Lilith heeft het vandaag op haar blog over doodgewone dingen. Doodgewone dingen waar je echt content van wordt. Dit zijn mijn doodgewone dingen:

http://instagram.com/p/u3G_QTxuRn/?modal=true

– Laat thuiskomen van een vergadering. De sleutel in het slot steken. En dan die twee meisjes ‘mama’ horen roepen. Zalig!

– Heel veel zin hebben in Cola (zero, in mijn geval) en dan een blikje opentrekken en die eerste slok nemen. Die je voelt tot in je tenen. Of toch bijna.

– Een zalig boek lezen en dat echt niet aan de kant kunnen leggen. Heel blij zijn dat je eens een dag allen thuis bent (om te werken), waardoor je tijdens het ontbijt en de lunch gewoon verder kunt lezen.

– Een goed boek uitlezen en daar toch een beetje triest om zijn. En je een beetje verloren voelen. Had ik heel erg bij dit boek. En nog steeds, een beetje.

– Een superwarm bad laten lopen. Helemaal alleen zijn in de badkamer. Ongestoord in bad gaan liggen. En daar ongestoord kunnen blijven liggen. Lang. Heel lang.

– Een superwarm bad laten lopen. Helemaal alleen zijn in de badkamer. Ongestoord in bad gaan liggen. Twee dochtertjes die binnenkomen en spontaan de pyjama uitdoen. Koud water bijdoen in het bad. Twee blote dochtertjes die erbij komen zitten. Met drie in een lauw badje liggen en genieten.

– Thuiskomen van een drukke dag en ruiken dat D. al gekookt heeft. En dat het heerlijk ruikt. En in de keuken zien dat er ook een bord op jou staat te wachten.

РSocial media gekte: content worden van een Instgram foto met veel likes, een FB status met veel likes of comments. Of ook: een reactie op een blogpost (leef u dus maar uit h̩, ik zit erop te wachten).

– Midden op de dag (een beetje in’t geniep) kijken naar een aflevering van Breaking Bad. Want de dvd moet terug naar de Bib. Of: ik heb al zoveel gewerkt vandaag, ik verdien een kleine pauze.

– Met het gezin aan tafel zitten. En dan de oudste dochter horen zeggen dat het eten van mama veel lekkerder is dan op school. En de jongste die zegt dat het waar is.

– De dochters die samen spelen, uren aan een stuk. Zonder ruzie, zonder dat er gewonden vallen. Ze stiekem gaan afluisteren en staan glunderen als een onnozel kieken omdat die meisjes dat zo goed doen, samen.

– Een goeie dag op school. Waar de lessen liepen zoals gepland. En de leerlingen niet moeilijk deden. En de collega’s ook niet. Waarop je moe, maar content, naar huis gaat en al uitkijkt naar de volgend schooldag.

– Klaar zijn met al uw verbeterwerk. Klaar hé. Met alles. Ok, er zijn altijd lessen voor te bereiden, toetsen op te stellen, extra materiaal te zoeken enz. Maar als dat verbeterwerk allemaal weg is, en die punten zijn allemaal ingegeven, dat is zo fijn. Instant voldoening. Hoe zot dan toch dat ik verbeterwerk altijd zo lang mogelijk uitstel…

– Moeten stoppen met dit lijstje, want merken dat er zoveel dingen zijn waar ik content van word. Kleine dingen. Dingen die dagelijks gebeuren. Merci Lilith, om mij daar nog ne keer op te wijzen. Ik was dat precies een beetje vergeten…

Written by mooiding