Wij wonen in Roeselare. Ah ja, ik woon hier niet alleen hoor.
Als ik nog alleen zou zijn, dan woonde ik in Kortrijk. In een appartementje. Of een gezellig rijhuisje met een kleine ‘koer’ of misschien zelfs een tuintje. Of een loft! Of nee, geen loft. Muren in huis, ik vind dat nogal handig…

Maar kom, ik ben dus meer dan 6 jaar geleden, samen met D verhuisd naar Roeselare. D werkt in Brugge en ik in Kortrijk, dus Roeselare vonden wij toen een ‘verstandige keuze’. Zo in ’t midden ongeveer. Nog betaalbaar ook. En een leuke stad. Ondertussen zijn we twee kinders verder. Twee dochters, naar het schijnt zegt dat iets over de ouders! 😉

Maar ik ga eerlijk zijn. Roeselare is blijkbaar één van de meest grijze steden van Vlaanderen. Ik las dat ooit eens in De Standaard, dus ik ga ervan uit dat dat dan wel waar zal zijn. Als je De Standaard al niet meer mag geloven!
Dus ja, sommige stukken van Roeselare zijn inderdaad niet zo mooi. De haven bijvoorbeeld. Beetje lelijk, veel industrie, het ruikt er soms zelfs een beetje raar. Maar, in Roeselare zagen ze daar niet over, ze lossen dat hier gewoon zo op. Een beetje openbare kunst, en we kunnen er weer tegen.
En wij, wij zijn gewoon redelijk ver van het havengebied gaan wonen. Probleem opgelost.

En dan nu: de lofzang. Wij wonen hier dus echt graag. We wonen in een super straat. Doodlopend, graspleintje voor de deur. Schooltje op wandelafstand. Chiro op wandelafstand. Zwembad op wandelafstand. De max! (Wij hebben eerst vijf jaar in the middle of nowhere gewoond, vandaar dat ik hier zo lyrisch over doe. Sint-Denijs, Zwevegem: zoek het anders ne keer op in Google Maps. En dan van daar naar ’t zwembad. Te voet. Ge zult wel snappen waarom ik hier zo content ben.)

Er is hier ook regelmatig vanalles te doen. Vorig weekend Smaak en Koeleur bezocht. Er kwam zelfs een tochtje met de riksja aan te pas, olé!
Dit weekend een hele namiddag rondgeslenterd in het centrum op de Sportmarkt. Heel wat sportclubs van Roeselare waren er en je mocht dat daar allemaal ne keer gratis uitproberen. Vooral het springkasteel was populair bij de dochters. En alles van het circus ook. En de gi-gan-tische tumbling toestand, maar dat ziet er precies niet zo indrukwekkend uit op foto. Oh well…

Collage 2014-09-15 14_31_04

Er was ook nog ‘De Tuin der Lusten’ dit weekend. Daar zijn we vorig jaar naartoe geweest, een aanrader. Maar deze zondag ging de oudste dochter voor het eerst naar de chiro, dus kozen we voor een rustige zondagnamiddag thuis. De eerste van hopelijk vele! We gaan dan volgend jaar wel weer naar De Tuin, beloofd!

Letsen, daar zijn ze hier onlangs ook mee begonnen. En wij doen mee. In’t kort: een soort ruilhandel, maar dan veel toffer. Kijk ne keer hier voor de goeie uitleg, maar onthoud vooral: het is leuk! En je leert nog nieuwe mensen kennen, ook.

Voor de rest heb je hier nog een super-hippe-bibliotheek, maar ze horen daar liever ‘kenniscentrum’. Toch blijven wij hier bibliotheek zeggen hoor, of wat hadden ze daar gedacht? Maar serieus, zo’n bib, ge hebt dat nog nooit gezien! Je kan er zelfs iets drinken. En babbelen, dat mag daar ook!

Mila Bib

Winkelen en eten, daarvoor kan je ook naar Roeselare komen. Alles rond de markt, maar ook in het Mammoetcentrum. En al de rest waar je van droomt in een stad, dat hebben we hier ook! Behalve dan dat groen, maar dan kan je eens naar het Sterrebos of de Kleiputten gaan. Of het pleintje recht voor mijn deur!

We hebben hier zelfs ons eigen boekske, over Roeselare natuurlijk. RSL heet het.
Vorige week kregen we het nieuwe boekske. Stond daar wel op ’t laatste blad geen foto in die mij bekend voorkwam zeker? Mijn foto, van mijn dochters, in mijn stad!
Ik ben toch zo content dat ik niet in Kortrijk woon, zo helemaal alleen, in mijn appartementje, of rijhuis, of loft. Of nee, geen loft!

Roeselare

Written by mooiding

1 Comment

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *