protector opligt.
 • Foto’s nemen voor je blog van het nagels lakken terwijl je mooi gelakte nagels wil? Bad idea. Een derde hand zou handig geweest zijn. Jullie willen niet weten wat ik hier allemaal heb uitgestoken met die vettige telefoon…

Oh ja, ik had hier kunnen een Instagram foto zetten met Eva Mouton stickers van haar app. Maar ik heb een android en ik mag niet meespelen. Boe-hoe!

IMG_20150508_221523

 

Written by mooiding